|

Restaurantul Poienita vrea sã devinã numãrul 1 la livrãri de pizza în Bârlad (foto)

AMBITIE…Restaurantul Poienita din Grãdina Publicã a Bârladului nu mai are nevoie de nicio prezentare. Marile evenimente organizate în Bârlad pe o terasã au fost numai aici. Au concertat cam toate trupele de muzicã românesti în vogã, iar personalitãtile din viata mondenã care au trecut pragul au fost impresionati de eleganta si meniurile restaurantului. Putini stiu însã cine este chef-ul bucãtar de la Poienita, care pigmenteazã atmosfera de vis a restaurantului. Desi face cele mai sofisticate feluri de mâncare, purcelusi de lapte, aripioare de purcel la cuptor cu cartofi gratinati si sos de usturoi sau specialitãti din fructe de mare, chef Gina este îndrãgostitã de pizza. Aceasta si-a propus sã fie numãrul 1 în Bârlad la livrãri de pizza. Chiar dacã bârlãdenii nu sunt mari consumatori de pizza, precum vasluienii, chef Gina face la Bârlad cea mi tare pizza, chiar dacã nu are cuptor pe lemne. Acest lucru îl recunosc vasluienii, care bat 54 de km pânã la intrarea în Bârlad, pentru a gusta pizza specialã, numai cu brânzeturi fine, încropitã de chef Gina. Pentru cei care nu au timp si vor la cinã pizza sau la serviciu, restaurantul Poenita face livrãri la domiciliu, unde transportul este gratuit si nu este conditionat de numãrul de pizza comandate. Numãrul la care se pot face comenzi este: 0745-60.70.40.

Este stiut cã polul consumatorilor de pizza din judet este la Vaslui, însã se pare cã cea mai buna pizza se face la Bârlad. Acest lucru îl spun vasluienii, care nu sunt foarte bucurosi cã rivalii lor de la Bârlad sunt cei mai buni pizzeri. Este vorba de o pizza specialã numai din brânzerturi fine (brânzã Brief, gorgonzola si parmezan), asezatã pe un blat fãcut dintr-un aluat special. « Da, într-adevãr vãd cã stiti! Pizza cea mai solicitatã de cei din afara Bârladului este pizza specialã. Este o explozie de brânzeturi. Reteta este proprie si a fost conceputã de mine. Îmi place sã improvizez si încercând o retetã mai specialã a iesit aceastã pizza. Si aluatul este unul mai special. Nu vã spun secretul, dar blatul de pizza este foarte bun, chiar dacã nu avem cuptor încãlzit cu lemne si cu coacere la vatrã”, ne-a spus Gina, bucãtarul chef de la Poienita. Într-adevãr pizza de la Poienita este deosebitã, chiar dacã are un mic handicap fatã de celelalte pizza fãcute în cuptor de lemne. Patronul de la Poenita a vrut sã facã un cuptor de lemne, însã nu i s-a aprobat. Pentru cã restaurantul este în Grãdina Publicã ar fi avut nevoie de zeci de avize, dar si de întelegerea celor de la Primãrie. Vã amintiti probabil de scandalul de acum 5 ani, când la Poienita s-a încercat sã se facã un parc de joacã pentru copiii care veneau la restaurant. Fostul primar de atunci, Titi Constantinescu s-a fãcut foc si parã si a dat o amendã record. Vã dati seama ce ar fi fãcut dacã aici se construia un cuptor urias de lemne pentru pizza. Ar fi adus tot Inspectoratul Situatiilor de Urgente!

Chef Gina si pasiunea pentru pizza

Chef Gina lucreazã la Poienita de 18 ani. Mai întâi si-a dat « examenul » pe Riviera Portughezã, unde a gãtit la cele mai selecte restaurante. S-a întors la Bârlad, unde a gãsit un restaurant care nu fãcea rabat de la calitate si a început încet, încet, sã-si punã amprenta. Gãteste cele mai sofisticate retete, de la butterfish cu piure de telinã, apã de castraveti si lãmâie, la piure de pui cu sos curry, orez si seminte de pin si la pene cu sos alb si creveti, dar pasiunea ei rãmâne pizza si prãjiturile la minut care sunt foarte delicioase. Însã pasiunea pentru pizza a devenit o obsesie. Vrea ca restaurantul Poienitã sã fie numãrul 1 la livrãri de pizza, de aceea a dezvoltat si partea de comenzi pentru acasã. “Orice chef bucãtar are o pasiune. Mie îmi place sã fac prãjituri la minut, dar si pizza. V-am vorbit de pizza specialã care se face numai la noi la Bârlad, dar facem toate sortimentele: Margherita, Pizza casei, Quatro stagioni, Diavolo, Pizza cu prosciutto, spanac si parmezan si altele. Cele mai importante la noi sunt ingredientele. Si aici pot spune cã nu facem rabat de la calitate. De când lucrez cu domnul Daniel Andrei, niciodatã nu mi-a spus sã cumpãrãm produse ieftine. Am luat ce-a fost mai scump. Omul când vine la restaurant trebuie sã mânânce ceva ce acasã nu poate face. Si la comenzile pentru acasã, la pizza, noi le livrãm si nu cerem bani pentru transport, chiar dacã un om comandã o singurã pizza. Aceasta este filozofia noastrã de la care nu facem rabat, indiferent de situatie. Ne-am propus sã fim pricipalii furnizori de pizza, chiar dacã specificul nostru este de restaurant», ne-a spus, mândrã, chef Gina, care ne-a pus la dispozitie si numãrul de telefon pentru comenzi la domiciliu: 0745 – 60.70.40.

Aripioarele de purcel, delicatesa de la Poienita

EXCELENTÃ…La Poienita, vara trebuie sã ai rãbdare dacã vrei sã mânânci un meniu mai special. Chef Gina face toate comenzile pe loc. Nu gãteste nimic înainte, decât ciorbele. Si nici acelea de pe o zi pe alta. Cel mai solicitat fel de mâncare sunt aripioarele de purcel. Este vorba de un purcel de lapte la cuptor cu cartofi gratinati si un sos special de mujdei cu mãmãligutã. Acest meniu este foarte apreciat la noi. Si la o nuntã ni l-au comandat, desi eu nu as fi îndrãznit sã-l propun. Dar mirilor le-a plãcut atât de mult, încât l-au vrut la petrecerea lor. Si fructele de mare au cãutare la noi, pestele de asemenea. Noi facem comenzile pe loc, nu le facem de dinainte. Din acest motiv, uneori vara dureazã mai mult pânã vine mâncarea si terasa este plinã. Eu tin sã lucrez pe fiecare farfurie care se face, chiar dacã aici sunt mai multi bucãtari. Nimic nu pleacã din bucãtãrie pânã nu vãd eu », a mai spus chef Gina. Pentru a vedea ce mâncãruri mai face chef-ul de la Poienita, intrati pe facebook-ul restaurantului si veti vedea o varietate de meniuri.