|

S-au întâlnit pentru Codurile Penale și s-au certat ca la ușa cortului. Parlamentarii și-au adus aminte de toate vechile scandaluri

Zi istorică în Parlamentul României. Șapte inițiative care schimbau substanțial Codurile Penale au fost miercuri respinse de Parlament. Printre ele: legea grațierii, interdicția încătușării celor reținuți și inițiativa care reducea pedepsele în cazul unor infracțiuni. În urmă cu câțiva ani, când a avut loc prima tentativă ca aceste legi să fie adoptate, s-a vorbit despre “marțea neagră”. Astăzi, odată cu respingerea legilor, ziua a fost supranumită “miercurea albă”.

Florin Roman, liderul deputaților PNL: “Până acum s-a consacrat sintagma de “marțea neagră”. Cred că astăzi putem vorbi de ,,miercurea albă” pentru că se împlinește un an de când liderul PSD Liviu Dragnea a fost întemnițat. Dragi oameni, care ați fost bătuți și gazați, s-a făcut dreptate și pentru voi”.

Toate cele șapte inițiative controversate au intrat în dezbatere cu rapoarte de respingere, iar votul în plen a fost aproape unanim. Cu toate astea, controversele nu au lipsit.

Reprezentanții USR i-au atacat pe liberali.

Lucian Viziteu, deputat USR: “Ați fost învestiți prin votul USR. Nu noi am guvernat cu PSD. Voi ați guvernați cu Șerban Nicolae și cei pe care nu îi mai găsiți a fi buni”.

Pavel Popescu, deputat PNL: “Am înțeles că în campania electorală toți erau Fecioara Maria, dar, hai să recunoaștem că după 3 ani și jumătate există șansa să te transformi într-o Maria Magdalena. Aveți niște bube politice identice cu ale partidelor care s-au perindat 30 de ani în politica din România”.

Alfred Simionis, liderul deputaților PSD: “Vedem un reprezentant al USR-ului supărat că îi moare calul, citez dintr-un clasic în viață. Au și ei câțiva cai pe care-i călăresc. Acesta, cu modificările la justiție, e unul din ei. În momentul în care PSD-ul își asumă erori și respinge aceste inițiative, nu mai au calul de călărit. De aceea sunteți supărați, stimați colegi”.

Vechea dispută Victor Ponta – Traian Băsescu a fost și ea reînviată la dezbaterea despre legile justiției.

Victor Ponta, președintele Pro România: “Dacă avem pe cineva în țară condamnat că a fost turnător cu numele de Petrov să ne spuneți dacă i se aplică, ca să votam legea”. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/s-au-intalnit-pentru-codurile-penale-si-s-au-certat-ca-la-usa-cortului-parlamentarii-si-au-adus-aminte-de-toate-vechile-scandaluri-1314235