|

S-a reluat capturarea maidanezilor din Bacau

- in adapostul Primariei au fost gasiti doar 1500 din cei 3.600 de câini declaratI de autoritati – prefectul a declarat ca nu e nevoie de referendum in problema animalelor fara stapân


Sefii de deconcentrate s-au reunit joi, 26 februarie, in sala mare a Palatului Administrativ, in Colegiul Prefectural. Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau, le-a reamintit celor de fata ca la intâlnirea din ianuarie a fost abordata situatia câinilor comunitari, invitati fiind si reprezentantii Primariei Bacau, institutia “in care s-au constatat cele mai multe deficiente”, a precizat Dorian Pocovnicu.

La discutii au participat, atunci, Iulian Stoican, consilier cu atributii de viceprimar, si Gabriel Gritcu, directorul Directiei de Servicii Publice (DSP). S-a discutat despre numarul câinilor din adapostul Primariei, conditiile, precum si prevederile legale cu privire la amenajarea spatiilor de cazare. Partile si-au prezentat punctul de vedere, iar prefectul le-a cerut sa relationeze si sa caute solutii impreuna.

Joi, Dorian Pocovnicu a anuntat ca medierea initiata de Prefectura a avut succes: “Problemele privind comunicarea nu erau din partea DSV, ci a Primariei Bacau, ai carei reprezentati s-au aratat destul de iritati. Dupa acea sedinta, institutiile care actioneaza pe acest segment au facut demersuri si au deblocat situatia.”
- See more at: www.desteptarea.ro/s-a-reluat-capturarea-maidanezilor-din-bacau/#sthash.yy6oEkWV.dpuf