|

REVOLTÃTOR: Afaceristii vasluieni cotizeazã la petrecerea de pensionare a sefului de la Economic!

DAI BANU’… Comisarul sef Aurel Sãlaru, seful Politiei Economice, proaspãt pensionat de la IPJ Vaslui, se pregãteste de o mare petrecere, la final de carierã. Pentru pensionarea celui care în ultimii 15 ani a condus Politia Economicã a judetului, serviciu care si-a tot schimbat denumirea, de la SIF la SICE!, s-a pregãtit o mare petrecere, la un restaurant din afara orasului. Cei care vor plãti pentru petrecere sunt, spun surs demne de încredere, oameni de afaceri si lichidatori judiciari, cu care Sãlaru a lucrat de-a lungul anilor. Se estimeazã cã în jur de 200 de persoane vor participa la petrecerea de pensionare a lui Sãlaru, astfel cã “finantatorii” vor trebui sã cotizeze cu peste 20.000 de lei, la un calcul minim pentru un tacâm. În urmã cu un an si jumãtate, în septembrie 2015, fostul director al Camerei de Conturi Vaslui iesea la pensie, organizând o petrecere cu 150 de persoane. Atunci, fosta conducere a IPJ Vaslui – în frunte cu comisarul sef Mihai Carp si comisarul sef Aurel Sãlaru – dar si sefii de la Jandarmerie sau alte institutii de la ordine publicã se distrau pe rupte, venind la petrecere cu bratele încãrcate de cadouri.

Aurel Sãlaru a ales ca petrecere de pensionare un loc discret, ferit de ochii muritorilor, un restaurant de la iesirea din Vaslui spre Negresti. Cea mai cochetã locatie din oras, care costã destul de mult, spun cei care au fost pe acolo. Tocmai de aceea, probabil, Sãlaru s-a gândit sã cearã ajutorul prietenilor, adicã acei manageri sau alte personaje din domeniul economic cu care a lucrat de-a lungul anilor. Tocmai de aceea, spun sursele noastre, în urmã cu câteva zile, reprezentanti ai “finantatorilor” au mers la restaurantul cu pricina – vorbim de un patron din oras si un lichidator judiciar – pentru a negocia sumele pentru meniu. Nu stim despre ce sume s-a discutat la acea întâlnire, însã se estimeazã cã în jur de 200 de persoane vor fi prezente la petrecerea de pensionare a lui Sãlaru, capacitatea restaurantului în cauzã. Sursele noastre spun cã petrecerea va costa în jur de 20.000 de lei, iar mai multi oameni de afaceri din judet ar putea contribui financiar la acea petrecere.

Vasile Popa, prietenul lui Sãlaru, a fost petrecut la pensionare, de 150 de meseni

În septembrie 2015, fostul director al Camerei de Conturi a judetului Vaslui, Vasile Popa, iesea la pensie, cu surle si trâmbite, la fel ca în cazul lui Sãlaru. Pentru acest moment, s-a organizat o petrecere la care au venit multi patroni de firme din judet, în locul primarilor, cei care au fost permanent hãituiti de controlorii din subordinea celui pensionat. Conform ultimei declaratii de avere depuse în perioada în care era în functie, Vasile Popa nu avea niciun leu economisit în conturi, în timp ce salariul sãu, pe un an întreg, era de 81.000 lei. “Si atunci, ne punem întrebarea: cu ce bani a achitat “nunta” de la Europa, cu sute de invitati si spectacol artistic pe mãsurã, în conditiile în care acesta trãia din salariul sãu de 6.500 de lei pe lunã, ca director al Camerei de Conturi? Într-un judet în care economia a murit de ceva timp si în care investitiile la primãrii sunt pe sponci, sã organizezi o astfel de petrecere-gigant, cu sute de invitati, ca fost director al unei institutii de stat, este o sfidare la adresa oamenilor care trãiesc de azi pe mâine, cu salarii de 900 sau 1.000 de lei, nu cu 7.000 de lei, cum a avut directorul pensionat. Cãrti, tablouri, icoane, bibelouri, vaze scumpe, în total peste 100 de pachete cu cadouri a primit Vasile Popa, la petrecerea de asearã”, remarcau reporterii VRN la acel moment. Iatã, însã, cã povestea se repetã, iar colaboratorul lui Popa iese si el la pensie, tot cu o petrecere uriasã. Ce au de sãrbãtorit acesti oameni?, ne punem întrebarea. Dacã nu-si amintesc, le spunem noi. Este vorba de celebrul dosar de 6 miliarde lei vechi, în care un functionar de la Voinesti primeste o subventie record pentru România, cu doar patru vaci!, dosarul în care patronul de la Vetrintrans, Vasile Tonita, este bãnuit cã ar fi folosit aceleasi nume pentru a deconta sume uriase de la Casa Judeteanã de Pensii, plus multe alte dosare rãmase în sertare, nerezolvate.