|

Reactia lui Buzatu, dupã celebrul „Mãi, tembelule, mãi”: „Dacã el rãgea lângã scenã, ce era sã fac?”

EXPLICATIE… Evenimentul neplãcut si intens mediatizat din centrul Vasluiului, din ziua de 1 decembrie, atunci când seful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, nu s-a putut abtine la huiduielile a doi vasluieni pusi pe hartã si a avut o reactie neplãcutã, a scos la ivealã atât atitudinea unor vasluieni care ar înjura pe oricine, si în orice situatie, chiar si de Ziua Nationalã!, cât si reactiile necontrolate ale unor politicieni, care ar trebui sã înteleagã astfel de atitudini. Ieri, presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, autorul celebrei „Mãi, tembelule, mãi”, a dat o declarat despre reactia nervoasã pe care a avut-o la ceremoniile de 1 Decembrie, din centrul Vasluiului, dupã ce a fost huiduit la finalul discursului sãu. „Eu am gândit actiunea de 1 decembrie, Ziua Nationalã a României, ca un moment de care copiii din centrul orasului sã-si aminteascã peste ani, atunci când vor ajunge mari. Dar, dacã el rãgea lângã scenã, acel vasluian care huiduia la adresa mea, într-un moment festiv, eu ce era sã fac? I-am spus douã vorbe. Nici nu-l cunosc pe acel cetãtean care m-a huiduit în permanentã”, a spus Buzatu.

„Nu am avut o altercatie, cred cã erau doi cetãteni care, dupã ce într-un mod exemplar am organizat manifestãrile de Ziua Nationalã, începând cu slujba religioasã, apoi cu elementele de constientizare a momentului simbolic, de o importantã maximã pentru toti românii, dupã ce am avut grijã sã nu cultivãm în niciun fel vreun sentiment contradictoriu, de Opozitie sau ceva, te trezesti cã doi cetãteni huiduie din rãsputeri de Ziua Nationalã”, explicã Dumitru Buzatu, seful CJ Vaslui. „Cred cã nu am fãcut bine cã am reactionat, dar sunt si eu om si câteodatã îmi vine sã reactionez, nu pentru cã mã dezavuau pe mine, ci pentru cã pur si simplu tulburau momentul acela al solemnitãtii sãrbãtorii Zilei Nationale. Dacã nici lucrurile acestea nu putem sã le însusim, atunci avem o mare problemã. Puteau sã huiduie când erau urãturile de final de an, puteau sã se manifeste când vin colindãtorii la judet, dar chiar si când sãrbãtorim Ziua Nationalã trebuie sã se manifeste în acest fel?”, a adãugat Buzatu. Reamintim cã, la finalul discursului sãu de 1 Decembrie, Buzatu a spus, în Piata Civicã a Vasluiului: „Tuturor celor prezenti – La multi ani! La multi ani, România! La multi ani, români! (…)”, motiv pentru care a fost huiduit de douã persoane aflate lângã scenã, moment în care seful CJ Vaslui a avut o replicã durã: „Mãi, tembelule, mãi!”.

Va fi ales presedintele CJ Vaslui de cãtre consilierii judeteni, asa cum se practica în urmã cu multi ani?

Agitatia din centrul Vasluiului, de Ziua Nationalã, nu este singura problemã pe care o are Buzatu, cu câteva luni înainte de alegerile locale, în care ar putea sã piardã scaunul actual în favoarea Opozitiei. De la Bucuresti, presedintele Klaus Iohannis, care se comportã ca presedinte al PNL, în loc de presedinte al tuturor românilor, asa cum ar fi normal, transmite mesaje amenintãtoare cãtre baronii locali PSD. „În douã tururi se pot obtine rezultate frumoase”, acesta este mesajul pe care l-ar fi transmis liberalilor seful statului, cu privire la alegerile primarilor în douã tururi electorale. „Un primar bun cîstigã fluierând”, a garantat Klaus Iohannis, fost edil al Sibiului înainte de a ajunge presedintele României. Pe de altã parte, Iohannis nu este de acord cu alegerea presedintilor de Consilii Judetene într-un singur tur, cazul lui Buzatu, de la Vaslui. Iohannis este de pãrere cã sefii CJ trebuie alesi dintre consilierii judeteni. Totodatã, Iohannis le transmite liberalilor sã aibã grijã sã nu uite cine le este dusman: PSD, nu USR! „Nu vãd sansa de a se forma aliante miraculoase anti-PSD. Cred în lupta anti-PSD, punct! Adversarul este PSD, nu USR! Sã nu ne culcãm pe o ureche cã am cîstigat. Românii nu ne-au votat doar ca sã-i schimbe pe cei de la PSD, românii asteaptã solutii”, a spus Iohannis. „Presedintele Iohannis a început campania electoralã pentru alegerile locale si profitã de ziua cea mai importantã a românilor pentru a-si lansa atacurile sale la adresa PSD. Prin asta, încearcã sã inducã în capul românilor ideea cã alegerile în douã tururi ar fi o solutie la ideea sa constantã, de eliminare a PSD de pe scena politicã a tãrii. Nu este o declaratie si o misiune care sã facã cinste unui om pentru care medierea si armonia socialã este o obligatie constitutionalã, asa cum este presedintele României. Culmea, nici nu are autoritatea moralã pe care presedintele pretinde cã ar trebui sã o aibã”, a spus Buzatu.