spot_imgspot_img
21 C
Vaslui
25-apr.-2024

Scandal în familie, din cauza smecherilor de la Orange Vaslui!

- Advertisement -

SCANDALOS… Un vasluian a trãit o experientã pe care nu o va uita prea curând, fiind implicat într-un scandal care are în centrul atentiei compania de telefonie Orange. Omul a avut surpriza sã constate cã are o cartelã pre-pay înscrisã pe numele lui la reprezentanta Orange din Vaslui, cartelã utilizatã de sotia sa. Asta, în conditiile în care vasluianul nu semnase niciun document prin care sã fie de acord cu aceastã mãsurã. Cea care a descoperit smecheria a fost chiar sotia celui care ne-a reclamat situatia. Femeia si-a acuzat sotul cã îi spioneazã telefonul, nestiind cã bãrbatul nu avea habar cã este proprietarul cartelei, mai ales cã legea nu permite companiilor de telefonie sã înregistreze numele persoanelor care folosesc cartele pre-pay. Mai mult, dupã acest episod, cei de la Orange Vaslui i-au cerut femeii sã dea o declaratie pe propria rãspundere, prin care îsi asumã proprietatea asupra cartelei. Este o mãsurã abuzivã si în afara legii a celor de la compania de telefonie, care trateazã clientii într-o manierã de neînteles sustin mai multi vasluieni.

Vasluianul Alin D. povesteste experienta prin care a trecut cu cei de la Orange Vaslui, experientã care era sã îl coste relatia de familie. „Cu câteva zile în urmã, când am ajuns acasã de la serviciu, sotia m-a întrebat de ce cartela din telefonul sãu personal este pe numele meu. Am rãmas perplex, pe moment, pentru cã nu întelegeam ce spune. Sotia mi-a spus cã m-am fãcut proprietar pe cartela ei, cã documentul meu de identitate a fost înregistrat la Orange Shop Vaslui si cã, probabil, doream sã-i spionez telefonul. Nu-mi venea a crede ce aud. Am întrebat de ce spune astfel de lucruri. „Am fost la Orange, în centru, pentru cã nu îmi mergea traficul de date, nu aveam internet pe telefon. Acolo, mi-au spus cã nu îmi pot da informatii, pentru cã tu esti înregistrat pe cartela mea pre-pay. Nu este normal ce ai fãcut”, mi-a replicat nevasta. Nu întelegeam nimic: nu dãdusem nicio clipã actul de identitate la Orange, pentru a mã înregistra pe cartela pre-pay a sotiei, mai ales cã stiam cã legea nu permite înregistrarea posesorilor de astfel de cartele. Era clar: cei de la Orange Vaslui mã trecuserã, fãrã acordul meu, drept proprietar al cartelei. Am sunat, desi era trecut de ora 21.00, la unul din serviciile clienti ai Orange. Acolo, un tânãr amabil a spus cã a verificat baza de date a companiei Orange si la numãrul de telefon al sotiei nu apare nicio persoanã. Si atunci, mi-am spus, cum de si-au permis cei de la Vaslui sã mã înregistreze în baza lor de date ca proprietar al cartelei sotiei?”, sustine vasluianul.

„Rusine, Orange Vaslui, pentru modul în care m-ati înregistrat, fãrã acceptul meu”

A doua zi, Alin nu s-a lãsat si a dorit sã afle ce s-a întâmplat, sã i se explice cum de a ajuns utilizator înregistrat pe o cartelã pre-pay, desi nici Politia si nici serviciile de informatii nu au reusit sã convingã Parlamentul sã aprobe o lege pentru înregistrarea acestei categorii de utilizatori de cartele telefonice. „Cum scandalul de acasã era în toi, am asteptat dimineata pentru a discuta situatia la serviciul clienti, 300. Am sunat la 8 si 3 minute, am discutat cu o domnisoricã de acolo, care mi-a spus cã nu întelege de ce am ajuns în aceastã situatie si cã mã directioneazã cãtre o colegã care se ocupã de cartele pre-pay. Am repetat din nou povestea cãtre cea de-a doua persoanã, care mi-a spus cã este posibil sã mã fi dus la Orange Vaslui cu vreo problemã, cu cartela sotiei, si cei de acolo mi-au cerut buletinul, de aceea sunt trecut ca utilizator al cartelei. Cum vine asta, am întrebat-o pe persoana de la Bucuresti, „m-ati fãcut proprietar peste o cartelã pre-pay, când aceste cartele sunt folosite tocmai pentru cã nu este nevoie de înregistrare? Mi-ati cerut si mie acceptul? M-a informat cineva de la Orange Vaslui cã sunt proprietar peste cartela sotiei?”. Fetisoara a bâiguit ceva de genul „Cred cã ati fost cu cartea de identitate acolo, altfel nu aveau de unde sã stie CNP-ul dvs. În plus, asta e procedura la noi, dacã are cineva o problemã cu cartela pre-pay, se cere si cartea de identitate”. Adicã, acesti indivizi de la Orange Vaslui te trec drept proprietar si utilizator al unei cartele pre-pay, fãrã sã te informeze nicio secundã. Nu mi se pare normal. Pe la prânz, am mers si la Orange Vaslui, pentru a discuta cu directorul magazinului. O fatã care îi privea insolent pe toti cei care intrau în magazin a spus cã se duce sã-l anunte pe sef. S-a întors imediat si mi-a spus cã nu stie unde este directorul, cã probabil e în pauzã de masã si cã nu-l poate contacta pe mobil, nu are voie. Mi s-a fãcut scârbã de mizeriile pe care le fac cei de la Orange, de la Vaslui si din toatã România. O companie care îsi bate joc de tine si te pune în situatii de nedescris, de ajungi aproape sã-ti pierzi familia, fãrã sã fii vinovat. Sper ca, odatã si odatã, acestia sã fie târâti în procese, în care sã demonstreze cum de ajung ei la concluzia cã un om care vine cu o cartelã pre-pay cu probleme la ei este si proprietarul si utilizatorul cartelei respective. Rusine, Orange Vaslui! Rusine, Orange România!”, spune vasluianul, foarte supãrat.

De ce Orange este mai tare decât Curtea Constitutionalã a României?

În urmã cu doi ani, s-a discutat în Parlament Legea pentru modificarea OUG nr. 111/2011 privind comunicatiile electronice. Legea a fost retrimisã Parlamentului spre reexaminare ca urmare a faptului cã judecãtorii Curtii Constitutionale au declarat actul normativ neconstitutional în ansamblul sãu. Potrivit formei legii trimise spre promulgare, se propunea înregistrarea utilizatorilor de cartele preplãtite, precum si colectarea si stocarea datelor acestora. În cazul utilizatorilor de internet, legea stipula cã datele acestora vor fi stocate pe o perioadã de sase luni de la data retinerii acestora. Curtea Constitutionalã a fost sesizatã, în iulie 2014, de Avocatul Poporului, si a admis obiectia de neconstitutionalitate, apreciind cã acest demers legislativ prin care datele cu caracter personal urmeazã a fi retinute, în mod continuu, timp de sase luni de la momentul generãrii acestor informatii, „ar aduce atingere principiului garantãrii si ocrotirii vietii intime familiale si private de cãtre autoritãtile publice, precum si principiului proportionalitãtii”. Si atunci, dacã legea nu prevede nimic, iar Curtea Constitutionalã spune cã se încalcã prevederile constitutionale când ti se înregistreazã numele la cartele pre-pay, de ce procedeazã cei de la Orange în asemenea mod? Probabil, pentru cã o companie de telefonie este mai puternicã decât statul român.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.