|

Rãsturnare de situatie la Giurcani: sotia sinucigasã s-a rãzgândit, asistentul maternal, plasat sub control judiciar!

INTORSÃTURÃ… Individul din Giurcani, asistent maternal de profesie, acuzat ieri de propria sotie, cã abuzeazã sexual una din fetele pe care le au în plasament în familia lor, a primit 60 de zile de control judiciar. Prim-procurorul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, cel care instrumenteazã cazul, a mentinut proprunerea politistilor, care au putut aduna probe pentru sãvârsirea infractiunii de tentativã de agresiune sexualã. Gurilele rele spun cã, vãzând efectele confesiunii sale, riscul de pierdere a posturilor de asistenti maternali si sotul la un pas de puscãrie, sotia si-a schimbat declaratia. Nu a mai fost asa de sigurã cã sotul a abuzat copila de 12 ani, desi, cu o zi în urmã, voia chiar sã se omoare din pricina asta.

Procurorul care instrumenteazã cazul de la Giurcani a dispus 60 de zile de control judiciar, pe numele asistentului maternal acuzat de sotie cã abuzeazã sexual una din copilele pe care statul i-a lãsat-o în grijã. Politistii care au fãcut cercetãri au propus acest lucru, cãci, din datele si probele adunate, nu s-a putut contura decât cã bãrbatul a sãvârsit o tentativã la infractiunea de agresiune sexualã. Se pare cã acesta o atingea pe fetitã în locuri nepotrivite si fãcea gesturi cu conotatie sexualã. Sotia sa, si ea asistentã maternalã, pentru o minorã de 14 ani, si-a nuantat declaratiile, când a constientizat cã, din acest punct, amândoi pot pierde enorm. DGASPC Vaslui le va lua automat copilele din grijã, iar serviciul, destul de bun, de asistent maternal s-ar putea sã-l piardã, de asemenea. Vãzând cã rãmân si fãrã pâine si cu balamucul cât casa, nevasta, 44 ani, care a încercat ieri sã se omoare cu somnifere, s-a rãzgândit si a negat, în mare parte, confesiunea fãcutã echipajului de pe Ambulantã.

Iatã ce s-a petrecut în ziua de joi, 22 august

Un asistent maternal în vârstã de 54 de ani a fost acuzat de sotia sa cã abuzeazã sexual una din cele douã fete, pe care le au în plasament, o copilã de numai 12 ani. Totul a iesit la ivealã pe un fond la fel de dramatic: femeia de 44 de ani, si ea asistentã maternalã, a decis sã se omoare, când a aflat de ceea ce se întâmplã. A luat un pumn de somnifere, ca sã o termine cu viata. A fost însã sunatã Ambulanta la timp si echipajul venit de urgentã a salvat-o. În masinã, cãtre cadrele medicale care au încercat sã comunice cu ea si sã afle ce a împins-o cãtre sinucidere, femeia nu a mai putut tine secretul si a spus drama pe care o trãieste. Imediat, Ana Maria Ungureanu, medicul din echipaj, a oprit si a alertat autoritãtile. A vorbit la Dispecerat, cerând o altã autospecialã, care sã ajungã în cel mai scurt timp la domiciliul acestei familii, pentru a prelua fetita de 12 ani, abuzatã de asistentul maternal. A cerut, de asemenea, si un echipaj de Politie, care sã se ocupe de individul fatã de care se formuleazã asemenea acuzatii. Datoritã acestui mod profesionist de a actiona, totul a decurs ca la carte, în ceea ce priveste interventia autoritãtilor.

Reactia Protectiei Copilului, imediat ce a izbucnit scandalul

“DGASPC Vaslui se confruntã cu un caz al unei fete de 12 ani, din Giurcani, care a fost victima unei agresiuni sexuale din partea asistentului maternal. În familie mai existã o fetitã de 14 ani, care se aflã în asistentã maternalã la sotia bãrbatului. Fetele au fost scoase din familie si asistate psihologic, pentru a depãsi acest moment. Bãrbatul avea fata în asistentã maternalã de 7 ani. Pe parcursul anilor nu au fost suspiciuni de abuz, mai ales cã el a mai avut copii în asistentã maternalã, iar sotia sa a luat fata care acum are 14 ani, încã de când era bebelus. Fetele vor sta într-un centru pentru minori, unde vor beneficia de tratament si suport psihologic, iar ulterior, cel mai probabil vor fi date cãtre alti asistenti maternali”, a declarat Ionut Dãnilã, responsabilul mass-media al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui. Celor doi asistenti maternali li s-au retras atestatele si nu vor mai avea dreptul sã mai ia copii în asistentã maternalã.