|

Rãsunã toaca la Pogana! | FOTO | VIDEO

INEDIT…. Un eveniment de suflet, cu totul deosebit, s-a desfãsurat în comuna Pogana, unde a avut loc un concurs de toacã. 65 de copii si adolescenti s-au înscris în competitie, cei mai mici candidati, un bãiat si o fetitã, gemeni, având doar 2 ani. Evenimentul a avut ca scop apropierea copiilor de Bisericã.

Au bãtut toaca asa cum au stiut mai bine si mai cu inimã, iar sunetul plãcut al lemnului, care cheamã la rugãciune, a ajuns la sufletele tuturor celor care au venit ieri, la Pogana. 65 de copii si adolescenti, cu vârste între 2 si 18 ani, s-au înscris în concurs. Juriul a fost format din preoti si cãlugãri, iar presedinte a fost protopopul de Bârlad, Vasile Lãiu. Concurentii au fost împãrtiti în douã grupe. Grupa celor mici, de pânã la 12 ani, a fost câstigatã de Maria Humã (Locul I), Gabriel Tifui (locul II) si Mihai David (locul III). Locul I de la grupul celor de pânã la 18 ani a fost cucerit de un tânãr foarte talentat, Andrei Dumitru. Pe locul al II-lea a fost Dragos Tacu, iar pe locul al III-lea, Roxana Dumitru. Premiile în bani oferite câstigãtorilor au fost asigurate de primarul comunei Pogana, Marcel Gîfu, în nume propriu.

Copiii, tot mai aproape de Bisericã

Tânãrul Andrei Dumitru, cel care a stârnit admiratie în rândul publicului, pentru pasiunea cu care bate toaca, a mai fost distins cu douã premii speciale în bani, oferite de protopopul de Bârlad, Vasile Lãiu, respectiv un premiu special, acordat de Redactia Bârlad a ziarului Vremea Nouã. Protopopul Vasile Lãiu a felicitat organizatorii pentru succesul acestui eveniment, precum si pe preotul paroh, Ciprian Tacu, implicat cu toatã inima în buna desfãsurare a concursului. De asemenea, nu au fost putini oamenii apropiati de Bisericã ce nu au ezitat sã punã umãrul la reusita evenimentului, precum presedintele CARP Bârlad, Mihai Nicolae, medicul Cristina Tiron, primarul Marcel Gîfu, poeta Dorina Stoica, Mioara Popa, Cristi Spiridon, Camelia Spiridon, Mitrita Galben, Vasile Stupu si altii. “Concursul a fost organizat pentru a-i atrage mai mult pe copii la Bisericã, mai ales cã ne aflãm în perioada vacantei de varã. Este important ca participantii sã se întâlneascã si sã lege prietenii”, a spus preotul paroh Ciprian Tacu.