|

Rares, mesaj emotionant pentru vasluieni!

LECTIE DE DEMNITATE

ÎNCREZÃTOR…Rares, elevul olimpic diagnosticat de curând cu cancer osos, a urmat cea de-a doua sedintã de chimioterapie la Institutul Regional de Oncologie din Iasi. Se simte bine, este optimist în ceea ce priveste tratamentul sãu si, pentru cã a aflat de mobilizarea exemplarã a vasluienilor de a strânge suma necesarã operatiei sale, acesta le multumeste tuturor printr-un mesaj emotionant pe Facebook. “Datoritã vouã, sunt din ce în ce mai încrezãtor cã totul se va termina cu bine. Niciodatã boala nu m-a dãrâmat, dar acum stiu cã sunt de neclintit, cãci toatã aceastã sustinere nu este si nu va fi în zadar! Am plecat împreunã pe acest drum si tot împreunã vom învinge!”, le-a transmis tânãrul tuturor vasluienilor care sunt alãturi de el în aceste momente de grea încercare.

Cazul lui Rares a emotionat întreg judetul si nu numai. Oameni din tarã si din strãinãtate si-au arãtat sustinerea, fãcând donatii în conturile pãrintilor sau încurajându-i sã fie puternici. “Rares este mai puternic decât toti. E un bãiat foarte optimist, trebuie doar sã-i reziste organismul, cã banii se vor strânge. A fãcut pânã acum douã sedinte de chimioterapie, trebuie sã le facã pe toate cele sase, ca sã se restrângã celulele canceroase, iar apoi va merge la operatie”, ne-a declarat diriginta bãiatului, profesoara Liliana Florea. De asemenea, acesta a mai precizat cã, momentan, nu se cunoaste nici data si nici tara în care va avea loc operatia. “Familia s-a gândit initial la o clinicã din Austria, dar trebuie sã vadã ce rãspuns primesc de acolo. Acum au apãrut interventii si din alte pãrti, cã ar fi de preferat ca operatia sã aibã loc în Germania sau în Italia… Momentan nu s-a stabilit nimic, urmeazã ca familia sã analizeze toate optiunile. Chiar azi m-a sunat o persoanã mai mare decât Rares cu zece ani, care mi-a spus cã vrea sã vorbeascã cu tatãl bãiatului, pentru cã a trecut prin acelasi lucru. Si a zis cã s-a operat si tratat în România, deci înseamnã cã ar fi si la noi în tarã posibilitatea aceasta. Repet, urmeazã ca familia sã analizeze toate optiunile, dar mai presus de tot, important este ca organismul lui sã reziste tuturor sedintelor de chimioterapie. Sunt convinsã cã banii se vor strânge. Copiii cred cã au strâns, zilele acestea, în jur de 5000 euro, Gaz Est a donat tot vreo 5000 euro si foarte multi oameni au donat direct în conturile pãrintilor… M-au sunat de la Fundatia “Mereu Aproape” si le-am trimis dosarul medical. Dar nu numai, din partea mai multor fundatii am fost sunatã. Azi (n.r. ieri) am fost cu tatãl lui Rares si profesoara de francezã la Episcopia Husilor, unde am prezentat cazul. Sunt marcatã de aceastã întâlnire, Preasfintitul Pãrinte Ignatie, un om atât de deosebit, atât de blând, ne-a vorbit atât de frumos si ne-a promis cã va face tot ce se va putea. Sunt coplesitã, nici nu mai stiu cu cine am vorbit si ce am spus, dar totdatã, sunt entuziasmatã pentru cã vãd valul acesta de sustinere pentru Rares“, a povestit profesoara Liliana Florea.

“Nicio perfuzie cu citostatice nu este mai eficientã decât toatã dragostea si energia pozitivã pe care le primesc din partea voastrã”

Impresionat la rândul lui de toatã mobilizarea vasluienilor pentru cazul sãu, Rares le-a transmis tuturor un mesaj emotionant, în cadrul cãruia a explicat cât de norocos se simte cã e atât de iubit. Vom reda întregul mesaj: “<<Existã o ambitie mai mãreatã decât aceea de a sta cu fruntea sus. Este ambitia de a te apleca si a ridica omenirea putin mai sus>> (Henry Van Dyke). Aceasta este una dintre lectiile pe care colegii, prietenii, profesorii si oamenii care nu mã cunosc, dar mã sustin, mi-o oferã zi de zi, prin tot ceea ce realizeazã, astfel încât sã ne revedem cat mai repede, mai puternici si mai sãnãtosi! Cu toatã sinceritatea, trebuie sã vã mãrturisesc cã nicio perfuzie cu citostatice nu este mai eficientã decât toatã dragostea si energia pozitivã pe care le primesc din partea voastrã, a celor care se gândesc la mine, se roagã lui Dumnezeu si se luptã pânã în pânzele albe pentru cauza mea. Datoritã vouã, sunt din ce în ce mai încrezãtor cã totul se va termina cu bine. Niciodatã boala nu m-a dãrâmat, dar acum stiu cã sunt de neclintit, cãci toatã aceastã sustinere nu este si nu va fi în zadar! Am plecat împreunã pe acest drum si tot împreunã vom învinge! Consider cã am fost ales sã trãiesc aceastã experientã, pentru a constientiza cât de iubit sunt si ce lucruri minunate pot face oamenii atunci când sunt uniti! De aceea, nu-mi place sã dramatizez sau sã fiu privit cu milã, deoarece nu trãiesc un calvar! Sub nicio formã! Am avut ocazia sã vãd cazurile unor copii de doar 6 ani, diagnosticati cu tumorã malignã pe creier sau inimã, la vârsta la care ar trebui sã zâmbeascã mereu si sã se bucure de copilãrie…. Din pãcate, ei nu au sansa mea la tratament si la o viatã bunã, din cauza lipsei educatiei din mediul familial. Cred cã nimic nu este întâmplãtor si toate se petrec cu un scop! În cazul meu, acela este de a pãrãsi comoditatea ce mã definea înainte de cancer, pentru a deveni mai implicat si mai activ. Am învãtat de la voi cã cel mai de pret dar este sã-ti tii oamenii aproape, fiindcã datoritã lor mã simt împãcat cu mine însumi si sunt cuprins de o liniste sufleteascã incredibilã. Nu sunt nici vedetã, nici caz social, sunt un om iubit, care iubeste la rândul lui, iar asta nu se va schimba! Ceea ce simt pentru toti cei care mã sustin depãseste sentimentul de recunostintã sau de admiratie… Simt cã formãm o familie frumoasã si specialã, care niciodatã nu uitã sã zâmbeascã, sã fie optimistã si curajoasã! Sunteti toti în gândul si în inima mea! Multã sãnãtate si fiti binecuvântati pentru tot binele fãcut!”.

SOLIDARI…Colegii de clasã a lui Rares sunt alãturi de el si îl asteapã sã se întoarcã din nou la scoalã sãnãtos si debordând de optimism. Cu totii s-au fotografiat în curtea liceului si i-au transmis gânduri bune, zâmbete si toatã dragostea din lume! Alãturi de fotografie adolescentii au scris si un mesaj emotionant: “Multã dragoste pentru Rares! Noi zâmbim pentru Rares, iar Rares zâmbeste pentru noi!”. Oricine doreste sã-l sustinã financiar pe Rares, o poate face donând în unul din urmãtoare conturi: lei – RO 12 RZBR 0000 0600 0960 4632 pe numele tatãlui – Diaconu Jan Nicolae, deschis la Raiffeisen BANK, IBAN sau al mamei – Diaconu Lãcrãmioara, în Cont BCR – RO 39 RNCB 0262 0060 5173 0006; euro – Diaconu Niculaie: IBAN RO71RNCB0259006042640001, cod SWIFT: RNCB RO BU; lire – Diaconu Lãcrãmioara: IBAN RO55RNCB0262006051730009, cod SWIFT: RNCB RO BU. De asemena, a fost initiatã o campanie si pe GoGetFunding, unde se pot dona bani pentru Rares.

https://gogetfunding.com/adolescent-diagnosticat-cu-cancer/