|

Scandal monstruos între o instituție și asistenții medicali ieșeni! Instituția este acuzată că a introdus un dosar de îngrijiri dificil de întocmit!

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Iași este acuzat în spațiul virtual de faptul că introducerea dosarului de îngrijiri ar fi fost o cerință din partea conducerii instituției. Acuzatorii susțin faptul că dosarul de îngrijiri îngreunează munca asistenților.

Asistenții fac și munca doctorilor

Reprezentanții OAMGMAMR Iași explica acuzatorilor din media de socializare faptul că dosarul de îngrijiri nu a fost o cerință a filialei din Iași ci mai degrabă o cerință a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). Conducerea OAMGMAMR susține că a elaborat și propus un dosar de îngrijiri ca răspuns al obligației impuse de ANMCS. Totodată, aceștia spun că acest tip de dosar de îngrijiri este de mult timp utilizat în alte state și are scopul de a monitoriza activitatea asistentului medical, considerat membru activ al echipei medicale. Tot în favoarea elaborării dosarului de îngrijiri, reprezentanții susțin că reprezintă un beneficiu pentru asistenți și nu o povară, deoarece va putea reprezenta o apărare eficient împotriva posibilelor acuzații de malpraxis. Membrii principali ai OAMGMAMR susțin că sunt mulți asistenți care îndeplinesc sarcini în afara competențelor și obligațiilor prevăzute prin fișa postului …https://www.bzi.ro/scandal-monstruos-intre-o-institutie-si-asistentii-medicali-ieseni-institutia-este-acuzata-ca-a-introdus-un-dosar-de-ingrijiri-dificil-de-intocmit-3820768