|

“S-au respectat ca fotbalisti”

Victoria care aduce linistea la Vaslui

CÂSTIGÃTORI…FC Vaslui a dat lovitura în Ghencea, câstigând toate cele trei puncte în fata unei echipe invincibile în acest sezon. Un mare merit în obtinerea acestei victorii îi revine si antrenorului Liviu Ciobotariu care, pãrãsit de unul dintre cei mai buni jucãtori ai sãi, Piotr Celeban, a gãsit într-un timp foarte scurt un înlocuitor pe mãsurã. Micutul Gil Bahia, jucãtor de pe partea cãruia au plecat majoritatea fazelor de atac ale galben-verzilor, l-a fãcut ca si uitat pe polonez, evolutia sa din meciul cu Steaua fiind remarcatã si de Adrian Porumboiu. ” Gil Bahia si Madson au fost cei mai buni jucãtori de pe teren”.

Liviu Ciobotariu si-a câstigat pentru totdeauna respectul fanilor vasluieni. Desi înaintea confruntãrii cu Steaua, nu putine au fost vocile care spuneau cã FC Vaslui se duce în Ghencea ca mielul la tãiere, tehnicianul a dat calculul foii peste cap, producând surpriza campionatului. Prima mutare câstigãtoare a venit în urma discursului motivational de dinaintea partidei. Cu toate cã lumea se astepta sã vadã o echipã a Vasluiului nemotivatã si mãcinatã de probleme financiare, evolutia de pe teren a fost cu adevãrat surprinzãtoare, “galben-verzii” jucând, probabil, cel mai frumos fotbal din aceastã editie de campionat. A doua mutare a fost fãcutã în alcãtuirea echipei. Rãmas fãrã fundas dreapta, dupã dezertarea de joi a lui Celeban, Ciobotariu nu a stat prea mult pe gânduri si l-a înlocuit pe polonez cu Gil Bahia. Trimis pe teren din primul minut, brazilianul a fost unul dintre cei mai buni jucãtori de pe teren, evolutia sa fiind evidentiatã si de Adrian Porumboiu.” Gil Bahia si Madson au fost cei mai buni jucãtori de pe teren.”declara omul de afaceri la finalul meciului. Cifrele de dupã meci vin sã întãreascã impresiile fãcute de fotbalistul cariocas. Acesta a reusit sã deposedeze de 5 ori adversarul si a contribuit de 7 ori la faza de atac.

Adrian Porumboiu : “S-au respectat ca jucãtori”

Fostul finantator al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu a declarat cã în urma victoriei obtinute în Ghencea, “galben-verzii” au promisã câte o primã. ” S-au respectat ca fotbalisti. Au meritat victoria. A fost un meci mai mult decât frumos, cu un joc al Vasluiului mult, mult peste cel al Stelei.”

Victoria a adunat fanii în Centrul Civic

Entuziasmati de victoria de vineri din Ghencea, dar si îngrijorati de viitorul echipei, mai multi suporteri ai “galben-verzilor” s-au strâns duminicã dupã-amiazã în centru. Cei circa 50 de fani au cântat în majoritatea timpului si au încercat sã gãseascã solutii pentru ca FC Vaslui sã rãmânã în continuare un punct important pe harta fotbalului românesc. ” Odatã cu succesul obtinut pe terenul Stelei, FC Vaslui a demonstrat cã rãmâne în continuare o fortã a campionatului. Noi sperãm sã rãmânã asa cât mai mult timp, sãptãmâna asta sã se mai linisteascã apele, iar sâmbãtã, contra Coronei Brasov sã vedem un stadion cât mai plin. Autoritãtile locale, suporterii, cu totii trebuie dãm o mânã de ajutor pentru ca echipa sã existe în continuare. Si nu putem face altfel, decât sã demonstrãm cã îi suntem alãturi.” a afirmat Andrei, unul dintre suporterii prezenti în centru.