|

Sefa de promotie de la “Cuza Vodã” Husi, viitoare studentã la Radboud University din Olanda

SUCCES… Sefa de promotie a Colegiului National “Cuza Vodã” Husi este eleva Simona Alexandra Dinu, de la profilul “Stiinte ale Naturii” (SN) 1. Cu media 9,92, Simona a reusit sã fie prima din cei 202 absolventi ai generatiei 2019. Pe lângã notele foarte bune la clasã, ea a avut în toti cei patru ani de liceu si rezultate excelente la concursuri si olimpiade scolare. Simona Alexandra Dinu va începe, din toamnã, Facultatea de Chimie din cadrul Radboud University din Olanda, iar visul ei este sã ajungã într-o zi analist în criminalisticã.

“Este o onoare sã fiu eu cea aleasã dintre atât de multi elevi exceptionali, care, fãrã sã exagerez, meritau aceastã distinctie în aceeasi mãsurã. Am fost foarte fericitã la auzul vestii si sper sã fac Colegiul mândru si în viitor”, a spus Simona Dinu. În ceea ce priveste reusita acesteia si argumentele care au sustinut-o, Simona a precizat: “Profesorii care te sustin, pasiunea, ambitia si mai ales încãpãtânarea m-au ajutat sã ajung aici. Cu sigurantã titlul de “sef de promotie” va arãta bine în CV ul meu, dar cel mai important, este un simbol de recunostintã a muncii. Nu stiu cât de mult mã va ajuta în carierã, dar nici nu conteazã acest lucru. Este o realizare importantã de care se bucurã familia mea si cei apropiati mie, dar mai ales, o realizare de care sunt foarte mândrã în sinea mea”.

“Învãtãmântul românesc pune mai degrabã accentul pe cantitate decât pe calitate”

Simona Dinu este unul dintre elevii de exceptie, care însã nu va continua studiile în tarã, ci va pleca la o prestigioasã Universitate din Olanda. “Din septembrie voi începe facultatea de chimie din cadrul Radboud University din Olanda. Dacã toate planurile merg asa cum îmi doresc, în 10 ani voi lucra ca analist în criminalisticã”, a spus Simona. În calitatea sa de sefã de promotie, Simona Dinu si-a spus punctul de vedere, în privinta a ceea ce lipseste sistemului de învãtãmânt românesc actual. “Învãtãmântul românesc pune mai degrabã accentul pe cantitate decât pe calitate, adicã pe parcursul anilor de scoalã am fost nevoiti sã învãtãm o gamã largã de materii, timp în care toti am spus sau auzit “de ce trebuie sã învãt asta, nu-mi foloseste la nimic”. Cred cã învãtãmântul s-ar îmbunãtãti dacã elevii ar putea alege exact ce materii sã învete, precum si dacã elevii ar fi învãtati mai mult despre viata realã (de la cum sã folosesti un bancomat, pânã la lucruri mai complicate). Ca si tânãr, te simți foarte confuz când trebuie sã începi sã te descurci singur, dar scoala ar putea usura situatia dacã am fi pregãtiti mai bine de mici”, a fost de pãrere Simona Dinu.

Îndemnul Simonei Dinu, pentru colegii sãi: “sã abordeze curajos noul început din toamnã. Mult success”

“Vreau sã le multumesc tuturor profesorilor, pentru cã am avut o colaborare bunã cu fiecare dintre ei, pãrintilor si fratelui meu care m-au suportat financiar si mai ales mi-au suportat crizele adolescentine, si nu în ultimul rând, prietenilor care mi-au fost alãturi si care m-au sustinut întotdeauna. Colegilor de generatie vreau sã le doresc tuturor sã obtinã rezultatele dorite la BAC si, mai ales, la admiterile la facultate. Sper ca fiecare dintre ei sã abordeze curajos noul început din toamnã. Mult succes!”.