|

RĂZBOI LA JUDECATĂ DUPĂ ZECI DE ANI DE CĂSNICIE

Război total între doi foşti parteneri de viaţă din judeţul Botoşani, care au fost căsătoriţi aproape o jumătate de secol. După ce au divorţat, femeia a continuat să poarte numele soţului, însă la aproape opt ani de la destrămarea familiei bărbatul a dat-o în judecată pe fosta consoartă, solicitându-i daune morale pe motiv că în tot acest timp i-a purtat numele.

Cei doi s-au căsătorit în ianuarie 1964, iar în 2011, după 47 de ani de convieţuire, au divorţat, bărbatul fiind de acord ca fosta soţie să-i poarte numele după divorţ. A crezut că astfel se vor împăca, însă cum nici după opt ani acest lucru nu s-a întâmplat, bărbatul s-a răzgândit. Ba mai mult, el a cerut ca femeia să fie obligată şi la plata sumei de 5.000 de lei cu titlu de despăgubiri morale, întrucât în toată această perioadă i-a folosit numele.

Puşi în situaţia de a da un verdict, judecătorii i-au chemat din nou la bară pe cei doi foşti parteneri de viaţă, fiecare susţinându-şi punctul de vedere. Astfel, C.Ş. a cerut nici mai mult nici mai puţin ca femeia să revină la numele de domnişoară, în timp ce fosta soţie a invocat faptul că după divorţ fostul soţ nu mai are drepturi materiale şi morale asupra sa şi că bărbatul îi cere banii cu pricina ca o compensare a faptului că ea nu l-a urmat, după ce tot el a părăsit domiciliul conjugal….https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/09/16/inedit-5-000-de-lei-ceruti-pentru-un-nume/