|

Rãzboi politic în comuna Dragomiresti, primarul Iacob cautã un nou viceprimar

NEMULTUMIRE… Scandal în toatã regula în interiorul primãriei comunei Dragomiresti, acolo unde viceprimarul Aurel Cosma, de la PNL, nu mai este dorit de primar si riscã sã fie schimbat din functie la prima sedintã de Consiliu Local. Se pare cã nemultumirea primarului Dãnut Iacob porneste de la faptul cã viceprimarul nu-si îndeplineste sarcinile trecute în fisa postului, în special cele legate de administrarea comunei. Acest scandal mocneste de ceva timp, iar la începutul acestui an primarul Iacob doreste sã facã ordine în institutie si sã-si aducã un nou viceprimar.

De altfel, povestea numirii actualului viceprimar contestat are o istorie interesantã. Dupã alegerile din 2016, Consiliul Local Dragomiresti a avut o componentã politicã extrem de pestritã: cinci consilieri de la PSRo, cinci de la Partidul National Liberal, patru de la Partidul Social Democrat si unul de la ALDE. Cum s-a ales viceprimarul? Consilierii de la PSRo au mers alãturi de cei de la PNL si, astfel, Cosma a ajuns vice. Nemultumit de prestatia viceprimarului liberal, Dãnut Iacob a gãsit o altã majoritate, cu care doreste sã-l schimbe pe Cosma. Conform unor surse interne, primarul a constituit o majoritate solidã, formatã din consilierii sãi de la PSRo, cei de la PSD si consilierul de la ALDE, care îi va permite schimbarea. Legea spune cã pentru schimbarea viceprimarului este nevoie de douã treimi din mandatele consilierilor locali. Ori, Iacob se poate baza pe voturile a 10 din cei 15 consilieri locali, o majoritate care îi poate asigura succesul schimbãrii în primãrie.

Un an care a pus bazele unor investitii majore în comuna Dragomiresti

Este adevãrat, primarul de la Dragomiresti are foarte multe proiecte care trebuie puse în practicã, de aceea nu-si poate permite pasi gresiti. La începutul anului 2018 anunta cã va fi un an extrem de important, cu multe proiecte în lucru. “Nu putem spune cã am stat degeaba. Am modernizat cãminele de la Popesti, de la Doagele, de la Rãdeni. Au fost puse gresie, faiantã, termopane, le-am zugrãvit de la zero. În 2017, am fãcut un proiect prin care urmãrim construirea unui cãmin cultural si a unei baze sportive la Dragomiresti. Tinerii si copiii din comuna noastrã meritã un loc unde sã se recreeze si sã facã miscare. În ceea ce priveste îmbunãtãtirea actului educational avem proiectul “Extindere Liceu Vladia”, care se ridicã la aproximativ 600.000 de euro. E semnat, avem banii în cont, urmeazã sã ne apucãm de treabã. Cu ajutorul Ministerului Dezvoltãrii vom reabilita scolile din Poiana Pietrei, din Doagele, iar pe cea din Popesti o vom demola si o vom reconstrui de la zero, pentru cã e din lut. Vorbim de un proiect în valoare totalã de aproape 3 milioane de lei. Tot cu Ministerul Dezvoltãrii avem semnat un proiect privind asfaltarea a 5 kilometri de drumuri din comunã. Vorbim de drumuri din localitãtile Vladia, Doagele, Poiana Pietrei, Rãdeni si Dragomiresti”, anunta Iacob, mai toate proiectele fiind puse în aplicare începând de anul trecut. (Daniel Tãnãsuc)