|

S-a dat startul înscrierilor la Centrul Judetean de Excelentã Vaslui

ÎNVÃTÃMÂNT… Au început înscrierile la Centrul Judetean de Excelentã Vaslui (CJEVS). Elevii care vor sã facã performantã sunt invitati sã se înscrie pânã pe 16 septembrie, prin completarea formularului online de pe site-ul centrului – cjevs.ro. Selectia acestora va avea loc în perioada 20-24 septembrie, când vor fi testati pentru una din materiile matematicã, chimie, biologie, geografie, limbi strãine (englezã, francezã, rusã, italianã, spaniolã), astronomie si astrofizicã, roboticã. Disciplinele informaticã si fizicã beneficiazã si în acest an scolar de sustinerea pregãtirii de performantã prin programul “Hai la Olimpiadã” al fundatiei eMag. Selectia elevilor care opteazã pentru aceste douã discipline vor participa la testãri initiale în perioada 27 septembrie – 1 octombrie.

Pentru înscrieri sunt asteptati nu doar elevii, ci si cadrele didactice care vor sã facã performantã împreunã cu acestia. “Profesorii care doresc si manifestã interes constant fatã de pregãtirea de performantã a elevilor, cu prioritate cei ai cãror elevi au obtinut rezultate deosebite la olimpiade si concursuri pot sã se înscrie pentru a sustine cursuri la CJEVS . Selectia profesorilor se face pe baza unui interviu si a unui portofoliu ce contine curriculum vitae, documente justificative si cerere de încadrare. În cererea de încadrare se specificã obligatoriu urmãtoarele elemente: numele si prenumele, unitatea scolarã, telefon, e-mail, adresa de domiciliu, disciplina, nivelul de învãtãmânt (gimnazial/liceal), Centrul zonal (Vaslui, Bârlad, Husi), nivelul de învãtãmânt si clasele cu care s-a lucrat în anul 2018-2019 (dacã este cazul). Cererea si portofoliul vor fi trimise în format electronic, pe adresa centrului excelentavs@gmail.com, într-o arhivã denumitã astfel: disciplina_nume_centru zonal (Ex. biologie_Ion Vasilescu_VS, pentru un profesor de biologie, numit Ion Vasilescu care doreste sã aplice pentru Centrul zonal Vaslui)”, se aratã în anuntul Centrului Judetean de Excelentã Vaslui.

Programul “Hai la Olimpiadã!”, în trei orase din judetul Vaslui

Fundatia eMAG continuã pentru al saptelea an consecutiv programul “Hai la Olimpiadã!” si anuntã începerea înscrierilor pentru anul scolar 2019-2020 în cadrul centrelor de pregãtire pentru performantã în matematicã, fizicã si informaticã. Fatã de anul trecut, reteaua s-a extins de la 34 la 52 de centre, aflate în 26 orase, printre care Vaslui, Bârlad si Husi. Înscrierea se poate face printr-un formular online, accesând www.hailaolimpiada.ro si se adreseazã tuturor copiilor din clasele V-XII care doresc sã se pregãteascã la nivel competitiv. Perioada de înscriere este între 2 – 23 septembrie 2019, iar pentru admiterea în program, elevii înscrisi vor sustine o testare în perioada 27 septembrie – 1 octombrie. Cei 377 de profesori din centrele de pregãtire “Hai la Olimpiadã!” (HLO) asteaptã si în acest an, un numãr de 5.000 de elevi. În anul scolar 2018-2019, peste 5.000 de copii cu aptitudini la aceste materii s-au pregãtit sub îndrumarea a 351 de profesori de elitã timp de mai bine de 11.000 de ore. Rezultatele s-au concretizat prin obtinerea unui numãr de 274 medalii de aur, argint si bronz la Olimpiadele Nationale de matematicã, informaticã si fizicã de cãtre cei care au urmat cursurile de pregãtire din cadrul programului “Hai la Olimpiadã!”. Un procent de 50 dintre elevii înscrisi sunt participanti activi la etapele judetene ale olimpiadelor, iar 50% dintre elevii care se calificã în etapele nationale ale Olimpiadelor de matematicã, fizicã, informaticã provin, de asemenea, din centrele de pregãtire HLO. “Este impresionant cã reusim prin acest program coagularea unor comunitãti constiente de importanta sustinerii educatiei, care vor dezvolta în timp, la un nivel performant, o altã comunitate. În 2018, peste 37.000 de clienti eMAG au contribuit cu peste 120.000 de euro pentru proiectele fundatiei eMAG. Per ansamblu, valoarea investitiei în educatia tinerilor care se pregãtesc în centrele de performantã totalizeazã aproximativ 500.000 de euro pe an”, a declarat Tudor Vlad, presedintele fundatiei eMAG.