|

REVOLTÃTOR: Corneliu Onilã are statut de episcop, 20 000 de lei pe lunã, masinã si slugi!

RUSINEA BOR… Incredibil ce statut are fostul episcop Corneliu Onilã, cel care a condus destinele Episcopiei Husilor spre cea mai mare rusine: pornografie si homosexualism, în sânul BOR! Aflat la Mãnãstirea Vãratec, în judetul Neamt, Corneliu Onilã are statut de episcop care s-a retras din functie. Conform site-ului stiriest.ro, fostul episcop o duce mai bine decât atunci când era stãpân peste bisericile din judetul Vaslui. Când a izbucnit scandalul care a zguduit Biserica Ortodoxã Românã din temelii, Corneliu Onilã a rãmas simplu cãlugãr, conform unui ordin dat de Patriarhia Românã, fiind acuzat de homosexualitate. Sfântul Sinod a decis atunci cã acesta se va retrage la o resedintã din judetul Hunedoara unde va fi la dispozitia Bisericii. Corneliu Onilã a refuzat si a ales sã meargã, cum am mai scris, la Mãnãstirea Vãratec în Neamt. Conform informatiilor obtinute de ziaristii din Neamt, „problema este cã el nu e deloc un simplu cãlugãr, iar de ascultare sau smerenie din partea celui care a afectat grav imaginea BOR nici nu poate fi vorba”, se mentioneazã pe site-ul stiriest.ro.

Fostul episcop al Husilor, Corneliu Onilã, scos cu greu din fruntea Episcopiei dupã ce jurnalistii au publicat un film în care PS Episcopul Corneliu apãrea întretinând relatii homosexuale cu un seminarist, stã acum într-un adevãrat palat. Superiorii sãi l-au trimis la Mãnãstirea (de maici) Vãratec. Conform site-ului stiriest.ro, fostul episcop homosexual se plimbã zilnic prin mãnãstire, iar maicile de aici îl slugãresc. Corneliu Onilã stã la Mãnãstirea Vãratec cu fratele sãu care îi este si sofer, dar si cu sluga sa credincioasã Matei Iorest. La palat are servitori, personal care îi pregãteste bucate alese, separat de hrana fãcutã pentru vietuitorii de rând din mãnãstire. Tot la palatul lui Corneliu s-au redecorat camerele, iar toatã lumea are obligatia sã i se adreseze cu <<Preasfintia Voastrã>>. „Vã pot spune doar cã Patriarhia Românã nu poate avea o pozitie oficialã în legãturã cu gradul de smerenie, pocãinta si bun-simt din viata nimãnui. Decizia Sf. Sinod în legãturã cu acceptarea retragerii din functie a fostului episcop de Husi nu îi stabilea acestuia un domiciliu (fortat). Atunci însã s-a mentionat faptul ca Episcopia Devei si Hunedoarei se oferise sã-i punã la dispozitie o locuintã. Fostul episcop a refuzat-o ulterior, dorind, se pare, sã rãmânã în zona Moldovei, ceea ce vedem cã s-a si întâmplat. Singurii care pot oferi detalii si, eventual, o pozitie oficialã, sunt asadar cei în jurisdictia cãrora se aflã fostul episcop, ei fiind si cei care l-au sprijinit în demersurile sale de schimbare a domiciliului”, a afirmat, pentru presa nemteanã, Vasile Bãnescu, purtãtorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Corneliu Onilã, episcop homosexual în continuare…

Toatã lumea, mai putin sefii BOR, se întreabã de ce Onilã nu vrea sã lase în pace Biserica nici dupã palma pe care i-a dat-o prin apucãturile sale homosexuale. Reprezentantii Mitropoliei Moldovei îi tin si ei partea celui care a umplut de rusine biserica. “Statutul oficial al PS Corneliu este, deocamdatã, de episcop care s-a retras, la cererea sa, din functie. Ca atare, are dreptul de a primi, în mod statutar, precum oricare alt episcop care nu ar mai fi în functie, o astfel de locuintã. Acum dânsul locuieste într-o parte (ca spatiu, e vorba de mai putin de o treime) a Casei <<Episcop Partenie Ciopron>> de la Mãnãstirea Vãratec, cea pe care putea sã o punã la dispozitie Mitropolia Moldovei si Bucovinei în aceastã situatie”, a declarat si pãrintele Constantin Sturzu, responsabilul cu comunicarea în cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei confirmã cã Onilã „este, deocamdatã, episcop care s-a retras. Ca atare, are dreptul de a primi, în mod statutar, precum oricare alt episcop care nu ar mai fi în functie, o astfel de locuintã”.

Conform adresei numãrul 8788/18 august 2017, transmisã de Cancelaria Sfântului Sinod si semnatã de Patriarhul Daniel, „Sfântul Sinod a hotãrât: (3) aprobã ca episcopul retras (Corneliu n.n.) sã aibã domiciliul în Episcopia Devei si Hunedoarei, de unde va primi si sprijinul financiar necesar, urmând ca, la momentul potrivit, Sfântul Sinod sã decidã cu privire la slujirea liturgicã”. Conform informatiilor transmise de stiriest.ro, episcopul cu apucãturi homosexuale este remunerat în fiecare lunã cu peste 20.000 de lei, are masinã la dispozitie si beneficiazã de servitori. Tot personalul de la Mânãstirea Vãratec stã drept în fata lui Onilã si îi ascultã ordinele. Cu alte cuvinte, fostul Preasfintit face ce vrea el în cadrul BOR, acceptã sau refuzã resedinte. Nu stie ce este smerenia si pãrerea de rãu a unui „simplu cãlugãr”. De ce acceptã sefii BOR un astfel de comportament si o uriasã mizerie si de ce nu l-au caterisit pe Corneliu, sunt întrebãri la care nimeni nu vrea sã raspundã! Iar enoriasii vasluieni, scârbiti de faptele celui care a fost la un pas de a distruge credinta lor în BOR, asteaptã rãspunsuri!