|

Searã în Chicago, cu bobocii de la Racovitã. Bianca si Daniel, marii câstigãtori | FOTO

MISS&MISTER BOBOC… Atmosferã spectaculoasã, joi seara, la Casa de Culturã “Constantin Tãnase”, acolo unde s-a desfãsurat editia 2019 a Balului Bobocilor LER (Liceul “Emil Racovitã”) 2019. Cei mai frumosi elevi de clasa a IX-a si-au dat întâlnire în cadrul traditionalului bal al bobocilor, cu mizã importantã: premii surprizã si titluri râvnite de aproape toti liceenii. Cei 14 concurenti participanti si-au pus în joc calitãtile artistice si intelectuale, iar la sfârsitul celor patru probe, juriul a deliberat: Bianca Morosanu si Daniel Rusu au fost desemnati Miss, respectiv Mister LER 2019. Seara a continuat într-un club din Vaslui, acolo unde tinerii s-au distrat alãturi de colegi si prieteni.

Sapte perechi de boboci de la Liceul “Emil Racovitã” au cãlãtorit imaginar pânã în Chicago si au adus de acolo atmosfera spectaculoasã a orasului american de pe malul lacului Michigan. Este vorba despre Elena Secueanu si Sebastian Gheorghe, Mãlina Simion si Claudiu Mocanu, Diana Pântea si Bogdan Pãduraru, Mihaela Rangu si Stefan Stirbu, Raluca Filaret si Sebastian Stan, Carina Filip si Paul Todericã, Bianca Morosanu si Daniel Rusu.

Probã de creativitate pentru bobocii de la “Racovitã”

Cei 14 concurenti s-au prezentat în versuri cu rimã si ritm aproape perfecte, au dansat pe diferite genuri de muzicã si si-au prezentat calitãtile si aptitudinile în cadrul probei la alegere. Organizatorii balului au renuntat la traditionala probã de culturã generalã si au adus în schimb altã probã, cea de creativitate, în cadrul cãreia concurentii trebuiau sã construiascã pe loc versuri cu rimã pornind de la cuvintele scrise pe un biletel extras dintr-un bol. Iatã câteva exemple: tigarã, chitarã, show, sacou – “Am luat o tigarã/Si am cântat la chitarã/Am fost la un show/Si m-am îmbrãcat în sacou”; microfon, afon, limuzinã, cortinã – “Cânt la microfon/Chiar dacã sunt afon/Afarã mã asteaptã o limuzinã/Dupã ce se trage aceastã cortinã”; senzual, original, baston, papion – “În seara asta a fost un show senzual/Cu toate cã a fost original/Partenerul meu, cu un baston/El, în sacou, cu un papion”; paiete, cochete, scenã, antenã – “Este plin de fete cochete/Toate îmbrãcate în paiete/Ele danseazã pe scenã/Sper cã se vede bine la Antenã”.

Mihaela Rangu si Paul Todericã, Miss&Mister Popularitate LER 2019

CAMPIONI…La sfârsitul celor patru probe, juriul a deliberat cu greu. “Bobocii de anul acesta ne-au dus în lumea visului american, fapt pentru care tin foarte mult sã-i felicit. Misiunea juriului a fost grea si foarte grea. Avertismentul dat de colegii din anii mai mari chiar a fost adevãrat”, a declarat în cadrul evenimentului presedintele juriului, profesorul Constantin Hotoleanu. Titlurile de Miss, respectiv Mister LER 2019 au revenit bobocilor Bianca Morosanu si Daniel Rusu. Pe locul II s-au clasat Raluca Filaret si Sebastian Stan, iar pe locul III – Diana Pântea si Claudiu Mocanu. De asemenea, juriul a mai acordat câteva premii: titlurile Miss si Mister Carismã au revenit concurentilor Mãlina Simion si Sebastian Gheorghe, titlurile Miss si Mister Originalitate – Carina Filip si Stefan Stirbu, titlurile Miss si Mister Popularitate – Mihaela Rangu si Paul Todericã.