|

Românul amendat degeaba de 440 de ori pentru lipsa rovinietei. Cum a dovedit, după ani de chinuri, că Dacia „vinovată“ avea numărul de înmatriculare modificat

Ion Dedu, buzoianul care era executat pentru suma de 25.000 lei din amenzi pentru neplata rovinietei, a câştigat procesul cu Primăria comunei Gura Teghii şi scapă de secehestru. Bărbatul ajunsese dator vândut la stat, din amenzi primite de la CNAIR pentru neplata rovinietei din 2010, timp de 7 ani, deşi autoturismul său, Dacia 1300, nu mai părăsise curtea de multă vreme.
Dedu a aflat în 2017 că era sancţionat din cauza unui şofer care circula cu acelaşi număr de înmatriculare.    În total, Ion Dedu a strâns numeroase procese verbale de contravenţie emise începând din 2010, dintre care peste 100 au fost puse în executare prin intermediul primăriei comunei Gura Teghii.   ”Am câştigat un nou proces pentru un debit de 25.000 lei rezultat în urma întocmirii a 100 de procese verbale, în mod nelegal. În acest sens, UAT Gura Teghii a fost parte într-un proces pentru recuperarea sumei amintite anterior, executându-l silit pe bărbat, care oricum are o situaţie financiară precară, existând, astfel, riscul să piardă bunurile pe care le deţine”, a declarat Andrei Petriceanu, avocatul lui Dedu.    Avocatul a precizat ca este o solutie justă pentru partea pe care a reprezentat-o în instanţă şi lupta va continua cu reprezentanţii CNAIR, ”până adevărul va ieşi la lumină”.   Şirul de sancţiuni contravenţionale pentru rovinieta neplătită de Ion Dedu a început în anul 2010. Neobişnuit cu astfel de situaţii jenante, spune bărbatul, s-a conformat şi a achitat primele amenzi. La acel moment, acesta deţinea un autoturism Dacia 1300, cu numelere de înmatriculare BZ-05-TRI, pe care mai tot timpul îl ţinea parcat în curtea casei.   Deşi avea dubii încă de atunci privind sursa contravenţiilor, şoferul din Gura Teghii se lăsa de fiecare dată intimidat de procesul verbal care, pe lângă o fotografie captată cu o cameră digitală ANPR, folosită în vederea recunoaşterii automate a numerelor de înmatriculare, scria clar că ”numărul de înmatriculare BZ05TRI nu s-a regăsit în baza de date în care sunt conţinute toate rovinietele valide la data înregistrării contravenţiei valide”.

Citeste mai mult: adev.ro/pz24xo