|

Scandal mocnit la Oficiul Registrului Comertului Vaslui

Directorul Oficiului Registrului Comertului (ORC) din Vaslui, Cecilia Mihãilescu, a demisionat din functie, la începutul lunii noiembrie. Au circulat mai multe zvonuri, de atunci si pânã acum, cum cã directoarea a decis sã plece din functie la presiunile exercitate asupra sa de unii colegi care pândesc functia sa. Printre cei despre care s-a vorbit cã îi poartã sâmbetele directoarei ar fi un coleg de serviciu, Bogdan Sunã, cel care, la un moment dat, a detinut postul de director interimar în institutie, înainte de 2014, si care ar dori acum sã fie seful ORC. Cecilia Mihãilescu neagã toatã informatiile care circulã în jurul acestei eliberãri din functie – “nu mi-am dat demisia, ci doar am solicitat eliberarea din functia de director al Registrului Comertului”, spune ea – si afirmã cã îsi doreste sã se mute la Bucuresti, alãturi de sotul sãu, care lucreazã în Capitalã. Miza postului de director al acestei institutii, pentru persoanele care se luptã sã ajungã la acest rang, ar fi salariul de peste 10.000 de lei, lunar, mai ales cã Registrul Comertului face parte din Ministerul Justitiei.

Cecilia Mihãilescu si-a dat demisia din postul de director al ORC Vaslui începând cu data de 1 noiembrie. Abia vineri, pe 10 noiembrie, în Monitorul Oficial a apãrut aprobarea cererii de eliberare din functie, asa cã directoarea poate sã fie eliberatã din functie în orice moment. Înainte de a fi director, Cecilia Mihãilescu, Cici, cum îi spun colegii, a fost sef de serviciu Insolventã în cadrul ORC Vaslui, post de pe care ar dori acum sã plece la centru, la Registrul National. Dar, ce se petrece în spatele acestei demisii din functia de director al Registrului Comertului, un post plãtit regeste, cât salariul de presedinte al Consiliului Judetean? Circulã tot felul de informatii din interior, legate de presiunile si sabotajul permanent al unui sef de serviciu din institutie, Bogdan Sunã, care ar fi reclamat-o pe directoare în mai multe rânduri, la Bucuresti. Sunã este omul care, în urmã cu trei ani, ar fi ajuns chiar si pe postul de director interimar, câtã vreme nu era o persoanã numitã pe post, un personaj care ar face orice pentru a ajunge director, spun cei care îl cunosc. Culmea, prin functia pe care o detine acum, de sef serviciu în cadrul ORC, Sunã a crezut cã o va face pe Mihãilescu sã plece, pentru a fi el sef, mai ales cã salariul este extrem de motivant, de peste 10.000 lei, pe lunã.

Sabotatã de seful de serviciu Sunã, directoarea demisionarã nu recunoaste nimic

Colegii din Registrul Comertului sustin cã seful de serviciu Bogdan Sunã ar fi fãcut mai multe plângeri la Bucuresti. Cecilia Mihãilescu ar fi câstigat concursul de director ORC Vaslui pe bune, fãrã niciun sprijin politic, de aceea seful de serviciu si-ar fi propus sã o facã pe Mihãilescu sã plece din functie, cu tot felul de plângeri, sustin salariatii de la Registrul Comertului, inclusiv prin plângeri la Bucuresti. În ultimul an, mai sustin angajatii ORC, ar fi venit mai multe controale de la Bucuresti, care nu au descoperit nimic, însã aceste controale au fãcut-o pe directoare sã-si cearã eliberarea din functie. Cecilia Mihãilescu nu recunoaste presiunile fãcute de Sunã asupra sa, spunând cã vrea doar sã plece la Bucuresti, pentru a fi alãturi de sot. “Informatiile sunt eronate, nu plec la presiunile cuiva, am cerut eliberarea din functie doar pentru cã vreau sã fiu alãturi de sot, care are serviciul în Bucuresti. Vrem sã fim împreunã si am cerut eliberarea din functie, nu vreau sã plec de tot din sistem, doresc sã rãmân pe postul din care am ajuns director, de sef serviciu. Nu am avut mandat de 45 de zile, la eliberarea din functie, pe 1 noiembrie am trimis cererea la Bucuresti si vineri, pe 10 noiembrie, s-a publicat în Monitorul Oficial cererea mea de eliberare din functie, semnatã de Ministrul Justitiei. Pot pleca în orice moment din functie. Au fost unele discutii, însã niciuna de natura celor care se aud prin judet. Probabil cã aceia care au reclamat la dvs. acest caz sunt nemultumiti si supãrati de plecarea mea, dar vreau sã fiu alãturi de sot, care lucreazã de doi ani la Bucuresti”, explicã directoarea demisionarã de la ORC. Aceasta sustine cã au fost controale de la centru, din partea Corpului de Inspectie al directorului general al ORC, însã au fost doar controale de rutinã, nu verificãri care au apãrut în urma unor reclamatii. Dar, am aflat noi, lucrurile sunt cu mult mai complicate decât par la prima vedere.

Bogdan Sunã doreste sã se mute în biroul de director, însã mai are de asteptat

Toatã lumea cunoaste cã ieseanul Sunã este liberal, ca opinie politicã, fiind promovat mai ales în perioada în care PNL a condus Registrul Comertului. Ceva sau cineva l-a convins în ultima perioadã pe iesean sã-si reclame directoarea, pe motiv cã va ajunge el director la Vaslui. Dar, lucrurile nu stau deloc asa cum crede el. În locul Ceciliei Mihãilescu va veni o altã angajatã din cadrul ORC Vaslui, nicidecum Sunã. Nu stim însã cât de implicat este adjunctul de la Oficiul Registrului Comertului Vaslui si care sunt interesele sale în jurul acestui post de director, plãtit regeste de la bugetul de stat.