|

Romeo si Julieta de la ,,Anghel Rugina’’ (foto)

BALUL BOBOCILOR

INSPIRATI Într-un decor si cu o costumatie inspiratã din celebra operã a lui Shakespeare, ‘‘Romeo si Julieta’’, bobocii de la Colegiul “Anghel Ruginã” si-au etalat în fata spectatorilor, dar mai ales în fata juriului, talentul, îndemânarea si perspicacitatea. Trecând peste emotii acestia s-au descurcat bine, si la capãtul unui concurs strâns juriul a decis: Mister Romeo – Livint Ciprian si Miss Julieta – Ioana Andronache.

Editia din acest an a Balului Bobocilor la Colegiul Economic “Anghel Ruginã” din Vaslui a strâns la start nu mai putin de opt perechi înarmate cu entuziasm si cu o arzãtoare dorintã de a câstiga mult râvnita competitie. Tema acestei editii, coregrafia de început si costumele bobocilor au fost inspirate din opera lui Shakespeare ‘‘Romeo si Julieta’’. Dupã prezentarea concurentilor, în aplauzele unei sãli mai pline decât la celelalte licee, au urmat deja cunoscutele probe de dans, culturã generalã si numere artistice savuroase. În pauzele dintre probe tineri talentati s-au întrecut în numere artistice constând în scenete de teatru, interpretãri muzicale sau reprezentatii de dans, fie cã a fost popular, arãbesc sau de stradã. Toate acestea au fãcut deliciul publicului si a mai scãzut din intensitatea emotiilor din spatele cortinei.

Balul în momente picante

Ca la fiecare astfel de spectacol, sub presiunea emotiilor, bobocii cu greu îsi gãsesc replicile, si când sunt pusi sã dea un rãspuns prompt, adesea scot si perle mai mult sau mai putin memorabile. Asa se face cã una dintre concurente putea sã jure cã statuia lui Stefan cel Mare din centrul orasului îl înfãtiseazã pe domnitor cãlare pe un cal maro. Cea mai amuzantã probã a fost însã proba surprizã, când bobocii au fost nevoiti sã improvizeze pe loc declaratii de dragoste pe baza unor cuvinte extrase dintr-o urnã. Iatã ce a iesit : ‘‘Vocea ta ca ciocolata îmi alinã inima ce are gust de lãmâie’’ , ‘‘As munci o lunã sã îti cumpãr un ceas elvetian în timp ce tu îmi gãtesti o gãinã tânãrã.’’ Sau ‘‘Ti-as cumpãra un inel cu o sosetã legatã de el, si cu friscã deasupra.’’

Oaspeti de peste hotare

Organizatorii din acest an au pregãtit publicului o surprizã si a adus pe scenã mai multi tineri artisti din Republica Moldova. Acestia au dansat si au sustinut un mini-recital de vioarã, iar la final au primit din partea ‘‘Asociatei Sportul pentu Toti’’ diplome de onoare.

Prezentare ECO

Un moment deja consacrat la Balurile de Boboci de la ‘‘Colegiul Anghel Ruginã’’ a fost reprezentat de o ineditã paradã de modã, în care liceenii au defilat în costume confectionate din materiale reciclabile. Tinerii, coordonati de doamna profesor Gabriela Niticã, au încercat, sub titulatura de ‘‘eco-fashion’’ sã demonstreze cã PET-urile, discurile sau ambalajele pot avea si întrebuintãri utile.

Mister Romeo si Miss Julieta

Festivitatea de premiere a fost una aparte si asta datoritã în principal entuzismului cu care directorul adjunct, Alexandru Filip i-a anuntat pe premianti. Sala a asteptat în picioare decizia juriului, care a decis ca marii câstigãtori sã fie Ciprian Livint (Mister Romeo) si Ioana Andronache (Miss Julieta). Pe pozitia secundã s-au clasat Sopu Gabriel si Larisa Ruscutã, în timp ce pe ultima pozitie a podiumului au urcat Bogdan Mantarosie/Vlad Lisitã (juriul nu a putut face o detasare în privinta celor doi aflati la egalitate perfectã) si Ana Maria Ponea. Publicul a fost cel care a decis cui sã-i fie înmânate titlurile de Miss, respectiv Mister Popularitate. Bobocii cei mai aplaudati au fost Alexandru Apetrei si Ofelia Ivan.