|

Românii vor îngheţa de frig în case, la iarnă. Autorităţile nu iau nicio măsură

Românii ar putea îngheţa în case, la iarnă, pentru că nu vor fi suficiente gaze pentru a alimenta toţi consumatorii. Stocurile de gaze din depozitele subterane nu sunt la capacitate maximă, aşa cum ar trebui, iar, din rezerva proprie, nu pot fi alimentaţi toţi românii. Până acum, Transgaz nu a semnat contractul pentru a cumpăra gaze ruseşti. România și Bulgaria sunt cele mai vulnerabile țări europene în ceea ce privește securitatea energetică pe timpul iernii. Principalul motiv este că Transgaz, care este transportatorul național de gaze, nu și-a asigurat până acum importul de gaze rusești prin Ucraina. Pentru a se asigura acest transport de gaze trebuie ca Rusia şi Ucraina să cadă la un nou acord de tranzit până la finalul acestui an, lucru puţin probabil din cauza tensiunilor dintre cele  două ţări.

“E adevarat ca m-as fi bucurat sa fim mai bine pregititi pentru iarna, mai ales pe ceea ce inseamna constituirea nivelului maxim de stocare la gaz natural. Ucraneienii au si ei un deficit. Este de vazut cum va evolua temperatura iarna, cum va evolua extractia din capacitatile de inmagazinare si cum va evolua consumul”, este de părere Răzvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei.

Soluția ar fi să cumpărăm din altă parte. Numai că importurile din Ungaria sunt aproape de capacitate maximă, în condițiile în care doar în primele șase luni ale acestui an importurile au crescut cu peste 50 la sută. …https://www.romaniatv.net/romanii-vor-ingheta-de-frig-in-case-la-iarna-autoritatile-nu-iau-nicio-masura_494978.html