|

Reguli stricte pentru iubitorii de animale

\

RESTRICTII…. Iubitorii de animale din municipiul Husi nu au fost nici ei uitati de noul Regulament urban, adoptat de alesi. Acestia trebuie sã stie cã au 20 de noi reguli, cãrora trebuie sã li se supunã, dacã nu vor sã primeascã amenzi cu valori între 100 si 1000 de lei. De pildã, husenii trebuie sã tinã cont: a devenit contraventie sã ai într-un apartament mai mult de douã animale de companie, fie câini sau pisici, mai ales dacã nu ai acordul scris al majoritãtii vecinilor. Apoi si dacã cineva îsi lasã cãtelul liber prin curte, riscã sã ia pânã la 600 de lei amendã, la fel si dacã uitã sã îsi scrie pe poartã, la vedere, “Atentie, câine rãu”. De asemenea, conform noului Regulament, cei care vor mai face scandal cu hingherii, aflati la vânãtoare de maidanezi, vor fi si ei sanctionati cu pânã la 1000 de lei.

În Regulamentul, adoptat prin votul consilierilor locali, alesii municipiului Husi au reglementat, cum s-au priceput mai bine, si normele impuse iubitorilor de animale din oras. Astfel cã, în cuprinsul a 20 de puncte, acestia stabilesc ce nu trebuie sã facã detinãtorii de animale, care sã nu încaseze amenzi cuprinse între 100 si 1000 de lei. În primul rând, cei care nu fac vaccinuri animalelor de companie vor fi sanctionati cu pânã la 400 de lei. În jurul blocurilor, locatarii nu vor mai avea voie sã tinã câte un cãtel, pe care sã îl hrãneascã, întrucât a devenit ilegalã detinerea de animale în adãposturi amplasate pe domeniul public. Societãtile comerciale care au în curtile proprii mai mult de 3 câini de pazã, au obligetia sã asigure boxe si tarcuri, pentru închiderea animalelor pe timp de zi. De altfel, si detinerea de animale fãrã carnet de sãnãtate va fi sanctionatã cu câteva sute de lei.

Husenii care ies cu cãteii la plimbare riscã amendã dacã nu au asupra lor mãturã, fãras si pungã!

Cei care obisnuiau pânã acum sã se plimbe pe domeniul public – pe alei, trotuare sau alte locuri publice, cu câinii sau alte animale de companie, fãrã a avea mãturã, fãras si pungã, pentru a strânge din urmã dejectiile fiziologice, pot primi amendã cu o valoare de pânã la 600 de lei. Si lãsarea animalelor sau pãsãrilor libere, pe spatiile verzi din oras, va fi sanctionatã cu aceeasi sumã. Tot în Regulament, sanctiuni sunt prevãzute si pentru proprietarii de câini considerati agresivi, care vor scoate animalele la plimbare, fãrã botnitã sau lesã, de asemenea va fi sanctionatã contravenetional. De asemenea, stãpânul, spun alesii, trebuie sã aibã obligatoriu asupra lui cartea de identitate, altfel poate lua pânã la 600 de lei amendã si pentru acest lucru. Animalele de companie nu au voie sã intre în piatã, spun alesii, iar cine face aceastã imprudentã, va primi o sanctiune de minim 200 de lei. De aplicarea acestor norme trebuie sã se ocupe Politia Localã, care însã are mult prea putini angajati, pentru a putea fi luat în vizor fiecare husean, care nu ar respecta aceste prevederi, unele bune, altele, ce-i drept, mai… nãstrusnice.