|

Se reia asfaltarea la Pachetul de 20 de strãzi din Bârlad! (FOTO)

CLARIFICÃRI… S-au reluat lucrãrile de asfaltare în totalitate a unui numãr de 20 de strãzi, inclusiv alei, parcãri si fundãturi de zonã. Proiectul (demarat în noiembrie 2019), care însumeazã 10 kilometri liniari de covor asfaltic, este unul dintre cele mai ambitioase, pe care actuala administratie si le-a propus pentru localitate. Finantarea este asiguratã exclusiv de la bugetul local si are o valoare de peste 10,7 milioane lei. „În primul rând, conform fiselor de buget, care sunt publice, municipiul Bârlad nu a primit niciun leu de la guvernul PSD, la ultimele trei rectificãri consecutive din 2019. Din contrã, am fost mereu <<atentionati>> cã am avea excedent!”, precizeazã primarul Dumitru Boros, în replicã la stirile publicate pe internet.

Primele strãzi din acest pachet (G-ral Naumescu, Mihail Kogãlniceanu, Siret si aleea de legãturã dintre aceste ultime douã artere) au fost asfaltate încã de anul trecut. Astãzi au reînceput lucrãrile, cu strada I. C. Brãtianu. Întrucât proiectul a stârnit anumite reactii, care induc opinia publicã în eroare, primarul Dumitru Boros a fãcut o serie de precizãri menite a preveni propagarea de informatii false.

„În primul rând, conform fiselor de buget, care sunt publice, municipiul Bârlad nu a primit niciun leu de la guvernul PSD, la ultimele trei rectificãri consecutive din 2019. Din contrã, am fost mereu <<atentionati>> cã am avea excedent! Anul acesta însã, în oglindã, se poate vedea cã actualul guvern ne-a alocat deja 4,1 milioane lei, pentru a completa bugetele afectate de cheltuielile generate de situatia de crizã în care am fost. Apoi, pe 11 iulie 2019 am aprobat indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local si abia pe 11 noiembrie s-a semnat contractul. Anul trecut s-au asfaltat trei strãzi si o alee de legãturã, din acest pachet iar anul acesta, astãzi, s-au reluat lucrãrile cu I. C. Brãtianu, dupã ce pânã acum s-au ridicat capacele pe toate strãzile din contract. Tot anul acesta, prin diferite jocuri politice, mergând, cum au mers patru ani, doar pe considerendul <<Hai sã-l blocãm, sã amânãm, sã tergiversãm orice proiect!>>, consilierii locali PSD au blocat activitatea Consiliului Local pe toate proiectele de patrimoniu. Asta tocmai în ideea de a nu se continua aceste asfaltãri pânã dupã alegeri. Ghinion! Campania s-a amânat iar asfaltãrile tot vor fi fãcute, cu sau fãrã voia lor!”, a precizat primarul Dumitru Boros.

„Trebuie sã ai tupeu sã minti în halul acesta!”

Primarul Dumitru Boros a mai venit si cu alte precizãri, având în vedere cã PSD a iesit public pe paginile de socializare, prin care îsi asumã asfaltarea celor 20 de strãzi, spunând cã s-au tinuit de cuvânt si ei asfalteazã Bârladul!

„Mai trebuie sã se stie cã despre acest proiect, de o asemenea anvergurã, cu 20 de strãzi asfaltate de-odatã, nu a vorbit niciun fost primar, pânã în primãvara anului 2019. Dar, pentru cã eu mi l-am asumat, l-am promovat, l-am adus în dezbatere si am identificat si resurse financiare, acum trebuie sã ai tupeu maxim sã afirmi cã PSD-ul asfalteazã Bârladul. Când, de fapt, cei de la PSD stiu foarte bine cã doar piedici ne-au pus, numai sã nu se facã nimic în acest oras! E bine sã se mai stie cã imaginea si-o cîstigã doar oamenii care muncesc, nu cei care apar prin fotografii, doar pentru a manipula si dezinforma”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim cã acest proiect amplu vine în continuarea unui alt proiect demarat recent, si anume asfaltarea si modernizarea altor 9 strãzi, respectiv Cerbului, Muzelor, Brâncoveanu, Aurel Vlaicu, Stefan Neagoe, Gheorghe Emandi, Opanez, Grivitei si Ioan Codrescu”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Detaliile tehnice ale proiectului si lista completã a strãzilor

Iatã ce strãzi se asfalteazã si ce lungime are fiecare : Nicolae Iorga 485 m, Hotin 450 m, Lirei 750 m, Vasile Lupu 855 m, Stefan Procopiu 240 m, Siret 230m, I.C. Brãtianu 1.200 m, Gheorghe Doja 565 m, Popa Sapcã 350 m, Carpati 731 m, Vãrãriei 780 m, Gheorghe Vrabie 258 m, General Naumescu +Alei 250 m, Vergeze (Emil Gârleanu) + Alei 600 m, Aleea Parc + Alei 450m, Republicii (spate Berlin Gradinã) 320 m, Mihail Kogalniceanu 260 m, Dr. Codrescu 320 m, Suceava 415 m, Episcop Iacov Antonovici 360 m, Altele (alei, parcãri, fundãturi zonã) 131 m.
TOTAL 10.000 m (10 km). Valoarea totalã alocatã realizãrii lucrãrilor este de 10.717.080 lei (inclusiv TVA), din care 10.085.122 lei, cu TVA, reprezentând Constructii + Montaj, esalonatã pe durata de implementare prevãzutã de 12 luni, astfel: pentru 2019 – 6.250.000 lei (inclusiv TVA) si pentru 2020 – 4.467.080 (inclusiv TVA). Finantarea si durata estimatã de realizare: durata de implementare a lucrãrilor: 12 luni, din care 10 luni pentru executie. Finantarea se va asigura de la bugetul local. Caracteristici fizice principale: lungime – 10.000 ml (10 km); suprafata pe care se vor asterne covoarele asfaltice – aprox. 75.000 mp; înlocuire borduri – 1.965 ml.