|

Scandal cu familia primarului: cu sticle de bere, spray lacrimogen si electrosocuri!

BÃTAIE LA BOTESTI

CONFLICT… Tatãl si fratele primarului comunei Botesti au ajuns la spital, duminicã seara, dupã ce au primit o bãtaie sorã cu moartea de la doi pustani din comunã. Totul a pornit dupã ce agresorii au venit la magazinul pe care tatãl edilului îl are în sat, cu scopul de a asculta muzicã. Acestia si-au adus propria boxã, pe care au conectat-o la un telefon, apoi au dat volumul la maxim, deranjându-i pe toti cei din jur. Pentru cã la o casã din apropiere tocmai avusese loc o înmormântare, proprietarul magazinului i-a rugat pe cei doi scandalagii sã dea muzica mai încet, tocmai pentru a respecta familia îndoliatã. Nu a fost loc de întelegere, iar dupã o ceartã scurtã, prin magazin au început sã zboare sticlele de bere. În conflict a intrat si fratele primarului Adrian Pantea, care în acel moment era în casã si se uita la meciul dintre România si Malta. Voci din sat spun cã pentru a aplana conflictul, acesta din urmã ar fi venit la magazin cu un aparat de electrosocuri si un spray lacrimogen, pe care le-ar fi folosit pe cei doi adolescenti. Nu a avut prea mult succes, pentru cã dupã câteva minute si el si tatãl lui au fost luati cu ambulanta si dusi la spitalul din Husi. Cel mai sifonat a iesit tatãl primarului, care a rãmas fãrã mai multi dinti în gurã. Imediat dupã bãtaie, la magazin a ajuns si întâiul gospodar al comunei, care l-ar fi altoit bine de tot pe unul dintre bãtãusi, dupã ce l-a prins la locul faptei. Varianta este dezmintitã de edilul Adrian Pantea, care a recunoscut cã a purtat o discutie mai aprinsã cu cel care l-a bãtut pe fratele sãu, dar fãrã a avea loc vreo altercatie fizicã. Primarul mai spune cã cei doi agresori fac parte dintr-o “gãsculitã” mai mare, care bate oamenii din sat pe motiv cã ar fi “cãteii” lui.

A fost scandal mare la magazinul pe care tatãl primarului Adrian Pantea îl detine în comuna Botesti. În timp ce se pregãtea sã închidã, acesta s-a trezit pe cap cu Valentin Bucovineanu si Rãzvan Popov, doi adolescenti din sat care, cel mai probabil, au vrut sã-si facã încãlzirea pentru bâlciul de la Vaslui. Acestia au intrat în magazin cu o boxã portabilã, pe care ulterior au conectat-o la un telefon cu scopul de a asculta muzicã. Si nu oricum, ci cu volumul dat la maxim. Nu a durat mult si între proprietarul magazinului si cei doi pustani a început o bãtaie ca în filme.

Mâna de ajutor, înarmatã cu un spray lacrimogen

Dupã câteva secunde în magazin si-a fãcut aparitia si fratele edilului Adrian Pantea, care s-a alarmat de zgomotul sticlelor de bere care se spãrgeau de peretii localului. Potrivit unor martori, acesta nu a venit cu mâna goalã, ci cu un spray lacrimogen pe care a început sã-l pulverizeze spre cei care îi bãtuserã tatãl. O reactie normalã, spune primarul Adrian Pantea, afirmând cã si el s-ar fi bãgat sã-si apere pãrintele care zãcea pe jos, într-o baltã de sânge. “Tatãl meu are un magazin mic, iar pustanii ãstia doi au venit cu o boxã portabilã, sã punã muzicã. La o casã vizavi de magazinul lui taicã-miu a fost înmormântatã o femeie chiar în ziua aia. Taicã-miu le-a spus sã nu punã muzicã pentru cã la câtiva metri distantã e o familie în doliu. Ei au început cu tipete, cu înjurãturi, au aruncat cu sticle. Fratele meu locuieste cu taicã-miu iar în momentul ãla era în casã, se uita la meciul nationalei. Auzind sticlele de bere s-a dus în magazin sã vadã ce se întâmplã. Când s-a uitat, taicã-miu era bãtut tare, i-au dat mai multi dinti jos din gurã. Într-adevãr, fratele meu a folosit, în acel moment, un spray lacrimogen, de autoapãrare. Ce era sã facã atunci când l-a vãzut pe taicã-miu întins pe jos, fãrã dinti în gurã? Nu trebuia sã dea cu spray-ul sau cum? Dacã l-a folosit ilegal, legea îl va sanctiona pentru ce a fãcut. Si eu, sufleteste vorbind, interveneam dacã eram în momentul acela acolo. Probabil mi-o luam si eu, cã eu nu bat, sunt mai moale, dar nu aveam cum sã stau sã mã uit”, ne declarã edilul.

Sarpele crescut la sân care a început sã muste

Voci din sat spun cã fratele primarului ar fi avut asupra sa inclusiv un aparat cu electrosocuri, pe care de asemenea l-ar fi folosit pe cei doi adolescenti, însã aceastã variantã nu stã în picioare, pentru cã imediat ce bãtaia s-a terminat, cei care au ajuns în stare gravã la spital au fost chiar rudele primarului. Tatãl si fratele lui Adrian Pantea au fost transportati de urgentã la spitalul din Husi, ulterior fiind transferati la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, pentru investigatii mai amãnuntite. Edilul nu întelege reactia celor doi adolescenti, mai ales cã unul dintre ei este chiar un vecin de-al sãu, pentru care a avut o grijã aparte pânã nu de mult. “Bucovineanu Vali, cel care l-a bãtut pe fratele meu, e chiar vecin cu mine, taicã-su e de-al nostru, de-al casei, cum se spune. Bãiatul ãsta a mai avut probleme în trecut, pe vremea când era la liceu. Ar fi intrat în conflict cu niste bãieti de prin Vaslui, care l-ar fi amenintat cu bãtaia dacã mai calcã prin oras. De fricã, Vali s-a lãsat de scoalã. Am discutat cu el, l-am sfãtuit sã termine zece clase, sã dea de permis auto, ca sã facã ceva cu viata lui. Nu cred cã se mai poate face nimic în privinta lui, pentru cã si pãrintii l-au scãpat din mânã”, mai spune primarul.

Corectia de dupã?

Aceleasi surse anonime au mai afirmat cã la scurt timp dupã bãtaie, la magazin si-a fãcut aparitia si edilul Adrian Pantea, care l-ar fi altoit bine pe fiul vecinului sãu. Ceva adevãr ar fi la mijloc, pentru cã varianta a fost confirmatã, într-o oarecare mãsurã, de primar. “Dupã ce s-a terminat scandalul, l-am gãsit pe Bucovineanu acolo. Într-adevãr, l-am bãgat în magazin sã stau de vorbã cu el, sã-i explic care e treaba. Era si taicã-su acolo, putin bãut. A fost o discutie mai aprinsã, dar nici vorbã de bãtaie, sã fi fost vreunul bãtut de mine sau mai stiu eu ce. Problema cu acesti bãieti este cã ei, împreunã cu altii au format o gãsculitã si bat oamenii prin sat pe motiv cã ar fi “cãteii” primarului. Ãstia doi pustani, de bãtuti ce erau, nu s-au dus la spital imediat dupã incident. Abia luni, dupã ce mama unuia dintre ei m-a sunat sã mã întrebe ce mai stiu de tata, au vrut si ei sã se interneze. Numai cã la UPU la Vaslui nu i-au primit, cã nu aveau mai nimic. Si-au încercat norocul si la Husi, dar nici acolo nu le-au gãsit nimic, asa cã i-au trimis acasã. Ei au vrut sã prindã ceva zile de spitalizare ca sã mã santajeze pe mine, sã-l conving pe taicã-miu sã-si retragã plângerea, ca sã scape si ei. Eu în acest conflict nu mã bag în niciun fel, las legea sã decidã ce sanctiuni trebuie aplicate”, a mai precizat Adrian Pantea.

Dosar penal pentru fiecare tabãrã

Scandalul de duminicã a ajuns si în atentia Politiei, care a deschis douã dosare penale, dupã ce ambele tabere au declarat cã au fost agresate. “În urma altercatiei de duminicã seara, la spital au ajuns douã persoane, un bãrbat în vârstã de 71 de ani si un alt bãrbat în vârstã de 37 de ani, ambii cu traumatism craniofacial prin agresiune. Plângerile au fost depuse pe data de 8 septembrie, una la ora 20:47, cealaltã la 20:55. În cauzã au fost deschise douã dosare penale sub aspectul sãvârsirii infractiunii de loviri si alte violente, care se aflã în lucru la Sectia 4 Ruralã Husi” a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.