|

Rares multumeste vasluienilor pentru solidaritate si promite cã nu se va da bãtut în fata bolii

OPTIMIST… Rares, olimpicul care la doar 17 ani se luptã cu o boalã cruntã, revine cu un nou mesaj pentru toti cei care sunt alãturi de el în aceastã perioadã. Acesta le multumeste tuturor pentru mobilizare si pentru tot sprijinul financiar si spiritual, promitându-le cã nu se va da bãtut si va lupta pentru a doborî boala. Vreau sã vã multumesc tuturor celor care luptati necontenit pentru mine si vã implicati în activitãti menite sã strângã fonduri în continuare, în ciuda oboselii si a agitatiei din aceastã perioadã. Dati dovadã de o înaltã calitate umanã si de multã empatie. Personal, nu stiu dacã as avea puterea si determinarea voastrã într-o asemenea situatie. De aceea mã inspirati si sunteti un exemplu de urmat pentru mine!”, transmite tânãrul. Prin modestia si optimismul de care dã dovadã, Rares este deja un exemplu. În doar câteva zile a reusit sã mobilizeze un întreg judet, de la elevi pânã la institutii publice, cofetari, vânzãtori si diverse firme. Tuturor acestora, le-a fost oferitã cea mai importantã lectie a vietii: aplecarea spre problemele semenilor nostri si ajutorarea lor.

Pentru cã în mediul online au apãrut foarte multe anunturi de vânzãri cu scopul donãrii banilor pentru cazul lui Rares, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Vaslui, alãturi de multi alti vasluieni dornici de a ajuta, a anuntat cã în perioada 2-3 februarie, la Silver Mall, va avea loc un târg caritabil. “Sunt foarte impresionat de empatia doveditã în ultimile zile. Rares are colegi minunati pentru cã, multumitã lor, un oras întreg freamãtã sã contribuie pentru scopul comun. Alãturi de colegii de la Centrul Creatiei Populare si alti prieteni, Catãlin Luncanu, Florin Pãtrascu, Tudor Florea, Anca Isabela Iacob, Veronica Maxim, Diana Mazga (lista e deschisã), care-si doresc sã facã ceva pentru Rares, am hotarât organizarea unui eveniment în Silver Mall, în perioada 2-3 februarie. Obiectivul este realizarea unui târg în care oricine are ceva de vânzare o poate face cu aceastã ocazie. Singura conditie este ca banii obtinuti sã fie donati în urna special adusã de colegii lui Rares. Suplimentar, vom apela la toti artistii care vor accepta sã cânte pro bono într-un maraton artistic în cele douã zile. Împreunã pentru viata unui copil!”, a anuntat Lucian Onciu, manager CJCPCT Vaslui.

“Solidaritatea e întregitã de oameni care nu îl cunosc, dar au citit povestea lui”

Urne pentru donatii au fost amplasate în numeroase magazine si supermarket-uri din judet: Kaufland Vaslui, Lidl, Dedeman, precum si multe magazine din Negresti. “Multumim vasluienilor, românilor, oamenilor care sunt alãturi de Rares! Multumim Episcopiei Husilor si Protoieriei Vaslui!”, a transmis profesoara Mona Calciu de la Scoala “Mihai David”, colegã cu mama lui Rares. De asemenea, aceasta a mai povestit cã a “recitit împreunã cu Rares toate “ofertele” inedite care contribuie la cauza sa. E minunat cã patiseri, cofetari sau bune gospodine, taximetristi, ziaristi sau tipografi, producãtori de produse cosmetice, medici, proiectanti pun cu solidaritate, la un loc, în contul omeniei, cozonac, chec, sãpunuri parfumate, transport rutier, rochii de mireasã, tricouri sau bannere, consultatii la inimã (poate si la suflet?), proiectãri pentru o cauzã nobilã. Solidaritatea e întregitã de oameni care nu îl cunosc, dar au citit povestea lui, de colegi, de pãrinti, de profesori, de oamenii din spatele ghiseelor bancare care preiau cu rãbdare donatiile pline de emotie ale celor care oferã cu tot sufletul. Cu spiritul sãu plin de umor, fantasticã mostenire de la mama sa, Rares are o vorbã de duh care îi atârnã în coltul gurii si care îi aduce strãlucire în ochi”.

Rares: “Dumnezeu lucreazã prin oameni si vindecã tot prin oameni”

Care a fost reactia tânãrului când a vãzut ce si câte “oferte” de vânzãri au lansat vasluienii? “E coplesit de ceea ce i se întâmplã”, adaugã profesoara Mona Calciu. “Sunt impresionat de modul în care vã mobilizati pentru mine. În ceea ce mã priveste, mai important decât donatia este cã unii dintre voi se gândesc mãcar o datã pe zi la mine, iar faptul cã vã rugati pentru mine, mã linisteste sufleteste. Dumnezeu lucreazã prin oameni si vindecã tot prin oameni. De aceea mã simt perfect sãnãtos, iar psihicul meu este puternic. În plus, vreau sã vã multumesc tuturor celor care luptati necontenit pentru mine si vã implicati în activitãti menite sã strângã fonduri în continuare, în ciuda oboselii si a agitatiei din aceastã perioadã. Dati dovadã de o înaltã calitate umanã si de multã empatie. Personal, nu stiu dacã as avea puterea si determinarea voastrã într- o asemenea situatie. De aceea mã inspirati si sunteti un exemplu de urmat pentru mine!”, spune Rares.

80.000 euro costã operatia lui Rares

Pentru cine nu-i cunoaste încã povestea, Rares a fost diagnosticat în decembrie cu o formã de cancer osos. Se aflã internat la Institutul Regional de Oncologie din Iasi, unde de curând a urmat cea de-a doua sedintã de chimioterapie. Dupã ce va termina toatã seria de sedinte de chimioterapie, iar celulele canceroase se vor restrânge, acesta va putea fi operat în strãinãtate. Momentan nu se stie în ce tarã va avea loc, însã una dintre variante este Austria, tarã de unde familia asteaptã un rãspuns în acest sens. O operatie de acest tip este foarte scumpã, în jur de 80.000 euro. Oricine îsi doreste sã-l sustinã, o poate face donând în unul dintre urmãtoarele conturi: Diaconu Lãcrãmioara, Cont lei BCR: RO39RNCB0262006051730006; Diaconu Jan Nicolae, cont lei Raiffeisen BANK: RO12RZBR0000060009604632; Conturi valutã: Diaconu Niculaie, cont euro, IBAN RO71RNCB0259006042640001, cod SWIFT: RNCB RO BU; Diaconu Lãcrãmioara, cont lire IBAN RO55RNCB0262006051730009, cod SWIFT: RNCB RO BU. Aici se poate dona online:
https://gogetfunding.com/adolescent-diagnosticat-cu-cancer/
https://www.facebook.com/donate/140359900217931/