|

Schimb dur de replici între “guraliva” Olguţa Vasilescu şi ministrul Cîţu “care a iesit ca mâțu să miorlaie că vine austeritatea”

Ministrul Florin Cîţu a anuţat, joi, dezastrul găsit bugetul României după preluarea mandatului de la Eugen Teodorovici şi a ameninţat că va sesiza organele penale. Pe lângă Teodorovici, Cîţu a criticat-o dur şi pe Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, pe care a numit-o guralivă, căreia i-a reproşat că nu a auzit-o niciodată vorbind despre gaura de 2 miliarde de la neplata contribuţiilor. Imediat a venit şi replica Liei Olguţa Vasilescu: “Nu ati vazut nimic pana acum, habarnistilor! Credeti ca nu vom avea reactie cand vedem cum va bateti joc de munca noastra si de toate categoriile sociale? Pregateste-ti blana ca vad ca te mananca!”

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că, după preluarea mandatului, a descoperit un deficit de 2 miliarde de lei la bugetul de asigurări sociale de stat, după 10 luni, provenit din neplata contribuţiilor.

“Pe partea fiscală derogările au fost o problemă, apoi aşa-numita revoluţie fiscală prin transferul contribuţiilor. Multe dintre salarii au scăzut, au fost zeci de mii de exemple. Avem jumătate dintre companiile din sectorul privat care nu au transferat contribuţiile pentru că Ordonanţa este încă în Parlament şi nu se ştie ce se va întâmpla. Acesta este un efect. Am descoperit un alt efect pervers al acestei revoluţii, avem o gaură de 2 miliarde de lei la Bugetul de asigurări sociale de stat prin neplata contribuţiilor. Asta la 10 luni doar. Nu am auzit-o niciodată pe Olguţa Vasilescu, care astăzi este foarte guralivă şi vine şi ne dă lecţii, deci Olguţa guraliva nu a zis nimic de aceste 2 miliarde şi nu a zis nimic de ce nu le-a colectat”, a subliniat Cîţu.

Olguţa Vasilescu i-a răspuns pe Facebook.

“Să ii raspundem si ministrului CÎțu care a iesit azi ca mâțu sa miorlaie ca vine austeritatea peste romani din cauză de PSD, desi guverneaza ei…
1. Se plange de un deficit de sub 3 mld lei la pensii anul acesta. Cand noi am preluat guvernarea, acest deficit era de 16 mld lei. Dupa mintea Cîțului e mai rău acum…
2. Tocmai transferul contributiilor pe care il contesta PNL, fiindca nu au cum sa recunoasca faptul ca ieseau degeaba in piata la proteste cand noi aveam dreptate sa facem aceasta inginerie, a ajutat la scaderea deficitului si la capacitatea statului de a majora punctul de pensie. Pentru ca pensiile nu au crescut din imprumuturi, ci din mai buna colectare la buget ca urmare a transferului contributiilor.
3. Ca sa elimine TOTAL deficitul la pensii, trebuie inchis cercul si adoptata legea lui Teodorovici care prevede reincriminarea infractiunii de stopaj la sursa, fiindca sunt inca multi angajatori care nu varsa contributiile desi acestea reprezinta acum banii angajatilor si e furt ceea ce fac.
4. Cîțu nu isi cunoaste nici macar atributiile ca ministru de Finante. El ma acuza pe mine, ministrul Muncii, de proasta colectare a contributiilor. Apocalipticule, e fix jobul tau ca ministru de FINANTE, pentru asta te platim! … https://www.romaniatv.net/schimb-dur-de-replici-intre-guraliva-olguta-vasilescu-si-ministrul-citu-care-a-iesit-ca-ma-u-sa-miorlaie-ca-vine-austeritatea_497891.html