|

Sefele de promotie de la Scolile Gimnaziale „Iorgu Radu” din Bârlad, Ivesti si Tutova

SILITOARE… Sunt frumoase, inteligente, ambitioase si talentate si au toate atributele necesare sã atace succesul! Este vorba despre trei sefe de promotie, trei fete despre care cu sigurantã vom mai auzi: Petra Cãtãlina Savin de la Scoala Gimnazialã „Iorgu Radu” din Bârlad, Georgiana Nicoleta Oprea de la Scoala Gimnazialã nr.1 Ivesti si Camelia Cosma, de la Scoala Gimnazialã nr.1 Tutova.

Costea Camelia, absolventã a Scolii Gimnaziale Nr.1, Tutova, este sefa de promotie la sfârsitul clasei a VIII-a în aces an scolar, având media generalã 9,93. Camelia provine dintr-o familie simplã si modestã, dar ambitioasã, din satul Crivesti, comuna Tutova, fiind atrasã de meseria de dascãl încã din primii ani din copilãrie, astfel încât a ales sã meargã la Liceul pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad, sectia învãtãtori, unde a trecut cu brio probele pe aptitudini. „Pe parcursul anilor scolari, eleva s-a remarcat la orele de limba si literatura românã ca fiind interesatã de activitãtile desfãsurate. În cadrul Clubului de lecturã/ literatie a participat cu mare interes la proiectele desfãsurate <<Citeste cu un pitic>>, <<Eminescu si noi>>, <<Sunt un bun european?>>, aducându-si aportul la derularea acestora. Camelia s-a dovedit a fi un adolescent cu mare respect pentru profesori si cu o capacitate deosebitã de a asimilia informatiile.”, ne-a precizat diriginta clasei. Costea Camelia s-a remarcat la disciplina Limba francezã prin participarea la organizarea concursului inter-regional „Glasul francofoniei”, desfãsurat în data de 30 martie în parteneriat cu Scoala de muzicã si Arte Plastice „N.N. Tonitza Bârlad”. Eleva a participat la numeroase activitãti interculturale dedicate Zilelor Francofoniei , Zilelor Limbilor Strãine si a participat la Clubul de lecturã în limba francezã ADIFLOR.

Sefa de promotie de la Ivesti, un copil îndrãgostit de lecturã!

Georgiana Nicoleta Oprea a absolvit clasa a VIII-a cu 9.78, fiind sefa de promotie de la Scoala Gimnaziala Nr.1 Ivesti. Ea va aplica dupã Evaluarea Nationalã pentru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, specialitatea Stiintele Naturii. Georgiana Nicoleta este un copil cum rar mai gãsesti, pasionatã de citit! „Citeste foarte mult si este remarcabilã la lilba si literatura românã. De altfel a si participat la multe concursuri Comper în toti anii de gimnaziu, luând numeroase premii”, a precizat Loredana Stoian, directorul scolii de la Ivesti. Georgiana mai are un frãtior, care anul acesta a terminat clasa a IV-a si va urma cursurile gimnaziale tot la Scoala din Ivesti, acesta fiind la fel de ambitios ca si sora sa, pe care sperã sã o întreacã la note!

Francofona Petra Cãtãlina Savin, mândria Scolii Gimnaziale „Iorgu Radu” Bârlad!

Cãtãlina-Petra Savin a terminat clasele V-VIII cu media 9,86. Îsi doreste sã continue la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” la profilul Stiinte Sociale, deoarece pe viitor vrea sã activeze în domeniul marketingului si al publicitãtii. „Profilul pe care l-am ales mã va ajuta foarte mult în a-mi îndeplini visul. Am muncit foarte mult pentru a ajunge aici. Olimpiadele si concursurile scolare m-au ajutat foarte mult, iar doamnele si domnii profesori mi-au oferit suportul necesar. Am luat în anii trecuti mentiune si premiul III la Olimpiada de Limba si Literatura Românã si la Concursul de Limba si literatura românã <<Cuvinte potrivite>> , iar anul acesta am luat premiul I la etapa localã. În acest an am fost si la Concursul de traduceri desfãsurat la Vaslui.”, a precizat Petra, care stie limba francezã la nivel de traducãtor, adicã foarte bine! „Savin Cãtãlina Petra este eleva scolii noastre de la clasa I, timp în care a avut o evolutie constantã.  În fiecare an a obtinut premiul I, numarandu-se printre elevii cu care ne mandrim si pe care i-am recompensat an de an cu burse de merit. A participat la numeroase concursuri si olimpiade scolare. A excelat la Limba si literatura românã, anul acesta obtinând, spre exemplu, cel mai mare punctaj la olimpiada localã la clasa a VIII-a. Este un copil silitor, sensibil si respectuos.  Nu mã îndoiesc cã rezultatele ei la examenul de Evaluare Nationalã vor fi pe masura efortului pe care l-a depus în toti anii de gimnaziu, si cã va reusi sã îsi cladeasca un viitor asa cum îsi doreste, pentru cã stiu cât este de ambitioasã.”, a descris-o diriginta ei, prof. Simona Balan.