|

Se caută piromanii politici de la Tulnici

*Campania electorală din Tulnici tinde să repete şablonul violent şi murdar de la alegerile parţiale de vara trecută * cele două autotrenuri arse înseamnă pagubă de zeci de mii de euro * cel al obştii nu era asigurat

Taberele politice combatante la Tulnici, APV şi USL, dau vina una pe cealaltă pentru incendiul provocat la tiruri, unul aparţinand Obştii de Moşneni Tulnici, iar celălalt al unei firme de transport din localitate. Cele două maşini erau oprite în parcarea de langă o benzinărie de la intrarea în comună. Explozia de la cele două maşini de joi dimineaţa ar fi putut provoca o tragedie în cazul în care focul s-ar fi extins şi la rezervoarele de carburant. “Noi am ajuns în jurul orei 3.00 la faţa locului. Tirul nostru a ars în totalitate şi focul s-a extins şi la un cap tractor din apropiere. Nu am idee cine ar fi putut pune focul, nu vreau să fac nicio acuzaţie. Nu aveam asigurare Casco. Vom face plangere penală şi vrem să se identifice făptaşul. Adversarii noştri politici ne-au ameninţat cu puşcăria, trăim ameninţările de două săptămani, numai presiune şi teroare”, ne-a spus Alin Olteanu, preşedintele Obştii de Moşneni Tulnici. Acesta este candidat din partea APV la Consiliul Local Tulnici. În replică, primarul PSD Valentin Baznă acuză APV-ul că şi-ar fi dat singur foc la maşini pentru a înscena incendiul USL-ului. Totuşi, ipoteza aceasta nu ar sta în picioare pentru că al doilea cap tractor care a ars aparţine firmei unui amic chiar de-ai primarului social democrat. “A fost o mană criminală, să arunce cu noroi în mine şi în USL. Făptaşul sigur este din gaşca PDL. Se va cerceta. Explozia a fost la benzinărie la Edy Oil, au ars două tiruri, unul al Obştii, iar al doilea este al unui prieten de-al meu. Tirurile de ani de zile sunt parcate acolo şi, pană acum, nu s-a întamplat nimic. Cu ocazia asta să se ancheteze de către Poliţie, Procuratură, organele statului, cat mai urgent, să se vadă cine sunt oameni răi din comuna asta”, ne-a spus şi primarul Valentin Baznă.

Candidatul APV dă vina pe USL

Candidatul la Primăria Tulnici, Corneliu Negru, din partea APV, a aruncat vina pe adversarii politici, adică USL, pentru incendierea autotrenurilor, mai ales că între cele două tabere s-au derulat mai multe meciuri în ultima vreme. “Din procesul verbal al celor de la ISU rezultă că incendiul a fost provocat de o persoană necunoscută. Din discuţiile care sunt în comunitate tragem concluzia că adversarii noştri politici sunt vinovaţi. Cei de la USL umblă numai cu mizerii de cand a început campania”, a spus Negru. Procurorii Parchetului de pe langă Judecătoria Focşani au înregistrat deja dosarul în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, după cum a confirmat ieri purtătorul de cuvant al instituţiei. Cercetarea intră în sarcina poliţiştilor urmand ca, la final, să fie propusă şi o soluţie legală în acest caz. Masini asemănătoare celor arse la Tulnici se vand pe internet cu cateva zeci de mii de euro.

Întruniri cu agenţii economici în Tulnici

Campania electorală din comuna de munte tinde să repete şablonul violent şi murdar de vara trecută, cand au fost alegeri pentru Primăria din comună, cand s-au înfruntat Alin Olteanu (PDL) şi Valentin Baznă (independent trecut la PSD). Surse din randul consilierilor locali din Tulnici susţin că Marian Oprişan a fost în aceste zile pe acolo şi că ar fi ameninţat că se vor face schimbări în conducerea Taberei Gălăciuc, dar şi la Şcoala Tulnici. Ambele instituţii sunt conduse de rude ale lui Alin Olteanu. Nicu Olteanu, administrator la tabără, a fost atenţionat că va fi chemat să îşi dea demisia.

Oprişan a inspectat blocul fantomă din faţa Primăriei Tulnici, imobil care aparţine CJ şi care este lăsat de ani de zile în paragină

În încercarea de a caştiga simpatia electoratului, Oprişan ar fi inspectat blocul fantomă din faţa Primăriei Tulnici, imobil care aparţine CJ Vrancea şi care este lăsat de ani de zile în paragină din dezinteres şi lipsă de bani. De altfel, ieri, la ora 18.00, la un hotel din Lepşa au fost convocaţi de către primarul Baznă şi PSD agenţii economici din comună. “Eu i-am chemat pe toţi agenţii economici, la ora 18.00, pentru a le spune măsurile propuse de noi”, ne-a confirmat Baznă. Surse politice spuneau că la întalnire era aşteptat şi baronul Oprişan, pentru o mai bună persuasiune.

www.ziaruldevrancea.ro