|

Sãtãnel îsi ia vacantã avocãteascã 4 ani si 6 luni

CONDAMNARE….Trimis în judecatã pentru trafic de influentã, fostul avocat vasluian Neculai Horobet si-a primit pedeapsa. Judecãtorii Curtii de Apel Iasi au decis condamnarea acestuia la 4 ani si 6 luni de închisoare cu executare, confiscarea sumei de 3.050 de lei si interzicerea dreptului de mai profesa ca avocat pe o perioadã de 3 ani dupã executarea pedepsei. Alãturi de Horobet, dupã gratii va ajunge si Daniel Stãnescu, judecat în acelasi dosar pentru cumpãrare de influentã si condamnat la 2 ani de închisoare. În decembrie 2017, Neculai Horobet a fost trimis în judecatã, de cãtre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupã ce a fost acuzat de comiterea a cinci infractiuni de trafic de influentã dintre care, una sub formã continuatã. Celãlalt inculpat, Stãnescu, a fost trimis în judecatã pentru cumpãrare de influentã. Fostul avocat “Sãtãnel”, asa cum este cunoscut de prieteni, a ajuns dupã gratii si ca urmare a unei condamnãri primite în 2018, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înselãciune.

Fostul avocat vasluian Neculai Horobet, cunoscut vasluienilor drept avocatul “Sãtãnel”, merge, “în vacantã” prelungitã. Si asta dupã ce magistratii Curtii de Apel Iasi l-au condamnat la 4 ani si 6 luni de închisoare cu executare, dupã ce, în 2017, a fost acuzat de procurorii DNA pentru trafic de influentã. În acelasi dosar a mai fost condamnat si Daniel Stãnescu, un bãrbat din comuna Grajduri, acuzat de cumpãrare de influentã. De asemenea, instanta a decis confiscarea sumei de 3.050 de lei, bani gãsiti de procurorii anticoruptie asupra sa. Instanta a decis si interzicerea exercitãrii profesiei de avocat pe o perioadã de trei ani dupã executarea pedepsei. Sentinta nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 10 zile de la comunicare. Dacã, în cazul lui Stãnescu, existã sanse sã scape de executarea pedepsei, pentru Horobet, acest lucru nu se mai poate. Si asta pentru cã fostul avocat mai are deja o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendarea executãrii pedepsei într-un caz de înselãciune. În acest dosar “Sãtãnel” a fost trimis în judecatã, alãturi de un taximetrist vasluian, dupã ce ar fi pãcãlit doi vasluieni cu câteva mii de euro. Uneia dintre victime Horobet i-a promis cã va apela la cunostintele sale din cadrul Serviciului Rutier si îi va obtine permisul de conducere suspendat în urma unor infractiuni rutiere. Celeilalte victime i-a promis cã va interveni pe lângã angajatii Serviciului Permise si Înmatriculãri Auto si îi va obtine permisul de conducere fãrã ca aceasta sã mai sustinã examenul. Numai cã toate acestea erau doar minciuni pentru ca Horobet sã-si escrocheze victimele de cât mai multi bani.

Horobet, cercetat pentru alte cinci fapte de trafic de influentã

PENAL…În decembrie 2017, Neculai Horobet a fost trimis în judecatã, de cãtre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupã ce a fost acuzat de comiterea a cinci infractiuni de trafic de influentã dintre care, una sub formã continuatã. În acelasi dosar a fost trimis în judecatã si Daniel Stãnescu, un bãrbat din comuna Grajduri, care a încercat, prin avocatul Horobet, sã scape de un dosar penal în care era cercetat, dar si de un control al Gãrzii Financiare. Pentru toate acestea, avocatul a cerut 1.700 de lei, dar a primit doar 1.250 de lei. În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmãtoarea stare de fapt: „În perioada iunie – iulie 2013, inculpatul Horobet Neculai, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins de la patru persoane, printre care si inculpatul Stãnescu Daniel, suma totalã de 5.050 lei, din care a primit 3.050 lei, pentru a-si trafica influenta pe care a pretins cã o are asupra unor magistrati, asupra unor persoane din conducerea Primãriei Municipiului Vaslui si asupra unor comisari ai Gãrzii Financiare – Sectia Judetului Vaslui. În cazul inculpatului Stãnescu Daniel, de la care a pretins suma de 1.700 lei si a primit 1.250 lei, inculpatul Horobet Neculai i-a promis acestuia cã va interveni pe lângã comisari ai Gãrzii Financiare – Sectia Judetului Vaslui si-i va determina pe acestia sã finalizeze mai repede un control ce se desfãsura la o societate administratã de primul inculpat, fãrã a dispune poprirea pe conturile firmei respective. De asemenea, inculpatul Horobet Neculai a lãsat sã se creadã cã are influentã si asupra unui procuror si cã-l va determina sã dispunã, într-un dosar în care Stãnescu Daniel avea calitatea de învinuit, o solutie de scoatere de sub urmãrirea penalã”. Daniel Stãnescu, un afacerist din comuna Grajduri a ajuns în atentia procurorilor dupã ce a reusit sã devalizeze statul cu peste 645.000 de lei. În referatul cu propunerea de arestare preventivã, procurorii au sustinut cã au existat indicii clare cu privire la faptul ca, Daniel Stãnescu l-ar fi determinat pe fostul sãu sofer, Vasile Rosu, sã fie administratorul unei firme. Astfel, a fost creatã firma Globus Retro Gold SRL. Pe aceastã firmã au fost comise mai multe fapte de evaziune fiscalã, prejudiciul s-a ridicat la 645.000 lei. În acest context, Daniel Stanescu a gãsit un furnizor de carne în Ungaria. Cumpãra carnea de porc cu 7 lei/kilogram si o vindea în Romania, la un pret aproape dublu. Beneficiar al acestei inginerii financiare a fost patronul unei firme de salamuri din Salonta.