|

RÃZMERITÃ ÎN PNL BÂRLAD: URMEAZÃ DEMITERI!

Liberalii din Bârlad acuzã dictatura conducerii PNL de la Vaslui

REVOLTÃ Scandal în organizatia liberalã de la Bârlad, în conditiile în care conducerea de acolo refuzã sã asculte de directivele trasate de sefii PNL de la judet. Joi seara, deputatul Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui, a mers la sedinta Biroului Permanent Municipal, unde a lansat un ultimatum actualei conduceri municipale Bârlad a PNL, spunând cã va schimba toatã echipa de conducere, dacã refuzã sã execute sarcinile trasate de partid. Conform unor surse, Ciurariu a acuzat sefii PNL de la Bârlad cã refuzã sã participe la sedintele Biroului Permanent Judetean si cã nu vrea sã organizeze nici mãcar sedintele obisnuite, în semn protest fatã de conducerea de la Vaslui. Aceleasi surse spun cã, la un moment dat, deputatul Ciurariu si-ar fi întrebat colegii de la Bârlad ce ar face dacã ar fi în locul sãu, ignorat în permanentã de liberalii bârlãdeni, fapt pentru care vicepresedintele CJ Vaslui, Corneliu Bichinet, prezent la discutii, ar fi avut o replicã tãioasã: “Florine, dacã eram în locul tãu îi sãrea capul de la sold”. Ieri, PNL a trimis un comunicat de presã în care avertizeazã cã organizatiile PSD din toatã tara au primit sarcinã sã recruteze cel putin câte un parlamentar liberal în fiecare judet. “Eu, cel putin, nu plec nicãieri din Partidul National Liberal. Sper cã nici colegii mei, desi am rãmas neplãcut surprins de declaratiile senatorului Tãtaru”, mai spune presedintele PNL Vaslui.

Se ascut sãbiile în organizatia judeteanã PNL, dupã ce conducerea liberalã de la Bârlad a pornit un rãzboi pe fatã cu liderul judetean al Partidului National Liberal, deputatul Florin Ciurariu. Joi seara, deputatul Ciurariu a mers la sedinta Biroului Permanent Municipal, acuzând actuala conducere cã nu respectã solicitãrile partidului si nu organizeazã sedinte. Conform unor surse din interior, Ciurariu le-ar fi reprosat liberalilor bârlãdeni faptul cã a venit la douã sedinte, însã nu a putut participa pentru cã… sediul era închis si niciun liberal nu ar fi venit la sedintã! În plus, le-a reprosat si faptul cã nu au organizat problemele legate de sectiile de votare, cum a solicitat partidul, punându-le în atentie faptul cã vor fi schimbati din functii. “Cipriane (e vorba de Ciprian Feraru, presedintele PNL Bârlad, n.r.), tu cum te-ai simti si ce-ai face în locul meu, dacã vin la douã sedinte ale organizatiei municipale si stau pe lângã sediu, în timp ce voi nu veniti la sedintã, vã cer sã veniti la sedintele Biroului Permanent Teritorial si, la fel, refuzati sã veniti, nu faceti nici sarcinile trasate de partid? Tu ce-ai face în locul meu?”, ar fi spus liderul judetean al PNL. “Florine, dacã eram în locul tãu si pãteam asta, îi tãiam capul de la sold”, ar fi replicat Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui, prezent la sedintã. Dacã nu se va gãsi o cale de întelegere, atât Feraru, cât si Boros sau Carmen Frãtiman vor fi demisi din functii si va fi numitã o nouã conducere la organizatia din Bârlad. Deputatul Ciurariu a mai stopat o rãzmeritã, în urmã cu putin timp, la organizatia de la Husi, atunci când l-a numit pe Liviu Iacob în fruntea organizatiei locale. S-ar pãrea cã este decis sã facã ordine si la Bârlad, desi situatia din partid este destul de agitatã.

Vor fi recrutati de PSD parlamentarii liberali?

“Partidul National Liberal a luat la cunostintã faptul cã PSD a trasat sarcina fiecãrei filiale social-democrate din întreaga tarã sã racoleze minim un parlamentar al PNL. Informatiile sunt confirmate de reprezentanti PNL, care au fost contactati în acest sens de cãtre liderii PSD. Partidul National Liberal condamnã aceste practici si este dezamãgit de faptul cã, în 2014, PSD recurge la astfel de metode grosolane, specifice începutului anilor ’90. De asemenea, astfel de încercãri sunt dovada clarã a disperãrii social-democratilor care, în încercãrile lor de a destabiliza PNL, s-au lovit de credinta comunã si de atasamentul fiecãrui liberal fatã de partidul pe care-l reprezintã”, se aratã într-un comunicat de presã al PNL, emis ieri. Deputatul Ciurariu spune cã este posibil ca PSD sã încerce sã atragã de partea sa si la Vaslui parlamentari, mai ales cã liberalii au douã mandate de deputat si unul de senator. “Este posibil, dar din punctul meu de vedere îsi bat gura de pomanã. La noi, în organizatie, lucrurile sunt clare. Eu stiu cã nu plec, nu pot decide ce va fi cu ceilalti doi parlamentari PNL”, mai spune Ciurariu. Liderul judetean al PNL a emis ieri si un comunicat de presã pe pagina sa de Facebook: “Sunt mâhnit cã în PNL ratiunea a fost învinsã de orgolii personale. Adevãratii liberali nu se pot regãsi decât în Partidul National Liberal. Fac un apel la toti membrii PNL sã râmânã uniti în dreapta politicii românesti, care nu se poate regãsi decât în proiectul Partidului National Liberal. Nu putem fi oamenii lui Tãriceanu, ai lui Ponta sau Bãsescu. Nici mãcar ai lui Crin Antonescu. Suntem ai Partidului National Liberal si ai aspiratiilor pe care PNL le are pentru România! Partidul National Liberal este acum la cel mai important moment de dupã 1989. PNL va dovedi din nou cã este forta politicã de dreapta cea mai puternicã si care va moderniza România”.

Directorii PNL nu pleacã din functie!, noua directivã de la partid

Conducerea judeteanã a PNL a transmis directorilor de deconcentrate numiti cu sprijin liberal în perioada USL sã nu-si dea demisiile si sã rãmânã pe functii, pentru cã au câstigat posturi prin concurs, deci vor fi mai greu de schimbat. Liderii liberali cred cã ar putea fi schimbati mai multi viceprimari din judet, inclusiv viceprimarul municipiului Vaslui, Sorin Radu. Primarul Vasile Pavãl a spus cã nu are nicio problemã cu colegul sãu liberal si cã va continua colaborarea la conducerea primãriei. “Eu nu am nicio problemã. Sã vedem dacã PNL va trasa alte directive dlui Radu, eu nu mã gândesc la schimbare”, a spus primarul Pavãl. Deputatul Ciurariu spune cã nu stie nici care va fi soarta prefectului Radu Renga, cel care a avut sustinere PNL la numirea în functie, fiind prezent la numirea oficialã chiar fostul senator liberal de Vaslui, Cristian David. “Voi avea o discutie cu dl. Buzatu, însã nu sunt eu în mãsurã sã stabilesc o întâlnire. Vom vedea cum vor decurge majoritãtile si ce vom face la Consiliul Judetean. Dl. vicepresedinte Bichinet rãmâne pe functie, nu sunt alte discutii”, a mai spus Ciurariu.