|

S-AU TREZIT FOTBALISTII!

“Galben-verzii” au jucat din nou la adevãrata valoare

RESUSCITATI Dupã patru meciuri în care nu reusit sã înscrie nici mãcar un gol, fotbalistii Vasluiului s-au trezit la viatã în fata Concordiei Chiajna. Wesley, Adailton si Sânmãrtean si-au regãsit cadenta si au fost artizanii primei victorii din acest debut de campionat. Wesley, cu un gol marcat, Sânmãrtean, cu o prestatie de zile mari si Adailton, cu trei pase de gol, l-au fãcut pe Viorel Hizo sã îsi descreteascã fruntea, dupã o perioadã neagrã, ce pãrea sã nu se mai termine. Cu un moral bun, “galben-verzii” asteaptã acum meciul cu Sparta Praga si sperã sã ia un avantaj înaintea returului din Cehia.

Fãrã a putea face transferuri în aceastã varã si cu un lot decimat de accidentãri, toate sperantele Vasluiului se legau în acest debut de campionat de jucãtorii ce sezonul trecut duceau, aproape de unii singuri, echipa pe podiumul Ligii I. Dupã patru partide neconvingãtoare, cea mai bunã tripletã ofensivã din campionatul nostru, Wesley-Adailton-Sânmãrtean le-a închis gura contestatarilor printr-o reprezentatie ca în zilele bune. Jocul de pase între cei trei a mers perfect, pentru prima oarã în acest sezon, iar marcarea primului gol a fost doar o chestiune de timp. Nerefãcut complet, Wesley a combinat ca la carte cu Adailton și a înscris cu o loviturã de cap imparabilã. Marcatorul primului gol a fost nevoit sã pãrãseascã terenul de joc înainte de pauzã, dar chiar si fãrã el, Vasluiul a fãcut spectacol. Chiar dacã nu a reusit sã înscrie pânã acum, Adailton rãmâne indispensabil echipei, indiferent de forma pe care o are sau pozitia pe care o ocupã în teren. “Veteranul” brazilian a predat din nou o lectie de fotbal si le-a pus pe tavã colegilor sãi trei mingi de gol. Evolutia lui Sânmãrtean a smuls cuvinte de laudã din partea tuturor, dar mai ales din partea finantatorului Adrian Porumboiu, cel care si-a asemãnat mijlocasul cu Adrian Mutu. “În a doua reprizã, oamenii experimentati, care nu sunt jucãtori, ci fotbalisti, au fãcut diferenta. În România nu cred cã existã fotbalist de talia lui Sânmãrtean, poate doar Mutu sã aibã aceeasi valoare. Nu stiu dacã îl va înlocui pe Adrian, dupã mine ar trebui sã joace amândoi în aceeasi echipã. Asta dacã vrem sã batem Franta, dacã nu, atunci sã fim sãnãtosi!.”, a spus, la finalul meciului, Adrian Porumboiu.

Mijlocasul moldovean a fost luat prin surprindere de accidentarea lui Wesley

NOROCUL LUI ZMEU

AMUZANT Introdus în locul lui Wesley, cu câteva minute înainte de pauzã, Denis Zmeu a fost si el unul dintre remarcatii meciului de la Chiajna. De altfel, mijlocasul a iesit în evidentã înainte sã pãseascã pe gazon, atunci când, în momentul echipãrii, a socat pe toatã lumea prin faptul cã nu avea lenjerie intimã. Certat zdravãn de Viorel Hizo, moldoveanul a evoluat cu lejeritate si, în final, a înscris si un gol.

Vãzând cã Wesley a fost introdus în teren, sã facã pereche la mijlocul terenului cu Raul Costin, Denis Zmeu s-a gândit, probabil, cã nu mai are nicio sansã sã joace vreun minut în partida cu Chiajna. Momentul accidentãrii mijlocasului brazilian l-a obligat pe Hizo sã gãseascã o solutie pe loc. Cum pe bancã nu avea alt mijlocas central, “Dulãul” i-a strigat lui Zmeu sã se echipeze pentru a intra pe gazon. Numai cã, moldoveanul a descoperit cã uitase un “accesoriu”. Mai exact, acesta nu avea lenjeria intimã pe el si a fost nevoit sã se schimbe în dosul unui paravan fãcut de colegii de pe banca de rezerve. Desi toti cei de la marginea terenului se amuzau teribil, episodul nu a fost gustat de Viorel Hizo, care l-a certat pe Zmeu.