|

Scandal monstru la Perieni! Bătaie cu sticle, pumni și picioare! (VIDEO)

HRAM ÎNSÂNGERAT… Hramul de „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” de la Perieni s-a terminat cu o bătaie ca-n vestul sălbatic! Două grupări de tineri, una din Perieni și alta din Iana, și-au disputat supremația, încingând o „luptă” cu sticle în cap, pumni și picioare-n gură, totul terminându-se la spitalul din Bârlad și apoi la Neurochirurgie Iași! Protagoniștii s-au  lovit  orbește, dar erau atât de beți încât nu-și amintesc bine ce s-a întâmplat și care a fost „scânteia” disputei însângerate. Grupul de la Iana (trei bărbați), însoțiți de un individ din Perieni, au intrat  în  „Barul lui Sandu” cum este cunoscut  în Perieni, iar în câteva  clipe  s-au încăierați cu un grup de mai mulți bărbați din Perieni, aflați în bar! Două persoane din grupul  din Iana au fost lăsate late, pline de sânge, iar un bărbat  a scăpat cu fuga. „Gazda” celor din Iana se pare că ar fi fost cel care a atacat primul, iar rudele sale din Iana au fost „secerate” nevinovate. Poliția a identificat  agresorii  și  a  deschis dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Trei bărbați din comuna Iana, Vizante Gangu, Gheorghe Scântei și Florin Toma, au fost ieri, de „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, la o rudă în comuna Perieni, Florin Mihălceanu. Ajunși la vărul și cumătrul lor Florin Sex  așa cum i se  spune lui  Mihălceanu în comună, s-au pus gospodărește  pe petrecut, ca la hram! Au făcut un grătar  și au consumat din greu bere, vin, șampanie etc. În jurul orelor 20.30,  cei din comuna Iana, însoțiți  de Florin Mihălceanu, au ajuns în stația de autobuz, pentru a merge  acasă, iar până la sosirea microbuzului s-au gândit să intre în bar să mai consume o bere și să-și ia țigări. Când au intrat, Vizante Gangu și Gheorghe Scântei  s-au trezit atacați din senin (spun ei) de un grup de bărbați din Perieni,care  petrecea  de hramul localității,  în barul . Vizante a primit o sticlă în plină figură  și a căzut  inconștient la pământ, iar Gheorghe Scânteie, după ce și el a fost lovit cu o sticlă în moalele capului,  a căzut  jos, unde  i s-au „administrat” câteva picioare și câțiva pumni în gură, care l-au lăsat fără dinți și i-au rupt maxilarul. Florin Mihălceanu a altoit și el câțiva consăteni dar a primit înapoi  destui pumni și picioare până  aproape de leșin.  Văzând dezastrul făcut, „curajoșii” din Perieni au luat-o la sănătoasa, iar cei rămași au sunat la 112, la ambulanță și Poliție. A venit o singură ambulanță de la  Bârlad, pentru Vizante Gangu, iar Gheorghe Scântee și Florin Mihălceanu,  au ajuns cu o mașină personală  a unui cetățean din Perieni, la spitalul din Bârlad, unde au fost preluați de medicii de la CPU. Ciudat  este că,  la fața locului  nu a ajuns nici un polițist, ci doar Ambulanța! Consecința faptului că la posturile de poliție rurale se închide la ora 16.00, iar până dimineață sunt de serviciu doar 2-3 agenți de la Secția de Poliție Rurală 8 Iana, care merg în vreo 5-6 comune, la intervenții!

Bătuți cu „simț de răspundere”- o victimă este în stare gravă la Iași!

La CPU Bârlad  au  ajuns Vizante Gangu (Iana), Scântei Gheorghe (Iana) și Florin Mihălceanu zis Sex, din Perieni.

Cel mai grav este Gheorghe Scântei, care a rămas fără dinți  în gură, s-a ales cu capul  spart  și coastele fracturate.  „Bărbatul de 42 de ani din Iana, aajuns la CPU după o agresiune. A fost diagnosticat cu  <<Etilism acut, Traumatism  cranio-cerebral, Fractura sinus frontal, Fractura oase proprii nazale, Fractura sinus maxilar drept și stâng, Hemosinus>>. Este conștient și cooperant, stabil hemodinamic, a fost direcționat  către Clinica Buco-Maxilo-Facială din Iași și Clinica de Neurochirurgie Iași pentru evaluare.”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Urmează ca și gravitate, Vizante Gangu, de 34 de ani, care a luat peste față o sticlă de bere, fiindu-i afectat un ochi. „Bărbat din Iana, policontuzionat prin agresiune, traumatism cranio facial, hemoragie conjunctivală, plagă tăiată pleoapa superioară ochi stâng,” a menționat medicul Angelica Gramaticu, fiind trimis la domiciliu cu recomandări. Familia Lui Vizante Gangu a angajat un  avocat,  urmând a face plângere penală celor din Perieni, care l-au agresat pe Vizante fără motiv. Al treilea și cel mai puțin bătut este Florin Mihălceanu zis Sex, care a fost diagnosticat cu „Policontuzionat prin agresiune, traumatism cranio  cerebral  și contuzie  toraco – abdominală. A fost evaluat imagistic, chirurgical și neurologic, ulterior fiind  direcționat  către domiciliu”, a precizat medicul Angelica Gramaticu.

Ce spun cei agresați

„Am băut, am cumpărat o ladă de bere, șampanie, am făcut grătar… Am mers la bufet, era închis și am mers la bar la Sandu, așa cum îi zicem noi. Dând  să intre  vărul meu (Vizante – n.r.) și cu nașul  meu (Sânteie Ghe. – n.r.), i-au luat la bătaie,fără să facă niciun gest. Ne-au bătut pe toți, fără să schițăm un gest la gest! Eu am altercații cu vreo doi dintre ei, dar nu știu cine l-a bătut pe vărul meu, că erau acolo, muilți, și majori și minori. O să afle eu, că sunt camere la magazin. A venit poliția, ne-au luat declarații,depune plângere, nu iertăm nimic”, a spus amțit încă de alcool, Florin Mihălceanu.

„Noi am plecat de acasă de la Florin să ne luăm țigări și să luăm mașina până acasă. Când am intrat în barul acela, m-am trezit cu o sticlă în cap, am căzut jos și nu am mai știut nimic. Eu nu am avut nicio altercație cu nimeni, nu-i cunosc, nu i-am văzut în viața mea. M-am trezit în Salvare. Poliția nu mi-a luat încă declarații, doar lui cumătrul meu, Scânteie. Voi face plângere la poliție pentru că așa ceva eu nu am văzut de când sunt!”, a spus și Vizante Gangu.

Ce spune poliția

„În urma sesizării prin apel la 112 polițiștii s-au deplasat  la fața locului, au efectuat verificări și cercetări și au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de lovire sau alte violențe. În cauză urmează a fi stabilite împrejurările în care s-au produs aspectele sesizate, urmând a fi luate măsurile legale în consecință.”, a spus Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Urmează a fi indentificate toate persoanele aflate în localul respectiv, precum și participația fiecăruia la săvârșirea infracțiunii. Din surse oficiale am aflat că până  acum sunt deja  identificate șapte persoane din comuna Perieni, care urmează a fi audiate în cauză.