|

Revoltã în PSD: îl va trãda Buzatu pe prietenul Dragnea?

CE ALEGE MITICÃ?…Crizã fãrã precedent în Partidul Social Democrat. Tot mai multi lideri sunt împotriva actualului presedinte, Liviu Dragnea. Conform unor surse citate de România TV, aproape 30 de lideri judeteni ai partidului au semnat o scrisoare prin care îi cer demisia lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte PSD si presedinte al Camerei Deputatilor. Liviu Dragnea, presedintele PSD, a avut deja o întâlnire cu primarii de sectoare din Bucuresti, vrând sã ia pulsul organizatiei de Bucuresti si sã îi determine pe primarii de sectoare sã nu treacã de partea pucistilor, condusi de Paul Stãnescu si Gabriela Firea. Din cei sase primari de sectoare, trei ar fi trecut deja în tabãra anti-Dragnea, unul ar fi indecis si alti doi i-ar fi loiali presedintelui partidului, potrivit surselor citate. Ce se întâmplã cu Dumitru Buzatu, prietenul lui Dragnea si unul dintre cei mai influenti oameni din partid? Unele semnale care vin dinspre Buzatu anuntã o posibilã schimbare de macaz din partea liderului PSD de la Vaslui, cel care ar putea schimba conducerea actualã a partidului.

Este mare agitatie în PSD, dupã ce Paul Stãnescu, liderul PSD de la Olt si vicepremier, a decis sã dea atacul la presedintele Liviu Dragnea. Paul Stãnescu, conform unor surse, ar fi sprijinit de Niculae Bãdãlãu (Giurgiu), Mihai Tudose (Brãila) si Marian Neacsu (Ialomita, secretar general al partidului), astfel cã încearcã sã-l determine pe Liviu Dragnea sã facã un pas înapoi. Liderii locali din mai multe judete, mai putin Vasluiul, vor solicita în zilele urmãtoare, convocarea unui Comitet Executiv, chiar dacã Dragnea încearcã sã amâne cât mai mult aceastã sedintã. Este pentru prima oarã când un numãr atât de mare de lideri importanti din PSD îi cer demisia lui Liviu Dragnea, astfel cã se anuntã un Comitet Executiv tensionat.

„Pe mine nu mã intereseazã sã-l schimbãm pe Dragnea”

„Zilele acestea, eu am participat la multe discutii si întâlniri, întâmplãtoare sau organizate, în care s-a analizat aceastã problemã, a scrisorii semnate de contestatarii lui Dragnea. În cadrul acestor întâlniri, eu am anuntat cã voi fi de acord cu un astfel de demers dacã este unul rational, si dacã are, într-adevãr, obiective rationale, solutii viabile si proceduri clare privitoare la ceea ce ar urma sã se întâmple dupã schimbarea lui Dragnea de la sefia PSD. Altminteri, de ce sã-l dãm pe ãsta jos si sã-l punem pe altul în locul lui? Doar pentru asta, pe mine nu mã intereseazã asa ceva, fiindcã eu nu vreau functii si garantii pentru un viitor politic. Eu vreau ca proiectele sã meargã si ca lucrurile sã functioneze. Atât”, spune Dumitru Buzatu. Seful PSD Vaslui afirmã cã sperã sã se ajungã la o solutie rationalã, fie în Comitetul Executiv al PSD, fie în cadrul unei alte sedinte. „Este necesar sã le discutãm în forurile noastre de conducere si sã respectãm procedurile statutare. Cã altfel, fãrã discutii si solutii rationale, pe mine nu mã intereseazã sã-l schimbãm pe Dragnea si sã-l punem pe altul în scaunul lui, altul care sã facã si sã dreagã”, mai spune Buzatu.