|

Sancțiuni aplicate de Ministerul Sănătății la Spitalul din Călărași

Urmare a imaginilor difuzate în spațiul public, la solicitarea echipei de conducere a Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul DSP Călărași au efectuat un control la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești, jud. Călărași, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași.

Inspectorii sanitari au constatat nereguli privind asigurarea în Centru a condițiilor igienico-sanitare, dar și a alimentației. De asemenea, spațiile de cazare ale beneficiarilor, precum și sălile ocupaționale sunt supraaglomerate, iar cadrele medicale nu colectează corect și nu etichetează recipientele pentru deșeurile medicale periculoase, rezultate din activitatea medicală.

Meniul este prezentat zilnic la distribuirea alimentelor fără a exista un meniu săptămânal avizat de cadrele medicale de specialitate. Au fost verificate meniurile distribuite în perioada 03-10.01.2020 și s-a constatat că felurile de mâncare au combinații necorespunzătoare hiperglucidice, nu există salate la mesele principale și se asigură foarte puține fructe, cantitatea de proteină animală este insuficientă, majoritatea felurilor de mâncare fiind compuse din legume.

Aprovizionarea cu apă se realizează dintr-o sursă proprie pentru care nu există încheiat un contract de monitorizare a calității apei distribuită.

Față de cele prezentate, inspectorii sanitari au sancționat angajații Centrului cu amenzi în valoare de 7.600 lei, conform HG 857/2011 și au stabilit un plan de măsuri care trebuie urmat de îndată….https://www.realitatea.net/stiri/local/sanctiuni-aplicate-de-ministerul-sanatatii-la-spitalul-din-calarasi_5e1cbf79c90a0e11ae6cfc4f