|

SÃGEATA SPRE PODIUM

FC Vaslui – “U” Cluj 1-0

DIFICIL… Rãnile dupã ultimele întâmplãri de la Vaslui se vindecã greu. FC Vaslui nu mai este echipa lãudatã de toatã lumea si s-a chinuit cu Universitatea Cluj, o echipã cu mari probleme financiare. Marius Niculae a marcat singurul gol al partidei si i-a dat o palmã selectionerului Piturcã, cel care l-a lãsat acasã pentru ultimele douã partide ale nationalei.

Dupã o pauzã de douã sãptãmâni, “galben-verzii” au venit cu glont pe teavã sã atace podiumul, mai ales cã Astra a pierdut la Galati si aveau în fatã o echipã cu multe probleme. Numai cã Vasluiul s-a chinuit serios, cel putin la început, sã construiascã si sã punã în pericol poarta lui Balauru. De partea cealaltã, clujenii au lãsat deoparte grijile legate de problemele financiare ale clubului si si-au croit drum cãtre buturile portii lui Coman. Mai mult, jucãtorii Universitãtii profitã de erorile lui Cânu si sunt foarte aproape de a deschide scorul, dar Cleiton (8) si Dos Santos (16) nu-l pot învinge pe Coman. Reactia Vasluiului nu s-a lãsat neasteptatã, când Sânmãrtean si Niculae i-au readus aminte lui Piturcã de ce meritã sã fie convocati la nationalã, primul a creat o fazã frumoasã, dupã care i-a pasat lui Niculae, care l-a învins pe Balauru cu un sut de la 10 metri. A fost singura actiune bunã a “galben-verzilor”, care pânã la finalul primei pãrti au jucat fãrã consistentã si lipsã de imaginatie. Fãrã Cânu, schimbat cu Charalambous, clujenii nu au mai fost la fel de periculosi, Celeban si Varela reusind sã-i blocheze pe jucãtorii lui Marius Popescu. Dupã pauzã, N’Doye a iesit accidentat, Stanciu fiind trimis în teren pentru a aduce prospetime. Vasluiul a jucat mai bine, a dominat, însã nu a reusit sã-si mãreascã avantajul. Cea mai mare ocazie a pãrtii i-a apartinut lui Antal, însã mingea sutatã de acesta a fost respinsã de pe linia portii de Erico. S-a terminat 1-0, iar vasluienii urcã pe podiumul Ligii 1.

Hizo: “Sunt mulumit de rezultat”

Antrenorul Vasluiului, Viorel Hizo s-a arãtat multumit de rezultatul jocului cu Universitatea Cluj, dar nu si de aportul unor jucãtori. Acesta crede cã meciul ar fi fost mult mai linistit, dacã fotbalistii sãi ar fi reusit sã înscrie si cel de-al doilea gol. “Sunt multumit de rezultat. Am întâlnit o selectionatã Chiajna – Petrolul – Cluj – Steaua. Pãcat cã simbolul Clujului a dispãrut, era de asteptat. Eram mai linistiti dacã dãdeam al doilea gol. A trebuit sã fim precauti. O serie de jucãtori au jucat mai bine, altii mai prost. Vom analiza prestatiile tuturor. Niculae putea sã mai stea linistit încã douã goluri. A înscris foarte frumos. Trebuia sã înscrie si în ultima fazã, dar noi suntem foarte multumiti de randamentul lui Niculae. Era normal sã obtinem aceastã victorie. Între noi si Cluj este o diferentã de valoare. Avem un portar foarte bun însã”, a declarat Viorel Hizo.