|

Sãptãmânã bogatã în spectacole de teatru la Bârlad!

CULTURÃ PESTE MÃSURÃ… Actori din toate colturile tãrii colaboreazã cu Teatrul „V.I.Popa” din Bârlad, solicitând sã organizeze spectacole pe scena bârlãdeanã. Au aflat si ei cã publicul din orasul rulmentilor este amator de teatru si îndrãgeste în mod special actorii buni! Asa cã, pentru iubitorii Thaliei, sãptãmâna aceasta va fi plinã cu piese multe si bune de teatru.

Cezara Dafinescu vine la Bârlad

Luni, 18 martie, de la ora 19,00, are loc la Teatrul „V.I.Popa” spectacolul “Jumãtatea mea, bãrbatul”, dupã piesa “Actrita”, de George Arion.

„Abia astept sã urc din nou pe scenã ca sã mã întâlnesc cu publicul meu, într-o piesã scrisã special pentru mine de George Arion si pusã in scena de regizorul Toma  Enache: “JUMATATEA MEA, BãRBATUL”. (…) Timp de peste 40 de ani am strâns in suflet toate vorbele pe care as fi vrut sã vi le spun, toatã dragostea pe care v-am  pãstrat-o. Cred cã a venit momentul sã stãm din nou fatã în fatã! Ati fost lângã mine la bine si la rãu, m-ati ajutat sã trec peste clipe grele.(…) De multe ori voi, spectatorii, ati fost singura mea familie, singurul sprijin. Vine o vreme când tragem linie si adunãm….Timpul în care am iubit, timpul in care am urât, timpul in care am gresit, câtã iubire am primit, câtã am dãruit, câtã am irosit. Vã propun acum o astfel de întâlnire. Una în care sã-mi dati prilejul sã mã arãt asa cum sunt, cu bune si rele, cu vise si sperante!” a spus Cezara Dafinescu. Pretul unui bilet este de 60 de lei.

Teatrul din Galati si „Puslamaua de la etajul 13”

Miercuri, 20 martie, la Teatrul „V.I.Popa”, de la 18,30, Teatrul “Fani Tardini”, Galati vã dãruieste spectacolul “Puslamaua de la etajul 13. Personaj simbol al tinerilor de astãzi, „Puslamaua”, este o pustoaicã de 15 ani, perceputã de societate ca fiind „si bunã si rea si nebunã.” “Puslamaua de la etajul 13” este povestea unei fete care doreste un singur lucru: sã fie iubitã. Pierdutã într-o lume care nu este a ei, “puslamaua” încearcã prin toate mijloacele pe care le are la îndemânã sã atragã atentia asupra ei. De la vorbe pânã la decizii fãrã cale de întoarcere, fata cautã sã îsi salveze tot ce are mai de pret: iubirea, viitorul, viata. O comedie tristã despre un suflet rãtãcit într-un cotidian sumbru. O poveste care poate fi a oricãruia dintre noi. Un spectacol care nu te va lãsa indiferent. Pretul unui bilet este de 25,20 lei.

Aveti întâlnire cu Caragiale

Joi, 21 martie, ora 18,30, actorii bârlãdeni vã invitã la, “O noapte furtunoasã”, de I. L. Caragiale. Spectacolul este regizat de Marcel Anghel, directorul teatrului bârlãdean, iar din distributie fac parte actorii: Sorin Ghiorghe, Alex Savu, George Sobolevschi, Ramona Pãrpãlitã, Cristian Todicã, Petronela Ene si Irina Grãjdeanu. Scenografia, Sandu Maftei.

Nu ratati cea mai frumoasã piesã despre Bârlad si negustorii de demult!

Sâmbãtã, 23 martie, la 18.30, actorii bârlãdeni vã oferã un spectacol nemuritor, de suflet: “Take, Ianke si Cadâr”, de V. I. Popa. Spectacolul este o comedie devenitã clasicã, scrisã de un bârlãdean, apartinând literaturii interbelice si aducând în scenã o temã de mare actualitate: relatiile inter-etnice dintre un român, un evreu si un turc; o piesã despre tolerantã, prietenie si dragoste, a cãrei actiune se petrece la Bârlad, mai precis undeva pe la “Podul Pescãriei”. În spectacol evolueazã trei monstri sacri ai teatrului bârlãdean – Sorin Ghiorghe, Marcel Anghel si George Sobolevschi. “Asteptãm, cu mare drag, sã ne fie alãturi toti iubitorii de teatru! Este a sasea variantã a acestei piese, bine spus de suflet pentru noi, deoarece si teatrul nostru poartã numele lui Victor Ion Popa. Avem o salã de spectacol cochetã, un teatru modern si sper eu cã vã place. Suntem deci la cea de a sasea variantã a punerii în scenã a piesei <<Tache, Ianche si Cadâr>> si, sperãm noi, cã este si cea mai bunã. Publicul decide asta, dacã vine la teatru”, a spus Marcel Anghel, directorul teatrului bârlãdean.