spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
24-apr.-2024

Reteta cozonacului perfect: “ca pe vremea bunicilor”! (foto)

- Advertisement -

DELICII Husenii se pot considera norocosi: la ei acasã se fac cei mai deliciosi cozonaci, care sã fie asezati pe masa de sãrbãtoare! Dupã o retetã veche, de pe vremea bunicii, în care secretul ingredientelor naturale, dar si chibzuiala frãmântatului, se îmbinã în cel mai delicios mod cu aroma regãsitã în amintirile copilãriei, cozonacii “Nikipan” sunt, în aceste zile, la mare cãutare!

Cozonacii “Nikipan” sunt, într-adevãr, un reper delicios al calitãtii, iar felul în care acestia sunt preparati este o poveste în sine… “Pentru noi, povestea acestui cozonac delicios începe încã de acum un an, de la bobul de grâu, pus în pãmânt. L-am asteptat sã creascã, l-am îngrijit, a trecut iarna, primãvara, apoi a venit timpul recoltei, iar bobul acesta, împreunã cu fratii lui, au ajuns la moarã, unde s-a fãcut fãinã de cea mai bunã calitate. Adevãrul este cã, pentru un cozonac reusit, fãina reprezintã un ingredient esential, un secret în sine, am putea spune”, este de pãrere Gabriela Nechifor. De data aceasta însã, secretul poate fi împãrtãsit, iar o incursiune în laboratorul cucerit de miresme, care mai de care mai ademenitoare, unde câteva doamne harnice fac de zor coca ce urmeazã a se rumeni în cuptorul încins, este binevenitã.

Cozonaci fãcuti dupã reteta bunicilor!

“Noi avem o retetã veche, de pe vremea bunicii, pe care o pãstrãm si în care avem mare încredere. Bunica alegea tot ceea ce era mai bun, mai proaspãt din gospodãrie, pentru a face cozonaci si-mi amintesc cu câtã grijã pãstra acel baton de vanilie si îl înmuia în lapte, pentru cã nu erau, ca acum, esente fabricate, la tot pasul. De aceea, cozonacii bunicii erau cei mai buni, mai fragezi si mai plini de savoare. Îmi amintesc cum frãmântatul avea chibzuiala lui si bunica nu se oprea pânã când bulele acelea ale aluatului nu pocneau, în semn cã e numai bun de lãsat la crescut. Toate aceste amintiri si reteta în sine am preferat sã o pãstrãm, mizând pe gustul autentic, pe care îl stim cu totii, din vremea copilãriei.”

Cozonaci deliciosi, ca la “Nikipan” …

SECRETUL “Fãina de calitate este foarte importantã, iar la patru kilograme de cozonac, de exemplu, trebuie folosite 25 de ouã (dacã se poate, sã fie ouã de tarã, din curtea omului, întrucât sunt mai consistente, mai gustoase), cam un kilogram de zahãr, dar si un kilogram de grãsimi (ulei, unt, fiecare ce preferã). De asemenea, drojdia trebuie aleasã cu grijã, sã fie de calitate, laptele, cam 2 litri, sã fie proaspãt. Miez de nucã noi folosim din belsug, la fel si stafide, iar cacao, dupã gust, ca sã dea savoare cozonacului. De asemenea, frãmântatul este foarte important si nu trebuie sã fie nici prea putin, dar nici prea mult, pentru cã si dacã aluatul este frãmântat prea mult, poate strica toatã treaba. Cele 4 kilograme de fãinã, în sistem gospodãresc, cu mâinile, trebuie sã dureze cam o orã. Întâi se face aluatul mai molicel, dupã care se încorporeazã grãsimile, rând pe rând, în asa fel încât sã iasã cozonacul fraged si bun. De aceea se si spune cã rãbdarea este foarte importantã, când te apuci de fãcut cozonacii acasã. O gospodinã care vrea sã facã cei mai buni cozonaci, trebuie sã dea dovadã de multã rãbdare, întrucât o zi întreagã are de stat pe lângã cuptor. Trebuie sã ai grijã sã fie cald în casã, sã nu fie curent, apoi pui aluatul în tãvi, astepti sã creascã în jur de o orã… Este, într-adevãr, serios lucru, dacã vrei sã iasã ceva gustos si sãnãtos”, a spus Gabriela Nechifor.

“E o mare multumire sã vezi clienti care se întorc la noi, dupã ce le-a plãcut ceea ce au cumpãrat”!

“Fatã de ce am vândut anul trecut, anul acesta comenzile au crescut cu 50%, ceea ce înseamnã mult pentru noi. Nu ne grãbim, lãsãm cumpãrãtorul sã se convingã singur. Vedem cã acum se vând cozonaci peste tot, de la cel mai mic chiosculet, pânã la supermarketuri. Dar omul decide. Pãrerea noastrã este cã alegerea corectã sã face cumpãrând o datã si gustând, efectiv, produsul. Gustul care îti aminteste de copilãrie, de autentic, de cozonacii bunicii, acela trebuie sã fie cel de pe masa de sãrbãtoare. Nu ne grãbim, asadar. Lãsãm oamenii sã fie convinsi de produsele noastre. Suntem constienti si de situatia economicã a zonei, de aceea lãsãm lucrurile sã vinã de la sine. Noi avem o afacere de familie si vrem sã ducem din generatie aceastã aceastã muncã. V-am spus, crestem grâul, iar, într-un final, dupã multã muncã, el ajunge fãinã, iar ea este în toate produsele de panificatie si patiserie gustoase, pe care le facem. Afacerea aceasta însã, ne-o dorim clãditã sãnãtos, pas cu pas, fãrã grabã. Sã fie ceva durabil, bazat pe calitate si pe aprecierea clientilor nostri. Nimic nu poate sã te bucure mai mult decât sã vezi clienti care se întorc la noi, dupã ce le-a plãcut ceea ce au cumpãrat prima datã, iar aprecierea oamenilor ne obligã sã fim întotdeauna foarte devotati standardelor de calitate pe care ni le-am propus. Încet, încet, vrem sã ne facem un nume si în judet, unde deja începem sã trimitem produse, dar sperãm ca, în timp, si dincolo de el”, a spus Gabriela Nechifor.

De sãrbãtori, superoferta “Nikipan”, pentru huseni. Si nu numai!

Cofetãria “Nikipan” a pregãtit câteva surprize pentru cumpãrãtorii sãi, care îi vor trece pragul, în aceastã perioadã: “Avem, într-adevãr, în aceastã perioadã, câteva surprize care, cu sigurantã, vor fi pe placul clientilor nostri. De pildã, la 10 cozonaci cumpãrati, al unsprezecelea va fi dat gratuit; la fiecare 10 cutii cu fursecuri cumpãrate, clientul va avea un kilogram de asemenea delicii, tot gratuit, din partea cofetãriei, iar în zilele de 23 si 24 decembrie, fiecare al 50-lea client, va primi un bonus, constând într-un cozonac sau într-un mic tortulet”, au mai spus reprezentantii “Nikipan” Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.