spot_imgspot_img
9.1 C
Vaslui
26-apr.-2024

Se pregãteste trierea celor 20.000 de functionari publici din judetul Vaslui

- Advertisement -

EPURARE BUGETARÃ… Asa cum anuntam sãptãmâna trecutã, Guvernul intentioneazã sã mai elimine din sistem o parte dintre bugetari, dupã ce a realizat cã nu are destui bani pentru a plãti aparatul bugetar, la salariile uriase decise anul trecut. Cei 20.000 de bugetari din judet vor trece prin mari emotii, în urmãtoarele luni, pentru cã Guvernul le-a pus gând rãu. În sedinta de astãzi, se va lua o decizie care va da frisoane multor bugetari din judet, prin care se vor constitui în toate institutiile bugetare comisii de evaluare a performantelor functionarilor publici. Evaluarea anualã a performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici se va realiza pentru un an calendaristic, în perioada cuprinsã între 1 si 31 ianuarie din anul urmãtor perioadei evaluate, pentru toti functionarii publici care au desfãsurat efectiv activitate de minimum 6 luni în anul calendaristic pentru care se realizeazã evaluarea.

Sunt si situatii în care se va face evaluarea partialã a performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici, pentru o altã perioadã decât cea de un an calendaristic, în câteva situatii: la modificarea, suspendarea si încetarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici în conditiile legii, dacã perioada efectiv lucratã este de cel putin 30 de zile consecutive; la modificarea, suspendarea si încetarea raportului de serviciu sau, dupã caz, a raportului de muncã al evaluatorului în conditiile legii, dacã perioada efectiv coordonatã este de cel putin 30 de zile consecutive; atunci când pe parcursul perioadei evaluate functionarul public este promovat în clasã sau în grad profesional. Evaluarea partialã se realizeazã în termen de 10 zile lucrãtoare de la data intervenirii situatiilor prevãzute mai sus și va fi luatã în considerare la evaluarea anualã.

Tot ce trebuie sã stiti despre evaluare

Multi bugetari din judetul Vaslui se întreabã, cel mai probabil, în ce mod vor fi testati si cum li se vor acorda calificativele. Evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici se va realiza pe baza unor etape: completarea raportului de evaluare a performantelor profesionale individuale de cãtre evaluator; interviul; contrasemnarea raportului de evaluare. Raportul de evaluare a performantelor profesionale individuale este un document distinct, în care evaluatorul acordã note pentru fiecare componentã a evaluãrii, stabilește punctajul final și calificativul acordat, consemneazã rezultatele deosebite ale functionarului public, dificultãtile obiective întâmpinate de acesta în perioada evaluatã si orice alte observatii pe care le considerã relevante. Interviul este o discutie între evaluator și functionarul public evaluat în cadrul cãreia se aduce la cunoștinta functionarului public evaluat continutul raportului de evaluare a performantelor profesionale individuale, se discutã aspectele cuprinse în acesta și se semneazã si dateazã raportul de evaluare de cãtre evaluator si de functionarul public evaluat.

Dacã primiti între 1 si 2, zburati din functia publicã!

Nota 1 reprezintã nivelul minim de atingere a fiecãruia dintre obiectivele individuale în raport cu indicatorii de performantã si, respectiv, nivelul minim apreciat de îndeplinire a fiecãruia dintre criteriile de performantã, iar nota 5 reprezintã nivelul maxim, sustin cei de la Guvern, care au pregãtit deja marea triere. În urma evaluãrii performantelor profesionale individuale, functionarului public i se acordã unul dintre urmãtoarele calificative: „foarte bine”, „bine”, „satisfãcãtor”, „nesatisfãcãtor”. Acordarea calificativelor se va face pe baza punctajului final al evaluãrii anuale, dupã cum urmeazã: a) pentru un punctaj între 1,00-2,00 se acordã calificativul „nesatisfãcãtor”; b) pentru un punctaj între 2,01-3,50 se acordã calificativul „satisfãcãtor”; c) pentru un punctaj între 3,51-4,50 se acordã calificativul „bine”; d) pentru un punctaj între 4,51-5,00 se acordã calificativul „foarte bine”. „Cred cã e de bun simt sã te gândesti (la o reformã a aparatului bugetar – n.r.) pentru cã ne dorim cu totii o administratie si centralã si localã eficientã. Asta înseamnã sã ai oameni nu foarte multi, exact cât trebuie, mai bine plãtiti sunt deja, legea existã si, ca sã fie mai eficienti, repet, cât trebuie. Nu unul munceste si trei pe lângã el stau”, a spus ministrul Finantelor Publice, sãptãmâna trecutã, referindu-se la aceste evaluãri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.