|

Se schimbă legea cu 51% produse româneşti în magazine

România va schimba legea care obligă magazinele să vândă cel puţin 51 la sută produse româneşti pentru a evita sancţiunile Comisiei Europene.

România va schimba legea care obligă magazinele să vândă cel puţin 51 la sută produse româneşti pentru a evita sancţiunile Comisiei Europene. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Ioan Munteanu, potrivit stiri.tvr.ro.

Trei articole din lege trebuie modificate, a spus deputatul. Primul vizează obligarea magazinelor să facă publicitate gratuită producătorilor în parcările proprii.

Al doilea se referă la existenţa unor spaţii şi denumiri speciale pentru produsele româneşti, iar cel de-al treilea se ocupă de procentajul de 51% produse româneşti la raft provenite din lanţul scurt.

Comisia Europeană (CE) a lansat proceduri de infrigement împotriva României şi Ungariei în privinţa comerţului cu amănuntul la produselor agricole şi alimentare, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. Conform reglementărilor UE restricţionarea acestor libertăţi este permisă numai când există o necesitate justificată de protejare de prim rang a interesului public, cum ar fi sănătatea publică.

sursa: https://www.realitatea.net/se-schimba-legea-cu-51prc-produse-romanesti-in-magazine_2033594.html