|

Revoltãtor: în loc de mâncare, le-a dat copiilor flãmânzi sa bea bere!

ALCOOL… Imagini incredibile publicate pe un grup de Facebook: o mamã cu sticla de bãuturã în mânã îsi îndeamnã copiii sã bea bere, ca sã le treacã foamea. “Luati si voi sã beti din sticlã o gurã de bere si vã trece. Nu vedeti cã nu sunt bani?”, le-ar fi spus femeia celor doi copii, unul dintre ei asezat jos, pe pavele, la picioarele sale. Femeia se afla în Autogara Vaslui si, potrivit unor surse, astepta autobuzul spre Feresti. Imaginile au apãrut pe grupul Robo Stiri – Vaslui si au stârnit un val de critici, culmea, nu la adresa mamei sau a autoritãtilor locale, ci a presei care mediatizeazã astfel de cazuri.

Internautii s-au arãtat mai grijulii fatã de imaginea judetului decât de situatia în sine. Iatã o parte dintre reactii: “Nu mai postati lucruri rele despre Vaslui, nu e bine. Sunt betivi si betive peste tot în lumea asta. Dacã vreti sã nu se mai vorbeascã urât de judetul nostru, postati lucruri pozitive”; “Haideti sã nu mai promovãm astfel de specimen, cã nu ne face cinste. Betivi sunt peste tot, nu numai în Vaslui”; “Mai terminati oameni buni cu Vaslui. Mai filmati asta si în alte judete, cã îti este rusine sã zici cã esti din zonã”; “Asta se întâmplã peste tot în tarã, dar voi nu aveti ce scrie si faceti articole de cã** despre Vaslui. Nu aveti reportaje interesante, faceti-vã paznici! Aveti douã aparate foto si douã laptopuri si vã dati redactie de stiri. Am umblat toatã tara si un pic prin Europa, unde am vãzut “n” cazuri de genul ãsta, dar nu stãtea nimeni sã facã o stire de interes national. Sunt vasluian, iubesc Vasluiul cu bune sI cu rele, iar pe voi… Mã p**!”.

„Viitorul lor e în pericol si nu e vorba de denigrare aici”

Au fost însã si oameni care au constientizat gravitatea imaginilor: “Îmi pare rãu cã sunt asemenea “mame”, iar noi nu actionãm”; „E foarte grav ce se întâmplã. Si nu conteazã din ce localitate e. Important e cã trebuie sã ne mobilizãm si sã salvãm acesti copii! Viitorul lor e în pericol si nu e vorba de denigrare aici. Asa poate se vor sesiza autoritãtile. Aici se poate exprima oricine. Chiar dacã unii nu prea stiu sã vorbeascã în limita bunului simt”; „Fereascã Dumnezeu, ce femeie inconstientã, pãrerea mea cã e bolnavã psihic. Dar întreb, autoritãtile ce naiba mai sunt, cã nimeni nu mai întelege nebuneala asta cu partidele astea fantomã si de borfasi. Chiar nu vãd ce se întâmplã? Sã intervinã, sã facã ceva pentru oamenii sãraci, care si-au pierdut mintiile”. Ipostaza în care a fost surprinsã aceastã femeie aminteste de cazul de acum patru ani, al mamei din Stioborãni, comuna Solesti. Femeia a fost filmatã atunci mergând pe marginea drumului, cu un copil în brate si celãlalt de mânã, si prãbusindu-se de mai multe ori în sant. Desi nu la acelasi nivel, povestea se repetã si ar trebui sã punã autoritãtile pe gânduri.