|

Regal vienez de Crãciun la Bârlad! (VIDEO)

CULTURALÃ… Orchestra Simfonicã Radio vine tocmai din Ucraina, duminicã, 15 decembrie, cu un „Regal Vienez” care nu trebuie ratat! Spectacolul va avea loc la Teatrul „V.I.Popa” din Bârlad,orele 19.00, biletul pentru un asemenea concert costã 150 de lei.

Duminicã, 15 decembrie, de la ora 19.00 are loc un Regal Vienez – Concert Extraordinar de Crãciun! Orchestra Simfonicã Radio din Ucraina a fost înfiintatã la data de 5 octombrie 1929, prin urmare, anul acesta a împlinit 90 de ani de când i se recunoaste arta pe plan national si international. Iubitorii de muzicã clasicã si balet sunt asteptati sã-si bucure sufletul petrecând o searã specialã alãturi de invitatii teatrului bârlãdean – Orchestra Simfonicã Radio din Ucraina si Corpul de Balet ANIKO BALLET, la concertul simfonic REGAL VIENEZ. Zeci de instrumentisti si balerini vor evolua pe scena teatrului bârlãdean, începând cu ora 19.00. Concertul va avea loc la Teatrul „V.I.Popa” din Bârlad.

Ukrainian Radio Symphony Orchestra este recunoscutã pentru arta sa pe plan national si international. Orchestra a fost creatã în 5 octombrie 1929. Din 2005, Orchestra simfonicã a fost condusã de Volodymyr Sheiko - Dirijor sef si Director artistic. Sub supervizarea lui Volodymyr Sheiko ca dirijor, Orchestra a înregistrat mai mult de 280 capodopere ale muzicii mondiale si capodopere ucrainiene, contribuind astfel la îmbogãtirea tezaurului national radiofonic. La Bârlad, orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner si ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 si 19. Orchestra va fi compusã din 36 de instrumentisti, iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet Aniko Ballet.