|

Reactia deputatului Olteanu: „PNL Vaslui, un an al excluderilor si al decãderii”

SUPÃRARE MARE… Deputatul PNL de Vaslui, Daniel Olteanu, reactioneazã, dupã atacul extrem de virulent al colegilor sãi, presedintii de organizatii din Vaslui, Husi si Negresti. Cei trei lideri de organizatii liberale sustineau cã Olteanu îsi pregãteste trecerea la ALDE si cã a refuzat constant sã fie alãturi de partid. Iatã cum rãspunde Olteanu la toate aceste critici: „Sub tirul atacurilor si calomniilor care mi-au fost aduse de cãtre trei „colegi” din conducerea Organizatiei Judetene a PNL, vreau sã fac cȃteva clarificãri pentru informarea corectã a vasluienilor care, în loc de o alternativã realã din partea PNL, sunt pãrtasi la ceea ce se doreste a fi un scandal public, menit sã mã discrediteze, a treia oarã în decurs de doi ani. Mânati de ambitii personale care le depãsesc vechimea si rezultatele în partid, „colegii” în cauzã lanseazã la adresa mea, ca la comandã, din trei destinatii distincte din judet, acuzatii cum cã nu as fi un om de echipã si cã bãtãlia mea în Parlament ar fi una cu „morile de vânt”. Mai mult, cu o agresivitate demnã de pumnul în gurã specific altor vremuri, vasluienilor li se transmite cã „politicienii care îsi urmãresc doar interesele proprii (?!) trebuie respinsi atât de membrii de partid cât si de întreaga societate”. Este, literalmente, ceea ce PNL Vaslui a fãcut în ultimul an si continuã sã facã în ceea ce mã priveste, si mã refer aici la izolarea mea totalã în partid, pusã în practicã în mod constant, cu toate mijloacele, prin sfidãri, hãrtuiri, amenintãri si, mai nou, prin batjocorirea publicã a demersurilor mele în calitate de parlamentar. A lua în râs demersurile celui care cere sãptãmânal în Parlament ceea ce i se cuvine judetului Vaslui, atȃt poate PNL Vaslui!”, sustine deputatul liberal.

„Boros face blat cu PSD si a distrus municipiul Bârlad”

„Faptul cã am rãmas neclintit în fata acestui comportament, care dovedeste cã sefimea PNL Vaslui si-a pierdut nu doar moralitatea, ci si busola, i-a determinat pe “colegii” mei sã recurgã, în ultima perioadã, în lipsa unor argumente verosimile, la strategia în care “hotul strigã hotul”. Mai exact, sunt suspectat, în ciuda zecilor de interventii publice pe care le-am avut ca deputat împotriva politicilor iresponsabile practicate la adresa vasluienilor si nu numai, cã as avea un pact cu PSD. Efortul prin care gruparea Polak – Tãtaru – Boros reuseste sã NU spunã nimic despre felul în care PSD si PNL „se pupã pe gurã” în Bârlad, despre cum PNL a dat PSD postul de viceprimar al municipiului si despre cum lideri din organizatiile PNL din judet au fost executati pentru cã s-au împotrivit PSD, aratã cât de jos a ajuns PNL Vaslui. Dacã gruparea Polak – Tãtaru – Boros, când tragem linie, face blaturi cu PSD pe unde apucã, “vânzarea” Bârladului fiind cel mai evident blat, nu înseamnã cã toti suntem la fel. Mã deranjeazã cã Polak – Tãtaru – Boros au dat PSD postul de viceprimar, dar si mai mult mã deranjeazã rezultatele acestui blat꞉ un oras distrus, cu strãzi care sunt un blestem pentru soferi, cu numeroase alte probleme pentru care nu se gãsesc solutii. Îi reamintesc sefimii organizatiei Vaslui cã eu sunt unul din cei (doar) cinci parlamentari ai PNL care au votat, de exemplu, împotriva legii salarizãrii asa cum a fost ea formulatã, dar si împotriva bugetului propus de PSD, cu zero fonduri pentru marea infrastructurã a judetului Vaslui. Adicã fapte asumate, nu vorbe sau, mai rãu, cuvinte copiate din materialele pe care le trimite Bucurestiul, semnate în 10 secunde cu nume, prenume si functie, care se vor a fi activitate pentru vasluieni”, sustine parlamentarul PNL de Vaslui.

Iatã ce reproseazã Olteanu actualei conduceri a PNL Vaslui!

„Spre deosebire de Polak – Tãtaru – Boros, dacã mã voi întelege în niste puncte cu PSD si cu oricare alt partid, am suficientã personalitate ca în urma acestei întelegeri sã se vadã rezultatele în teren, pentru oameni, nu dezastrul absolut, ca dupã blatul lor din Bârlad. În aceastã situatie, am un singur rãspuns pentru cei care mã acuzã cã joc într-o altã echipã fatã de cea în care joacã PNL Vaslui꞉ da, joc în echipa vasluienilor, care îsi doresc o alternativã la sãrãcie, somaj, servicii medicale incerte, educatie în conditii de Ev Mediu si infrastructurã dezastruoasã în judet. Singurul meci de care a arãtat cã e în stare sefimea Organizatiei Judetene a PNL este împotriva propriilor membri, actuala conducere compromitîndu-se singurã, inclusiv prin comunicate de presã în care incitã la urã si la dispret. Si nu o spun eu, vasluienii au avut, în ultimul an, suficiente dovezi cã actuala conducere a PNL Vaslui se discrediteazã singurã꞉

- Lipsa de decizie, conform Statutului PNL, în legãturã cu situatia unicã din Consiliul Local Bȃrlad, cȃnd postul de viceprimar a fost oferit PSD, ca urmare a votului de sustinere venit din partea unui consilier liberal. Subiectul a fost trecut cu totul sub tãcere, nu a fost niciodatã luat în discutie la sedintele BPL Bȃrlad si BPJ PNL Vaslui, desi s-a petrecut în urmã cu mai mult de un an.

- Alungarea din partid a unor membri PNL cu experientã politicã si cu rezultate de necontestat, care au candidat imediat la functia de primar din partea PSD, reusind sã cȃstige alegerile cu majoritate de voturi. Esecurile înregistrate, în acest an, în comunele Fruntiseni si Osesti, au fost trecute cu vederea de actuala conducere a PNL Vaslui, care nu a considerat cã trebuie sã ia mãsuri pentru ca acest gen de situatii sã nu se mai repete.

- Excluderea din partid a viceprimarului din comuna Tãcuta, domnul Ion-Gabriel Beraru, ca urmare a deciziei BPJ PNL Vaslui, un membru care a muncit pentru aducerea la conducerea comunei, dupã 25 de ani, a unui primar PNL.

- Abandonarea primarilor liberali din judet, care nu au fost niciodatã sprijiniti în efortul lor de a gestiona proiecte importante pentru comunitãtile locale, de care depinde cresterea nivelului de trai. Mai mult, prin mãsurile luate, conducerea Organizatiei Judetene a blocat activitatea Primãriei si a Consiliului Local în mai multe comune (Gherghesti, Osesti, Arsura, Vinderei).

- Excluderea din partid a patru din cei cinci consilieri locali din comuna Osesti, si impunerea unui vot de trãdare celor cinci consilieri locali din comuna Arsura, care au primit directivã de la actuala conducere a PNL Vaslui sã voteze un viceprimar de la un alt partid.

- Refuzul de a accepta deschiderea cabinetului meu parlamentar în incinta sediului PNL Bȃrlad, unde au functionat anterior toate birourile parlamentarilor liberali din judet. Timp de douã luni, acceptul pentru deschiderea unui birou parlamentar în sediul PNL Bȃrlad a fost amȃnat si a pendulat între cei doi presedinti interimari de la acea vreme, de la Organizatia Judeteanã si de la cea Municipalã, solicitãrile mele scrise cãtre domnul Nelu Tãtaru rãmȃnȃnd fãrã rãspuns. Între timp, conducerea PNL Vaslui sustine cã biroul meu parlamentar, situat în Bȃrlad, pe strada Dȃmbovitei nr. 2A, functioneazã ʺîn ilegalitateʺ.

- Refuzul de a permite membrilor PNL Bȃrlad sã îsi achite cotizatiile la sediul Organizatiei Municipale, si de a le elibera acestora chitantele necesare pentru a participa la alegerile pentru Biroul Politic Local Bȃrlad, unde doreau sã-si exprime optiunea politicã. Dupã cum am mentionat în contestatiile depuse la Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL, alegerile de la Bȃrlad s-au fãcut cu nerespectarea legalitãtii, impartialitãtii si dispozitiilor statutare si legale, în baza un convocator întocmit netemeinic si preferential, si cu intentia clarã de a îngrãdi dreptul la vot al tuturor membrilor.

- Refuzul de a convoca toti membrii PNL cu drept de vot din judetul Vaslui, delegati prin deciziile organizatiilor locale, la Conferinta Judeteanã a PNL Vaslui din data de 22 aprilie 2017. Lucrãrile Conferintei Judetene a PNL Vaslui s-au desfãsurat cu încãlcarea dispozitiilor statutare si legale, ajungȃndu-se astfel la un rezultat viciat, din cauza faptului cã nu au fost respectate toate procedurile de desfãsurare a alegerilor.

- Excluderea consilierului local Ioan Valeriu Ciupilan, prin decizia Biroului Politic Local de la Husi, si retragerea sprijinului politic pentru acesta. E vorba despre unul dintre colegii care au avut o contributie substantialã la activitatea si renumele Organizatiei locale si a celei Judetene, mai ales în timpul mandatului sãu de viceprimar al municipiului Husi.

- Excluderea din PNL Bȃrlad a domnului profesor Silviu Budescu, persoana îndreptãtitã sã ocupe functia de consilier local în CL Bȃrlad, dupã vacantarea postului, reprosȃndu-i-se acestuia lipsa de activitate în partid si fidelitatea fatã de unicul deputat liberal din Vaslui, subsemnatul.

În loc de falimentul unei “echipe” care aleargã dupã adversari invizibili, aleg sã rãmȃn în teren alãturi de vasluieni. Astfel, interpelarea mea din aceastã sãptãmânã a fost adresatã ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, cãreia i-am solicitat sã intervinã de urgentã la nivelul tuturor responsabililor din judetului Vaslui, în conditiile în care cele mai recente date sunt alarmante: existã un singur proiect al unei autoritãti publice depus pe Programul Operational Regional, Vasluiul fiind codas, din acest punct de vedere, la nivelul Regiunii Nord – Est. Sigur, s-ar putea ocupa si PNL Vaslui de subiect si de toate celelalte teme care influenteazã viitorul copiilor nostri, dar sefimea de acolo nu are timp, trebuie sã se ocupe de mine”, mai scrie Daniel Olteanu.