|

Robot de dezinfectie performant în Spitalul „Elena Beldiman” Bârlad (FOTO)

INVESTITIE LA FIX… În scopul reducerii riscurilor de contaminare a personalului medical cu noul coronavirus, din fonduri de la bugetul local a fost achizitionat pentru Spitalul Municipal de Urgentã „Elena Beldiman” Bârlad un performant dispozitiv de dezinfectie. „Valoarea dispozitivului este de 270.000 lei iar achizitia fost posibilã cu sprijinul membrilor Consiliului Local Municipal Bârlad, care au votat favorabil propunerea de a dota spitalul nostru cu un astfel de aparat”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Acesta poartã denumirea de Robot de Dezinfectie „Hyperlight”, utilizeazã becuri ce emit radiatii ultraviolete iar prin actiunea acestora micro-organismele patogene sunt omorâte în maximum 15 minute. Hyperlight poate dezinfecta toate suprafetele critice întâlnite în mediul spitalicesc, cum ar fi marginile si panourile paturilor la nivelul sectiunii capului si picioarelor, monitoarele de functii vitale, ventilatoarele mecanice, injectomatele, infuzomatele, suporturile pentru perfuzii, întrerupãtoarele electrice, prizele, mânerele de la usi, geamuri si orice altã suprafatã a oricãrui obiect ce intrã în contact cu bolnavul. La nivel national, aparate similare mai existã doar în 12 spitale mari, însã el este folosit intensiv de state precum China (50 de unitãti), Spania, Portugalia, Taiwan, Filipine sau Danemarca.

„Eforturile nostre sunt îndreptate, evident, si spre eliminarea tuturor riscurilor de infectare a personalului medical, aflat în prima linie în aceastã perioadã grea. Acest robot inteligent distruge efectiv orice infectie care ar putea afecta sãnãtatea oamenilor, plecând de la noul coronavirus si ajungând sã elimine în totalitate riscul ca cineva sã plece din spital cu alte infectii”, a mai precizat primarul Boros.