|

Scandal cu sãbii si topoare între clanuri la Murgeni, la politie însã… mucles!

STAT ÎN STAT… Politistii din Murgeni, Bârlad si Vaslui sunt în alertã dupã ce membri unui clan de romi din orasul Murgeni s-au luat la bãtaie, provocând un scandal de proportii. Zeci de echipaje de politie, jandarmi si lucrãtori SAS (mascati), au intervenit pentru aplanarea conflictului dintre douã familii din Clanul Sandu din Murgeni. Este vorba despre familia lui Babulea (Constantin Iftene) si familia lui Flagãra (Sandu Petre). Când „purcoiul” de politisti si mascati au nãvãlit în Bedreaga, unde se desfãsura „rãzboiul” dintre Babulea si Flagãra, tiganii s-au potolit ca prin minune! Luati pe sus la sectia de Politie Murgeni, niciunul nu a depus plângere! Dar de dosar penal tot n-au scãpat! Nouã persoane (douã pirande si sapte bãrbati), au acum dosar penal, fiind cercetati pentru tulburarea linistii publice!

Scandal cu sãbii, topoare si pietre aruncate în casa „tintã” a douã familii de tigani din clanul Sandu din Murgeni! Totul a început de la o casã, pe care a pus ochii Constantin Iftene, zis Babulea. S-a dus la proprietarul casei si a vrut sã o arvoneascã cu „bãuturã”, cum este traditia din mosi strãmosi a țiganilor: cine cumpãrã o casã, dã de bãut ca arvunã! Numai cã, acceasi casã fusese arvunitã de Petre Sandu, zic Flagãra, care dãduse de bãut înaintea lui Babulea. Când a auzit Flagãra cã i se „suflã” casa de sub nas pentru care el dãduse bãutura (arvuna), a iesit cu tãmbãlãu, tipic tigãnesc: bãtaie, tipete, sãbii, topoare, alergãturã între tigani, înjurãturi, spaima bãgatã în românii împietriti, care nu mai puteau sã circule prin zonã, pentru cã tiganii ocupaserã toatã strada ce traversa cartierul vestiti, Bedreaga! Babulea aruca cu pietre în cada lui Flagãra, care se baricadase în casã si i-a spart un geam (sau mai multe, nu se stie).

Politistii au venit valuri, valuri…cu mascati cu tot!

Pentru a preveni o eventualã tragedie, asa cum s-a mai întâmplat prin orașele unde tiganii fac legea, ca la Murgeni, autoritãtile vasluiene au mobilizat luni la prânz forte importante de ordine pentru a-i linisti pe romii recalcitranti. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, în jurul orei 12.30, mai multe apeluri la 112, anuntau izbucnirea unui scandal între douã familii de romi din cartierul Bedreaga a orasului Murgeni. Initial, în zonã s-au deplasat douã patrule formate din politisti din Murgeni, politia localã din Murgeni si jandarmi, care însã au cerut întãriri. În zonã au fost dirijate echipaje din Bârlad, Vaslui si cele ale Serviciului de Actiuni Speciale, la fata locului deplasându-se si comisarul sef Costel Vrabie, seful Politiei Murgeni. Dar, când au dat „piept” cu politistii si mascatii, tiganii au devenit „mielusei”. Dusi la Politia din orasul Murgeni, niciunul dintre ei n-a recunoscut cã s-au atacat reciproc! Nu s-a depus nicio plângere, nu existã rãniti, nici pãgubiti! Pentru cã Flagãra a zis cã el si-a spart geamurile singur, cu cotul, nu i le-a spart nimeni! Asa cã, au crezut cã au scãpat. Dar comisarul sef Costel Vrabie, sãtul de scandalurile dintre familiile de tigani, a deschis un dosar penal, în care nouã persoane (douã femei si sapte bãrbati) sunt cercetati pentru comiterea infractiunii de tulburare a linistii si ordinii publice. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, cu propunerea de luare a mãsurilor legale ce se impun. Pentru a preveni o eventualã escaladare a conflictului, „mascatii” din trupele SAS au patrulat ieri pe strãzile orasului Murgeni pânã la ora 20.00.