|

Recordul primarului Ciupilan: dezbate 109 proiecte, într-o singurã sedintã!

SOC!… Incredibil, dar adevãrat! Primarul Ciupilan face o arogantã fãrã precedent în administratia localã si, pentru sedinta de Consiliu de sãptãmâna viitoare, le-a pregãtit colegilor de mandat o ordine de zi cu nu mai putin de….109 proiecte de hotãrâre! Dacã va fi sã fie o sedintã serioasã, atunci este clar cã alesii vor face o noapte albã, ca sã dezbatã toate proiectele. Interesant este cã majoritatea initiativelor se referã la modernizãri si reparatii de strãzi, documentãri tehnico-economice pentru asfaltãri, amenajarea unui parc nou, aprobãri de bugete pentru societãti din subordinea Primãriei sau atribuirea de teren tinerilor, ceea ce îi face pe cârcotasi sã creadã cã primarul Ioan Ciupilan a pornit, de fapt, cu toate motoarele turate, bãtãlia pentru alegerile locale. Cu sigurantã, nici liberalii nu vor rãmâne fãrã replicã, astfel cã sedinta de joi, 27 februarie, se anuntã una… de exceptie!

Este fãrã precedent ca, pe o sedintã ordinarã a unui Consiliu Local, sã se gãseascã nu mai putin de 109 proiecte de hotãrâre! Iatã cã husenii, atipici cum sunt de obicei, reusesc sã realizeze o asemenea premierã, cu o ordine de zi-record! Pânã acum, cele mai dense sedinte au avut în jur de 40 de teme de discutie, iar acum, propunerea celor 109 proiecte vine ca o ciudãtenie administrativã, interesant de urmãrit, mai ales cã toate subiectele sunt destul de importante pentru urbe. Pe hârtia pe care sunt însiruite toate cele 109 proiecte, se observã o serie de chestiuni care au tot fãcut subiectul unor nemultumiri cetãtenesti, iar punerea lor acum în dezbatere, toate, pânã la una, poate fi semnul cã primarul Ciupilan s-a decis sã remedieze neajunsurile, pânã la alegerile locale. Gurile rele spun cã Ciupilan vrea, de fapt, sã le închidã gura opozantilor din CL, dar si celor care l-au criticat în ultimii 4 ani, apucându-se de muncã pe toate fronturile. Modernizãri de strãzi (pe “Pavel Tacu”, “Salcâmului”, “Mos Ion Roatã”, “Fundãturta Movilelor”, “Cãlãrasi”, “Dobrina”, “Fântânilor”, “Crucii”, “Iojup Radu”, “Frunzelor”), realizarea unui parc pe strada Bariera Pascal, reamenajarea unor locuri de joacã, mai multe atribuiri si dezmembrãri de terenuri – toate vor fi discutate într-o singurã sedintã. Cel care va fi ales presedintele întrunirii, va avea o misiune foarte grea! Doar lecturarea celor 109 enunturi ale proiectelor va fi o provocare, darãmite sã tinã în frâu discutii care s-ar putea întinde, teoretic, pe câteva ore.

Alocãri de fonduri si, în final, o problemã cu zgomotul!

Tot în sedinta de joi, 27 februarie, se va stabili organizarea evaluãrilor managementului la Casa de Culturã si la Biblioteca Municipalã, dar se lua în discutie si desfiintarea serviciului de voluntari pentru situatii de urgentã Husi. S-a propus alocarea cãtre Spitalul Husi a sumei de 600.000 lei, pentru cheltuieli de functionare. Suma de 74.000 lei a fost propusã spre repartizare Centrului Judetean de Excelentã, cel care pregãteste olimpicii. La punctul 109, dacã plenul va ajunge cu bine la acest punct, consilierii vor lua în discutie o reclamatie a cetãtenilor de pe strada Diaconu Irimia, supãrati pe zgomotul produs de utilajele societãtii care se ocupã cu curãtenia în municipiul Husi.