|

RÃZBOIUL ALB (FC Vaslui 0-0 Steaua)

FC Vaslui – Steaua 0-0

EGAL CU NEPUTINTÃ… FC Vaslui si Steaua au oferit un joc modest, finalizat cu o remizã care nu multumeste pe nimeni. “Galben-verzii” au fãcut o partidã slabã, însã se puteau impune pe final, dacã Stanca nu ar fi scos sutul lui Sânmãrtean, în prelungirile partidei. Per total, un rezultat echitabil, între douã echipe care au preferat mai mult sã se anihileze reciproc.

Steaua începe tare si este aproape sã loveascã în plin. În minutul 7, Milanov comite hent în careu, dar este scos de Cerniauskas, care apãrã mai întâi penalty-ul lui Costea, dar si sutul lui Tatu din cinci metri. Presiunea “ros-albastrilor” nu a tinut mult, fotbalistii lui Hizo s-au trezit, iar Temwanjera (10) a reluat cu capul peste poartã din sase metri. La cum a început meciul, se anunta un joc spectaculos cu multe goluri, însã nu a fost sã fie. Cerniauskas i-a blocat pe stelisti în primele zece minute, dupã care ambele formatii s-au preocupat mai mult de defensivã. Vasluienii nu si-au creat prea multe ocazii, Wesley, Sânmãrtean si Adailton având executii modeste, atât din lovituri libere, cât si din suturi de la distantã. În partea a doua, scenariul a fost cam acelasi, cele douã echipe preferând mai întâi sã nu primeascã gol decât sã marcheze. Prima ocazie importantã a “galben-verzilor” din repriza secundã a apãrut abia în minutul 68, când Adailton i-a pasat ideal lui Bello, care a trimis pe lângã din întoarcere. Wesley (78) nu l-a putut învinge pe Stanca din loviturã liberã, iar mai apoi, Bello (84) a profitat de o eroare a lui Geraldo, dar sutul nigerianului a fost blocat de Martinovic. Pe final, vasluienii puteau da lovitura, prima datã prin Adailton, minutul 88, sut blocat de Bicfalvi si mai apoi prin Sânmãrtean, în prelungiri, dar sutul sãu este scos de lângã barã de Stanca. Derby-ul etapei s-a încheiat nedecis, iar Vasluiul se pregãteste pentru jocul de joi de la Lisabona, cu Sporting.

NEMULTUMIT

Antrenorul Vasluiului, Viorel Hizo s-a arãtat nemultumit de joc, dar si de rezultat partide de asearã. Dulãul sustine cã echipa sa a avut o vitezã în minus, în special în prima reprizã a jocului. “Astãzi am fãcut cel mai slab joc din acest sezon. Nu pot sã cred cã cineva s-a menajat pentru jocul de Europa League. Campionatul nu s-a jucat. Meciul cu Sporting va fi de 5 ori mai greu decât acesta, important e ca noi sã jucãm altfel. Am tinut mingea prea mult, am avut o vitezã în minus. Papp a jucat foarte prost si era sã ne coste”, a declarat Viorel Hizo.

Stan: “Dacã am fi înscris din penalty, altul era rezultatul”

Tehnicianul “ros-albastrilor”, Ilie Stan considerã cã dacã Florin Costea ar fi marcat din penalty, altul ar fi fost rezultatul întâlnirii de asearã. Acesta mai spune cã cel mai important meci e urmãtorul, cel cu Haifa, nu derby-ul Rapid. “Dacã am fi marcat din penalty, altul ar fi fost rezultatul, dar ãsta este fotbalul. Am fi putut marca si la ocazia lui Tatu, dar încercãm pe viitor sã corectãm aceste greseli. Nu sunt supãrat pe Florin Costea cã a ratat lovitura de la 11 m, eu am stabilit ca executant sã fie omul care se simte cel mai bine înainte de meci din punct de vedere psihic. A contat faptul cã anumiti jucãtori nu au fost pregãtiti fizic, dar îi vom pune pe picioare în cel mai scurt timp. Cel mai important meci pentru mine este acum cel cu Haifa, dupã aceea mã gândesc la cel cu Rapid”, a spus Ilie Stan.