|

Revolta liceenilor de la Stefan Procopiu: “ne tin ca la închisoare” | VIDEO

RECLAMATII…Grija cadrelor didactice pentru elevi si Regulamentul de organizare si functionare internã a Liceului “Stefan Procopiu” Vaslui nu sunt pe placul adolescentilor rebeli. Acestia s-au plâns cã se simt “ca la închisoare” si “sechestrati” ,dupã ce li s-a interzis sã iasã din curtea scolii în timpul pauzelor, mãsurã care nu este tocmai nouã, spune conducerea unitãtii de învãtãmânt, dar în fiecare an îi nemultumeste pe elevi. Convinsi fiind cã li s-au încãlcat drepturile, acestia s-au revoltat. Pe adresa de Facebook a redactiei au fost trimise mai multe filmulete care aratã cum ieri, în spatele portilor de intrare în curtea scolii foarte multi adolescenti supãrati cereau sã fie lãsati sã iasã. Gina Cucos, directorul liceului a explicat cã elevii trebuie sã învete sã respecte regulile, care sunt fãcute pentru siguranta lor.

Nu este an în care elevii sã nu acuze scolile cã le ignorã Statutul la realizarea Regulamentelor de organizare si functionare internã. Unul dintre reprosurile acestora este cã elevii majori nu sunt lãsati sã iasã din curtea scolii, desi legal o pot face. Directorii celor mai multe unitãti de învãtãmânt sustin cã pe primul loc este chiar siguranta adolescentilor si cã pãrãsirea incintei unitãtii scolare ar crea haos. Interzicerea de a iesi din curtea scolii în timpul pauzelor a stârnit supãrare si printre junii Liceului “Stefan Procopiu” Vaslui care ieri, la fiecare pauzã, au luat cu asalt intrarea care le este destinatã, în speranta cã vor fi lãsati sã iasã din curtea scolii. ,însã fãrã succes. Pentru cã aceastã regulã nu este pe placul lor, adolescentii s-au plâns cã se simt ”ca la închisoare”, cã sunt ”sechestrati”, în speranta cã se va reveni asupra deciziei.

Elevii trebuie sã respecte Regulamentul

Conducerea unitãtii de învãtãmânt spune cã, desi adolescentii vãd acest lucru ca pe o îngrãdire a libertãtii, acestia trebuie sã respecte Regulamentul de ordine interioarã, mai ales cã siguranta lor este motivul pentru care în pauze “se închid portile”. Mai mult, în fiecare an se aplicã aceleasi reguli si, de fiecare datã, apar nemultumiri. “Regulamentul intern al scolii nu ne permite sã îi lãsãm sã iasã din curte. Este pentru siguranta lor, chiar dacã este trecere de pietoni, strada este destul de circulatã, nu cã vrem noi sã îi tinem la puscãrie. Au chioscuri în scoalã, pot sã îsi cumpere de mâncare din incinta scolii. Este aceeasi supãrare de la fiecare început de an. Vin din vacantã, obisnuiti cu prea multã libertate, dar sunt niste regulemante care trebuie respectate. Suntem în perioada de început când facem sedintele cu pãrintii, le explicãm care este regulamentul si ce trebuie sã respecte. Probabil sunt supãrati cei mici, din clasa a IX-a, care trebuie sã învete sã respecte regulile. În principiu, noi nu le dãm drumul afarã din curte, în mãsura în care putem, chiar dacã unii se mai strecoarã”, a declarat Gina Cucos, directorul Liceului “Stefan Procopiu” Vaslui.