|

FC Vaslui merge mai departe cu gânduri mari

INTERVIU…Dragos Iftime, presedintele executiv al clubului anuntã revolutia la FC Vaslui. Sapte transferuri bombã pentru ca Vasluiul sã ocupe un loc de Europa League iar la anul sã atace titlul.

PLANURI…FC Vaslui porneste cu gânduri mari în noul an. Presedintele executiv al clubului, Dragos Iftime a dezvãluit câteva din planurile pe care conducerea admistrativã le-a pus la punct atât pentru retur cât si pentru sezonul urmãtor. Întinerirea echipei si atragerea de noi sponsori sunt câtiva dintre pilonii care, potrivit conducerii, vor contribui la câstigarea titlului anul viitor. FC Vaslui a angajat scouteri pentru a gãsi câtiva jucãtori de marcã, acestia având ca obiectiv participare în Europa League la finalul returului si câstigarea titlului anul viitor.

- Domnule Iftime, cu ce gânduri porneste echipa la drum în noul an ?

- Gânduri numai de bine. Tocmai am încheiat un an calendaristic bun pentru clubul nostru. Am reusit pentru prima datã sã iesim pe plus din punct de vedere financiar, iar în plan sportiv am ajuns pe locul 6, la numai 5 puncte de un loc de cupe europene. Stabilitatea financiarã este foarte importantã pentru orice echipã de fotbal, pentru cã odatã cu ea, vine si linistea necesarã realizãrii de performante. Acesta este motivul pentru care, pe viitor, ne orientãm spre jucãtori tineri, cu salarii normale care vor primi bonusuri în functie de performantã. Dacã vreti putem lua exemplu experimentului Madson, care, desi nu are un salariu foarte mare este un jucãtor de bazã în echipa noastrã.

- Cum veti proceda în noul an sã obtineti profit dar si performante pe plan sportiv ?

-Încã din varã, FC Vaslui a renuntat la contractele mari încheiate cu jucãtorii care nu au confirmat. Aceastã abordare o vom avea în continuare, dar sumele alocate jucãtorilor nu vor scãdea deloc. Ele se vor duce în stimularea performantei, prin bonusuri de obiectiv.

- Apropo de obiective, se mai gândeste Vasluiul la cupele europene în sezonul acesta ?

-Bineînteles. Dacã ne uitãm în clasament suntem la cinci puncte în spatele Pandurilor, ocupanta locului patru. E echipa pe care am bãtut-o în deplasare, iar un rezultat pozitiv acasã, ne-ar avantaja în lupta directã. Totul depinde de noi. Iar de la anul urmãrim sã intrãm din nou în lupta pentru titlu.

- Urmeazã un retur de foc, în care 6-7 echipe se vor bate pentru locurile 1-4. Pentru a face fatã, Vasluiului îi trebuie un stagiu de pregãtire puternic, dar si câteva transferuri de marcã. Din acest punct de vedere, care sunt planurile ?

Marcos Antonio Pietra Madson

Marcos Antonio Pietra Santos

- Într-adevãr, trebuie sã recunoastem cã în acest tur am stat cam prost în ceea ce priveste conditia fizicã a jucãtorilor. Lucrurile s-au mai îmbunãtãtit odatã cu venirea lui Ciobotariu, dar este loc de mai bine. De aceea, dupã reunire, echipa va pleca în Antalya, acolo unde o asteaptã douã stagii de pregãtire foarte puternice. Din ce mi s-a confirmat pânã acum, vom juca o serie de amicale cu echipe de top din Europa, FC Anji, Kuban Krasnodar, Trencin, Sheriff Tiraspol Maribor, Wisla Cracovia. La capitolul transferuri, am deschis colaborãri cu mai multi scouteri, si îl avem din nou alãturi de noi pe impresarul care i-a adus pe Adailton, Costly si Gladstone la Vaslui.
Vor veni sapte jucãtori, cu patru dintre ei suntem în discutii avansate chiar în momentul în care vorbim. Nu vã pot da nume, dar vã pot spune cã sunt patru internationali de tineret din strãinãtate, titulari la echipele nationale.
Ãsta e un alt obiectiv pe care ni l-am propus sã-l atingem din mers, întinerirea lotului. În stagiul din Antalya vor veni în probe fratele lui Madson si fratele lui Mike, jucãtori despre care avem referinte foarte bune. Primul evolueazã pe postul de mijlocas ofensiv în campionatul Braziliei, în timp ce al doilea este vârf în campionatul Africii de Sud. Dacã vor confirma, cu sigurantã vor deveni jucãtorii nostri.

- Vã trebuie si un buget pe mãsurã pentru a realiza aceste mutãri.

- Asa cum v-am mai spus, clubul si-a schimbat strategia. Nu mai aruncãm cu bani pe fereastrã asigurând salarii exorbitante, ci vom merge pe stimularea performantei. Toti jucãtorii care vor fi adusi vor sti acest lucru ! Însã la capitolul transferuri încercãm sã achizitionãm doi pioni importanti. Este vorba de douã companii puternice, doi sponsori care vor asigura un buget linistitor. Suntem în discutii si cu ei iar pânã la semnarea întelegerilor nu pot sã vã dau mai multe amãnunte.