|

Scandal la Alexandru Vlahutã, prima comunã care rãmâne fãrã bani de salarii! | VIDEO

REVOLTÃTOR… De câteva zile, comuna Alexandru Vlahutã este în stare criticã. Riscã sã fie prima primãrie care se va închide, dupã ce conducerea PSD a Consiliului Judetean a refuzat constant sã dea bani acestei unitãti administrativ-teritorialã. Nu mai sunt bani de salarii, iar asistentii sociali nu si-au mai primit indemnizatiile, la fel ca si angajatii primãriei, astfel cã, ieri, s-a iscat un veritabil scandal pe holurile primãriei. „Am tot trimis adrese la Consiliul Judetean, am rugat colegii consilieri de la PNL sã tragã un semnal de alarmã asupra situatiei în care ne aflãm, dar nu am primit niciun leu. Cine si ce are cu oamenii din aceastã comunã, mi-e greu sã înteleg. Am primit, la finele lunii octombrie, o adresã de la Finante, prin care ni se atrage atentia asupra sumei de 400.000 de lei, privind viramentele neplãtite la bugetul de stat pe ultimele douã luni. Nu mai avem în cont decât vreo 40.000 de lei, de unde sã plãtesc? Iatã, vine si iarna, nici bani de salarii nu mai avem, iar de la judet nu primim niciun ajutor. Numai la salarii, am avea nevoie de 250.000 de lei, pânã la finele anului”, avertiza, în urmã cu câteva zile, primarul de la Al. Vlahutã. Buzatu, presedintele CJ Vaslui, prins cu campania electoralã si mai preocupat sã dea bani la primãriile PSD (care, oricum l-au trãdat) a refuzat sã dea bani la primãria condusã de un liberal. „Este a doua oarã când vin. Am fost pe data de 6 noiembrie, mi s-a spus cã nu sunt bani. Am venit a doua oarã, la copii le trebuie tratamente, bani de mâncare, bani de pachet”, a spus, plângând, un asistent social, care nu si-a putut primi indemnizatia din cauza lui Buzatu.

La finele lunii octombrie, primarul liberal de la Alexandru Vlahutã atrãgea atentia asupra situatiei critice în care se aflã institutia. „Ni s-a spus sã facem calculele cu salariile, cã ni se vor mai aloca sume pe parcursul anului, la rectificãri. Numai cã nu am primit deloc bani, nici în varã, nici în toamnã. Suntem disperati. Mai avem si un arierat de 50.000 de lei, situatia este foarte gravã”, spunea primarul Dãnut Cojocaru. Edilul spera cã va primi bani de la Consiliul Judetean desi, la fiecare sedintã de CJ, consilierii judeteni au fãcut amendamente, prin care cereau 100.000 sau 200.000 de lei pentru comuna Al. Vlahutã, însã de fiecare datã propunerile au fost respinse de tabãra consilierilor PSD-ALDE, pe motiv de “lasã, la sedinta viitoare…”. La sedinta de Consiliu Judetean de pe 31 octombrie, consilierii PNL au mai tras un semnal de alarmã, “Vã rugãm, domnule presedinte al CJ Vaslui, sã meditati asupra situatiei de la Alexandru Vlahutã. Nu mai au bani de salarii, nu au bani pentru a plãti datoriile, sunt într-o situatie limitã”, a spus consilierul PNL, Simona Polak. “Doamnã consilier, am datele de la Finante si cei de la Vlahutã au un excedent de 500.000 de lei, pot plãti toate datoriile. Nu mai veniti sã ne spuneti aici despre lucruri care nu se întâmplã”, spunea, cu arogantã, presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu. Iatã, însã, cã s-a ajuns la momentul în care primãria se pregãteste sã punã lacãtul pe usã. Asistentii sociali nu si-au primit banii de aproape o sãptãmânã de zile, pentru cã presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, împreunã cu consilierii judeteni ai PSD, au refuzat cu îndârjire sã aloce sumele necesare asistentei sociale.

Asistentii sociali plâng pe holurile primãriei din Al. Vlahutã

„Desi în sedinta Consiliului Judetean din 31 octombrie 2019 am solicitat o alocare pentru Al. Vlahutã, la un semn, consilierii PSD -ALDE au votat împotrivã. O fi corect asa? Astfel, pe 6 noiembrie, oamenii din Vlahutã nu si-au primit banii. Nu-i important acest lucru pentru conducerea Consiliului Judetean! Important este ca ei sã dea multi bani comunelor aducãtoare de voturi PSD. Si ,ca un ultim detaliu, dar important, la scrutinul din 10 noiembrie 2019, în comuna Alexandru Vlahutã, Klaus Iohannis a obtinut cel mai mare scor din judetul Vaslui si anume 51.76 la sutã dintre locuitorii comunei au ales sã-l sustina pe actualul presedinte al Romaniei pentru un al doilea mandat”, acuzã Simona Polak, consilier judetean PNL. Ieri, pe holurile primãriei din Al. Vlahutã a fost mare scandal. „Este a doua oarã când vin. Am fost pe data de 6, mi s-a spus cã nu sunt bani. Am venit a doua oarã, copiilor le trebuie tratamente, bani de mâncare, bani de pachet. Ne tot amânã de pe o zi pe alta, nu mai avem bani. Se lasã frigul, nu avem cu ce lua ghete, sã le luãm tratamentele la copii. Ce facem? Unde mergem? Trebuie sã ducem copiii la spital, pentru cã sunt copii cu probleme. Pânã acum, nu am avut probleme cu salariile, însã acum nu mai sunt bani. Ne amânã de pe o zi pe alta, cã nu sunt bani. Ce sã facem? Unde sã mergem, sã ni se dea drepturile la copii?”, au plâns asistatii sociali. Ca atare, Dumitru Buzatu ar trebui sã arate întelegere fatã de situatia de la Vlahutã si sã aloce bani si acolo, asa cum a fãcut pentru toate primãriile PSD.