spot_imgspot_img
9.4 C
Vaslui
26-apr.-2024

Sef la Politia Vaslui, un politist dator vândut infractorilor din Bârlad

- Advertisement -

Interlopii din Bârlad atacã Vasluiul!

MUTARE OTRÃVITÃ…A luat 50.000 de euro împrumut, fãrã dobândã si cu scandentã în 2028, de la cei mai de temuti interlopi din Bârlad si acum vine pe cai mari, sef la Politia din Vaslui

TRANSFER SINUCIGAS…Vasluiul primeste o loviturã necrutãtoare. Cu onor, Ministerul de Interne aduce în cel mai linistit oras din Moldova un sef de politie controversat si amic cu interlopii cei mai de temuti din Bârlad. Comisarul sef Cãtãlin Ioan Bejinaru Manoilã, fost sef al Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Bârlad va fi numit seful Politiei Vaslui. Acesta, cât a pãstorit Serviciul însãrcinat cu investigatiile criminale a reusit o performantã unicã. A crescut infractionalitatea în orasul sãu la cote alarmante, iar averea sa s-a „umflat” cu împrumuturi de la infractori. Ziarul nostru a scris zeci de articole despre acest politist controversat, dar toate anchetele interne au fost clasate, iar redactorii nostri cu procese în instantã. DIICOT-ul, FBI, DNA au semnalat cã acest politist a fost împrumutat cu sume uriase (50.000 de euro) de infractori pe care-i suspecteazã de fapte grave, iar Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui claseazã pe bandã rulantã dosarele, spunând cã faptele au o vechime mai mare de un an. Si dosarele ajunse la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui stagneazã. În schimb politistul Bejinaru, cu conturile umflate de interlopul „Bebe” Cordas are prioritate la Vaslui. Cum la Bârlad s-au vãzut de toate, droguri la discretie, prostitutie în licee de top si fete vândute retelelor internationale de prostitutie, ne asteptãm si la Vaslui sã înfloreascã acest gen de „afaceri”. Respect pentru politistii de la Crimã Organizatã si Investigatii Criminale din Vaslui care s-au pensionat, pentru cã au ferit orasul, pânã acum, de rele. Sã vedem cum va aratã de acum Vasluiul sub „domnia” lui Cãtãlin Ioan Bejinaru.

Surprizã de proportii, comisarul sef Cãtãlin-Ioan Bejinaru-Manoilã, „prietenul” si „copilul luat de crescut” al interlopilor bârlãdeni a cîstigat concursul organizat pe 19 iulie de Inspectoratul de Politie al Judetului, pentru functia de sef al Politiei Municipale Vaslui. Iatã, asadar cã lumea interlopã din Bârlad atacã si orasul Vaslui, un loc în care infractionalitatea criminalã nu a cunoscut culmile atinse la Bârlad în timpul în care sef al Biroului de Investigatii Criminale, era acest politist. Este de asteptat ca sub „domnia” sa, la Vaslui, sã înfloreascã afacerile interlopilor asa cum s-a întâmplat în orasul vecin. Interesant este si faptul cã a concurat pe acest post tocmai cu omul care în trecut a fost numit sef interimar la Politia Bârlad si care s-a întors cu coada între picioare la Vaslui. Bejinaru a fost admis cu nota 7,08, în timp ce fostul sef interimar de la Bârlad, cms. Ionel Nane a obtinut doar nota 5,01. Astfel, bârlãdeanul Cãtãlin-Ioan Bejinaru-Manoilã urmeazã a fi instalat în functia de sef al Politiei Municipiului Vaslui, dupã ce Inspectoratul General al Politiei Române va transmite ordinului de numire în functie. Noul sef al Politiei vasluiene este sigurul ofiter din structurile IPJ care detine titlul de doctor, dar si singurul care a recunoscut în declaratia de avere cã a împumutat bani de la interlopi. Si nu unii oarecare, ci „doctori” în furturi din bancomate.

Bejinaru a recunoscut cã a împrumutat 25.000 de euro de la Cordas, procurorul DNA a gãsit 50.000 de euro împrumutati!

În anul 2017, ziarul nostru a scris cu lux de amãnunte despre faptele mãrete ale cms. sef Bejinaru, pe atunci seful Biroului de Investigatii Criminale Bârlad, dar mai ales despre datorie de 25.000 de euro fatã de Marius Cordas, cunoscut ca un infractor condamnat pentru clonare de carduri, de cãtre Tribunalul Galati. Este acelasi individ suspectat cã a condus reteaua de „clonatori” de carduri, cu care s-au scos sume imense, de peste 42 de milioane de euro, din conturile clientilor bãncilor din SUA si Oman, caz peste care s-a pus batista. Actiunea a fost dirijatã chiar de FBI, anchetatorii din SUA s-au deplasat la Bârlad pentru a investiga acest mega furt. Dar totul s-a stins ca prin minune si ancheta nu s-a mai finalizat. Dovada cã politistul lua bani cu împrumut de la interlopi a apãrut chiar în declaratia sa de avere din anul 2014, dar nu a atras atentia celor de la SIPI (n.r. serviciu de protectie internã din Politie). S-au sesizat doar dupã ce ziarul nostru a publicat aceste informatii. A intrat si DNA-ul pe fir, luând decizia de a disjunge dosarul. „Disjungerea si declinarea competentei de solutionare a cauzei privind sãvârsirea infractiunilor de: fals în declaratii, cu referire la faptul cã Bejinaru-Manoilã Ioan-Cãtãlin, a contractat un împrumut în valoare de 50.000 de euro, în anul 2014 (contract de împrumut înregistrat la notarul T.M.B. din municipiul Bârlad) mentionând în declaratia de avere înregistratã sub numãrul 145378 din 11.06.2015, cã a contractat în anul 2014 suma de 25.000 de euro; efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau însãrcinarea pe care o îndeplineste o persoanã ori încheierea de tranzactii financiare, utilizând informatiile obtinute în virtutea functiei, atributiei sau însãrcinãrii sale; santaj, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu si complicitate la abuz în serviciu”, scrie procurorul DNA în ordonantã. Data depunerii declaratiei de avere a comisarului-sef Bejinaru este înregistratã pe 11 iunie 2015, aproximativ la douã luni de zile dupã scandalul cardurilor. Procurorii DIICOT împreunã cu procurori din Italia si cu cei din FBI au descins la Bârlad efectuând perchezitii în mai multe locatii, printre care si la domiciliul lui Marius (Bebe) Cordas, tocmai prietenul lui Bejinaru si cel care „l-a miluit” cu 50.000 de euro. La aceea vreme acesta era bãnuit de anchetatori cã ar fi fost printre capii operatiunii prin care bãnci din SUA si Oman ar fi fost prejudiciate cu peste 42 milioane de dolari americani.

Conducerea IPJ Vaslui a tãcut mâlc, împrumutul de la interlopi trebuie rambursat când Bejinaru iese la pensie!

Desi, potrivit declaratiei de avere, împrumutul a fost realizat încã din anul 2014, fiind scadent în 2028, nici conducerea IPJ Vaslui, de la acea vreme, nici cei responsabili cu verificarea internã a cadrelor din Politie nu li s-au pãrut suspect cã un politist este împrumutat de interlopi cu o sumã uriasã, ce trebuia rambursatã dupã 14 ani, fãrã dobândã, când cel mai probabil acesta este deja la pensie. De ce ar fi un hot dovedit în instantã atât de mãrinimos cu un politist? De unde avea acest individ suma respectivã si de ce si-a plasat-o fãrã nicio dobândã? Culmea, dupã ce informatia a apãrut în spatiul public, conducerea IPJ Vaslui a declansat la misto o anchetã internã, iar la finalul acesteia a dispus clasarea cauzei. Motivul este halucinant: faptele imputate aveau o vechime mai mare de un an, iar alte elemente care sã intre sub sfera disciplinarã nu au fost identificate.

Cine este Marius (Bebe) Cordas, cel de la care a împrumutat 50.000 de euro politistului Bejinaru

INFRACTOR…Informatiile detinute de presa localã despre Marius Cordas aratã cã acesta este un luptãtor de arte martiale mixte din Bârlad, care în ultimii ani si-a schimbat de câteva ori numele din Cordas, în Crãsuleac si invers. A intrat pentru prima datã în vizorul procurorilor de la Crimã Organizatã în anul 2008. Atunci a fost arestat preventiv alãturi de fratele sãu, Alin, fiind acuzati cã au sustras sume importante de bani din bancomate, folosind carduri clonate. În hotãrârea Tribunalului Galati din 30.01.2011, se mentioneazã cum actionau ce doi frati Cordas (Crãsuleac) din Bârlad: „Inculpatii Cordas Marius Ioan si Cordas Alin Ciprian sunt frati, locuiesc în municipiul Bârlad, judetul Vaslui, nu au ocupatii lucrative stabile si în luna aprilie 2008 au venit în municipiul Galati cu scopul de a retrage în mod fraudulos bani cu carduri false de la diferite bancomate (ATM). În prealabil înainte de a veni în municipiul Galati cei doi inculpati au procurat mai multe carduri falsificate, având garantia cã vor putea scoate bani de la diferite bancomate. În acest sens inculpatii au obtinut prin reteaua <<Internet>>,  contra unor sume de bani, un numãr de 71 carduri falsificate de la diferite persoane care nu au fost încã identificate”. La finalul procesului, în octombrie 2011, Marius si Alin Cordas au fost condamnati la câte trei ani de închisoare cu suspendare. La trei ani dupã atacul la bancomatele din Galati, Marius Cordas avea sã îl împrumute cu 25.000 euro pe politistul Bejinaru. Legãturile dintre cei doi aveau sã iasã la ivealã în 2015, în cazul unei alte anchete a procurorilor de crimã organizatã, de aceastã datã de la Structura Centralã a DIICOT. În primãvara anului 2015,  Structura Centralã a DIICOT a anuntat destructurarea unei grupãri infractionale organizate, specializatã în sãvârsirea de infractiuni informatice si spãlare de bani. 52 de români au fost acuzati atunci cã ar fi retras peste 15 milioane de dolari de la bãnci din SUA si alte 23 de state, prin clonare de carduri. Printre cei vizati s-a aflat si Marius Cordas, considerat de anchetatori chiar capul retelei de infractori.

DIICOT-ul investigheazã, IPJ claseazã!

SOCANT…În referatul prin care procurorii DIICOT au solicitat mandate de arestare pentru o parte dintre inculpati se mentioneazã cã, în urma analizãrii fotografiilor suspectilor înaintate de autoritãtile judiciare din Japonia, apar mai multi români, printre care si Marius Cordas.  „Banii proveniti din infractiuni sunt investiti de cãtre Cordas Marius Ioan în imobile si terenuri cumpãrate pe numele altor persoane. În municipiul Bârlad, judetul Vaslui, acesta detine proprietãti prin intermediul interpusilor. (…) Parte din sumele de bani, numitul Cordas Marius Ioan i-a investit în Complexul de agrement (Strand) din municipiul Bârlad”, au precizat procurorii DIICOT. Strandul din Bârlad era si în 2014 si este si acum administrat de Întreprinderea Individualã Bejinaru-Manoilã Irina-Alina, sotia comisarului sef Cãtãlin Bejinaru-Manoilã. Ancheta în acest caz nu a fost finalizatã nici pânã la aceasã datã, fiind preluatã de FBI, faptele fiind sãvârsite pe teritoriul altor tãri.

CITITI AICI SENTINTA DE LA TRIBUNALUL GALATI:

http://portal.just.ro/121/SitePages/Dosar.aspx?id_dosarâ12100000000035614&id_instâ121

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.